Το μοναδικό τρεμπλ της ιστορίας η Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά την ίδια χρονιά Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ. Οι Πολίτες διέλυσαν την Γουόρφορντ με 6-0 στο Γουέμπλεϊ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατέκτησε το έκτο κύπελλο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2011 ενώ ο Γκουαρντιόλα έγινε ο τρίτος Ισπανός που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο και όγδοος προπονητής που έχει κατακτήσει και Κύπελλο και Λιγκ Καπ. To 6-0 μάλιστα είναι το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία του κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Νταβίντ Σίλβα άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, ενώ ο Στέρλινγκ έκανε το 2-0 στο 38′ βάζοντας ουσιαστικά από νωρίς τέλος στην υπόθεση νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας άψογα την κόντρα σκόραρε και ο Ντε Μπρόινε, ενώ ο Ζεσούς πέτυχε κι αυτος γκολ στην 100η συμμετοχή του με την ομάδα.

Ο Στέρλινγκ ξανά στο 81′ έκανε το 5-0 σε ένα ανεπανάληπτο πάρτυ στο Γουέμπλεϊ, ενώ ο ίδιος ολοκλήρωσε με χατ τρικ στο 87′, έγινε έτσι ο δεύτερος που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελικό στο Γουέμπλεϊ μετά τον Μόρτενσεν. Με το 6-0 η Σίτι ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπέρι από το 1903.


Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γκουαρντιόλα είχε πει πως θα ξεκινήσει με τον Ζεσούς αντί του Αγκουέρο, καθώς αυτός είχε βάλει το γκολ του ημιτελικού με την Μπράιτον. Έτσι οι εκλεκτοί του Ισπανού ήταν οι: ντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Σίλβα, Μαχρέζ, Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Ζεσούς.

Από την άλλη ο Χάβι Γκράθια ξεκίνησε με τους Γκόμες, Φεμένια, Κάθκαρτ, Μαριάπα, Χολέμπας, Καπου, Ντουκουρέ, Χιουζ, Περέιρα, Ντεουλοφέου, Ντίνι.


Αχ αυτός ο Περέιρα

Το ματς ξεκίνησε όπως όλος  ο πλανήτης φανταζόταν. Με την κατοχή της μπάλας στους Πολίτες σε ποσοστά άνω του 70% και με συνεχή πίεση στην ανατίπαλη περιοχή. Αλλεηπάλληλα κόρνερ και σέντρες αλλά χωρίς ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο. 

Μετά από ένα κόρνερ της Σίτι όμως, η Γουότφορντ βγήκε σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση με τον Ντεουλοφέου να γυρίζει τη μπάλα στον Περέιρα που ήταν μόνος απέναντι στον Έντερσον, ο οποίος όμως τον νίκησε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ! Εδώ θα μπορούσε να είχε γραφτεί αλλιώς η ιστορία του τελικού.

Γκολ μετά από εναέριο ένα-δύο ο Σίλβα

Πιο σοβαρή στη συνέχεια η Σίτι κατάφερε με αυξανόμενη πίεση να σκοράρει στο 25ο λεπτό κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ναι μεν είχε την υπεροχή, αλλά χωρίς να έχει απειλήσει ουσιαστικά. Σε εκείνο το λεπτό, από ένα σουτ του Στέρλινγκ η μπάλα κόντραρε πήρε ύψος ο Σίλβα πήρε μια πρώτη κεφαλιά, ο Στέρλινγκ πήρε τη δεύτερη σε νέα διεκδίκηση βγάζοντας επί της ουσίας ασίστ στον Νταβίντ Σίλβα ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση μες την περιοχή και με το αριστερό νίκησε τον Γκόμεζ για το 1-0. Οι παίκτες της Σίτι έπαιξαν ένα-δύο στον αέρα μες την περιοχή της Γουότφορντ.

Μετά από δεκατρία λεπτά ήρθε και το 2-0 όταν ο Στέρλινγκ σκόραρε μετά από την εξαιρετική σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα και την κακή αμυντική λειτουργία της Γουότφορντ. Στο δεύτερο δοκάρι ο Ζεσούς που συμπλήρωσε εκατό συμμετοχές με την ομάδα και από δύσκολη γωνία πλάσαρε τον Γκόμες, αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στα δίχτυα την έσπρωξε ο Στέρλινγκ.



Ο Ντε Μπρόινε το “κλείδωσε” και ακολούθησε πάρτυ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουότφορντ θέλησε να βγάλει περισσότερους παίκτες στην  επίθεση και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ντεουλοφέου στο 58′ από  τα αριστερά να σουτάρει άουτ. Ωστόσο αυτό εμπεριείχε πολλούς κινδύνους κάτι που επιβεβαιώθηκε. 

Η Σίτι βρήκε ένα μεγάλο κενό και στην κόντρα ο Ζεσούς τροφοδότησε τον Ντε Μπρόινε που ακολούθησε την αντεπίθεση και αφού προσποιήθηκε στον Γκομεζ πλάσαρε στην κενή εστία για το 3-0 στο 61′.

Επτά λεπτά αργότερα μετά από νέα κόντρα επίθεση και συνδυασμό Λαπόρτ, Ζεσούς και Ντε Μπρόινε ο Ζεσούς στο τετ α τετ πέτυχε τελικά γκολ στην 100ή συμμετοχή του κάνοντας το 4-0.



Στη λίστα των σκόρερ μπήκε και ο Στέρλινγκ στο 81′. Με δημιουργό τον Μπερνάντο Σίλβα και πάλι από αριστερά να κάνει ό,τι θέλει και να γυρνά τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Στέρλινγκ στην πλάτη του Χολέμπας έκανε το 5-0.



Χατ τρικ ο Στέρλινγκ κι άλλο ρεκόρ η Σίτι

Από νέα γρήγορη επίθεση από τα δεξιά το γύρισμα του Ντε Μπρόινε με τον Στέρλινγκ να νικά σε δεύτερο χρόνο τον Γκόμεζ και αφού πρώτα η μπάλα είχε βρει στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Έτσι ο Στέρλινγκ έκανε χατ τρικ και η Σίτι ισοφάρισε το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Αγγλίας.



Γουέμπλεϊ
138ος τελικός Κυπέλλου Αγγλίας
Μάντσετσερ Σίτι-Γουότφορντ


Σκόρερ:
25′ Νταβίντ Σίλβα, 38΄, 81′, 87′ Στέρλινγκ,  61′ Ντε Μπρόινε, 68′ Ζεσούς, 


Κίτρινες:
Νταβίντ Σίλβα /Ντουκουρέ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Μάντσεστερ Σίτι:
Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (73′ Σανέ), Σίλβα (79′ Στόουνς), Μαχρέζ (55′ Ντε Μπρόινε), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ, Ζεσούς


Γουότφορντ:
Γκόμες, Φεμένια, Κάθκαρτ, Μαριάπα, Χολέμπας, Καπου, Ντουκουρέ, Χιουζ (73′ Κλέβερλι), Περέιρα (66′ Σαξές), Ντεουλοφέου (66′ Γκρέι), Ντίνι

Διαβάστε την εξέλιξη του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Γουότφορντ.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.