Το ασύλληπτο ρεκόρ κόντρα στην ανάγκη επιβίωσης

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο “Ζωσιμάδες” και το ρεκόρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος, χωρίς ήττα από τον “Δικέφαλο” του Βορρά.

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος για τον τροπαιούχο – πλέον – ΠΑΟΚ πέφτει στα Ιωάννινα, στους Ζωσιμάδες. Εκεί, θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο και να υπογράψει μ’ ένα ασύλληπτο ρεκόρ την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που είχε καταφέρει μόνον ο Παναθηναϊκός μισό αιώνα πριν υπό διαφορετικές συνθήκες και δεδομένα. Απέναντί του όμως θα βρει μια ομάδα που μάχεται μέχρι τελευταίας στιγμής για να εξαντλήσει τα όποια περιθώρια της έχουν απομείνει για την παραμονή της στην κατηγορία, περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Δυο αντίπαλοι με πανίσχυρα κίνητρα, το κάθε ένα για τον δικό του λόγο κι αμφότερες οι ομάδες με πληθώρα αγωνιστικών προβλημάτων. 

Σ’ αυτά των Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια και τη μη ετοιμότητα του υγιούς – πλέον – Ελ Καντουρί, ήρθε να προστεθεί κι αυτό του Μάτος που λόγω ενοχλήσεων έμεινε εκτός αποστολής. Σημαντικές απουσίες έχει κι ο ΠΑΣ καθώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα στερηθεί των υπηρεσίων των Λίλα, Ευαγγέλου, Σιόντη, Ξυδά, Αθανασιάδη. Το ρόλο της διαφοράς ανάμεσα στις δυο ομάδες καλείται να πλαισιώσει το πάθος κι η «δίψα» της κάθε μιας για το στόχο της. Η θεωρητική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ δεν αρκεί αν δε βγει μέσα στο γήπεδο, γι’ αυτό και το μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι της προετοιμασίας «έπεσε» στην ψυχολογία. 

Καλώς ή κακώς για τον «Δικέφαλο» το ματς αυτό αναμένεται να έχει επίπτωση, είτε θετική είτε αρνητική για τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό όμως το … μπόνους συναισθημάτων κι αυτοπεποίθησης τον συνοδεύει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτά που καλούνταν ν’ αποδείξει το έκανε και με το παραπάνω, συνεπώς απηλλαγμένος από άγχος και πίεση οφείλει να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα του συνόλου του και να πορευθεί ανάλογα με την εν γένει πορεία του στη σεζόν ως τώρα. 

Δύσκολα θα περιοριστεί σε παθητικό ρόλο αποζητώντας αυτόν του πρωταγωνιστή, παίρνοντας την κατοχή εξ αρχής για να δημιουργήσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ το οποίο κι εφόσον προκύψει αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Είναι λογικό η γραμμή της άμυνας ν’ απασχολεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του από τη στιγμή που έχασε τα δυο βασικά της άκρα, από τα πλέον παραγωγικά επιθετικά της … ηπείρου και καλείται να καλύψει το κενό τους με … αλχημείες. Μεσοεπιθετικά η καυάσταση και είναι σαφώς καλύτερη μετά και τη διαθεσιμότητα του Ενρίκε.

Πολλά τα ερωτήματα, αντίστοιχες οι απαντήσεις που αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σε λίγες ώρες … Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.