Τα μεταγραφικά “λαχεία” του Παναθηναϊκού

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τα ...λαχεία που αναζητά ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική αγορά.

Η εφετινή μεταγραφική περίοδος έχει ξεχωριστή σημασία για την ομάδα του Παναθηναϊκού και οι επιλογές που θα γίνουν από τους Πράσινους θα κρίνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας. Τα πρώτα …τούβλα σε αυτό το οικοδόμημα μπήκαν πέρυσι, στην πορεία της σεζόν χτίστηκε το ισόγειο και πλέον οι Πράσινοι θέλουν να προχωρήσουν στην …κατασκευή του πρώτου ορόφου. 

Τα εμπόδια ήταν αρκετά σημαντικότερα πριν από ένα χρόνο στο μεταγραφικό “μέτωπο” και η ποινή περιορισμού έμοιαζε με ένα ανυπέρβλητο “τείχος” για το Νίκο Νταμπίζα. Ο τεχνικός διευθυντής των Πράσινων κατάφερε – με τα λίγα “όπλα” που είχε στα χέρια του – να κερδίσει εκείνη τη “μάχη”, ωστόσο φέτος η δεξαμενή είναι πολύ μεγαλύτερη. Το ίδιο και οι απαιτήσεις. Ασφαλώς και το μικρό μπάτζετ που έχει στη διάθεση του ο Νταμπίζας είναι ένα “βαρίδι”, ωστόσο αυτό το καλοκαίρι οι επιλογές είναι …αναρίθμητες και ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει την “πολυτέλεια” να αναζητήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη τα “διαμάντια” που επιθυμεί να αποκτήσει η ομάδα του. 

Η εφετινή μεταγραφική περίοδος είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού για τον Παναθηναϊκό ή αν προτιμάτε σαν μια …λαχειοφόρος αγορά. Γιατί οι Πράσινοι ψάχνουν για …λαχεία στο μεταγραφικό παζάρι και ελπίζουν πως – με λίγη τύχη – θα τραβήξουν τον πρώτο αριθμό. Ο Παναθηναϊκός μόλις άρχισε να περπατά και πάλι μετά από μια μακρά περίοδο “ασθένειας”. Δεν έχει οργανωμένο τμήμα σκάουτινγκ, δεν έχει καν τον αριθμό των στελεχών που απαιτούνται σε ένα μεγάλο κλαμπ. Το βάρος σε αυτή την προσπάθεια έχει πέσει σε λίγους, ενώ την ίδια στιγμή οι οικονομικές απαιτήσεις των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων παραμένουν υψηλότερες σε σχέση με άλλους συλλόγους. Πολύ απλά γιατί πρόκειται για τον Παναθηναϊκό! 

Η διαφορά στα χρήματα που ζητάει ένας ποδοσφαιριστής από μια μικρομεσαία ελληνική ή τούρκικη ομάδα σε σχέση με όσα απαιτεί από τους Πράσινους είναι …εξωπραγματική. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να διαχειριστεί και αυτή την κατάσταση, να διατηρήσει την αναγκαία οικονομική ισορροπία και να δημιουργήσει εφέτος μια γερή “βάση” για τα επόμενα χρόνια. 
      


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.