Τι πρέπει να ξέρουμε για το PS4

Σε αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσουμε για το τι ξέρουμε για το PS4, για τους τίτλους που έχουνε κυκλοφορήσει, για αυτούς που αναμένονται και για τις πρώτες μας εντυπώσεις δυο μήνες σχεδόν από την κυκλοφορία του.

Σε αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσουμε για το τι ξέρουμε για το PS4, για τους τίτλους που έχουνε κυκλοφορήσει, για αυτούς που αναμένονται και για τις πρώτες μας εντυπώσεις δυο μήνες σχεδόν από την κυκλοφορία του.

Για να ξεκινήσουμε το PS4 είναι η πιο δυνατή video game console αυτή τη στιγμή στον πλανήτη έχοντας την καλύτερη απόδοση πάνω στα γραφικά ακόμα και από το XBOX ONE, έχει 32 φόρες περισσότερη μνήμη από το PS3 και μια δομή βασισμένη καθαρά στο να αποδίδει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους gamers της μέσα από τα παιχνίδια της. Η Sony έχοντας ως βασικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους gamers της μέσα από τα παιχνίδια της και όχι δίνοντας μεγάλη βάση στα υπόλοιπα multimedia χαρακτηριστικά, κέρδισε τους φανατικούς gamers και για αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί ως μια κονσόλα που δημιουργήθηκε από gamers για gamers.

Μερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ξέρουμε για το PS4 είναι πρώτον ότι είναι πιο κομψό από τους ανταγωνιστές του, βλέποντας το αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα προϊόν της Sony από την λεπτότητα του και την κόψη του όπως επίσης και από το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα του. Οι διαστάσεις του είναι 275 X 53 X 305 mm και μπορείς να το τοποθετήσειςοριζόντια ή και κάθετα με την βοήθεια ενός stand που πουλιέται ξεχωριστά.

Επιπλέον όπως και το προηγούμενο PlayStation περιέχει το τροφοδοτικό μέσα στο κουτί και όχι σαν εξωτερικό κομμάτι όπως το XBOX πράγμα που το κάνει πιο ευαίσθητο στο να σηκώνει θερμοκρασίες. Περιέχει στο κέντρο του ένα slot loading Blu-ray disc drive. Επίσης μπροστά περιέχει και δύο θύρες USB 3.0 που μπορείς να συνδέσεις τα DualShock 4 τηλεχειριστήρια και να τα φορτίσεις ακόμα και όταν το σύστημα είναι σβηστό πράγμα το οποίο έλειπε από το προκάτοχο του PS3. Τέλος για το σχεδιαστικό κομμάτι στο κέντρο του περιέχει μια γραμμή από led η οποία ανάβει και δίνει ζωή στο κατά τα άλλα industrial κομμάτι της Sony όταν ανοίγεις την κονσόλα.

Τώρα στα πιο τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας το PS4 έρχεται με ένα ειδικά διαμορφωμένο chip το οποίο συνδυάζει των οκταπύρινο x86-64 AMD “Jaguar” CPU μαζί με 1.84 teraflop GPU βασισμένο στην τεχνολογία της AMD Radeon. Εφοδιασμένο με 8GB GDDR5 RAM, και 500GB μηχανικού σκληρού δίσκου. Η Sony υποστηρίζει ότι η γενική απόδοση της κονσόλας είναι 10 φορές καλύτερη από αυτή του PS3 και αυτή είναι και μία πρώτη απάντηση για όσους πιστεύουνε ότι οι δύο κονσόλες της Sony δεν έχουμε μεγάλη διαφορά. Τέλος η Sony σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις τον σκληρό σου δίσκο και να βάλεις μεγαλύτερο ή ψηφιακό της μορφής SSD για να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο τις αποδώσεις της κονσόλας σου, χωρίς βέβαια να χάσεις την εγγύηση σου. Επιπλέον η κονσόλα έχει εισόδους για HDMI, Ethernet, digital optical audio και auxiliary connection για την PlayStation Camera. Για την ασύρματη σύνδεση του το PS4 χρησιμοποιεί 802.11 b/g/n για το Wi-Fi και Bluetooth 2.1 για τις ασύρματες συνδέσεις των DualShock 4 τηλεχειριστηρίων.

Τώρα τι έχει μέσα το κουτί μόλις το πάρετε και τι πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε να απολαμβάνετε αυτήν την κονσόλα. Με το που αγοράσετε το κουτί θα βρείτε μέσα την κονσόλα συνοδευόμενη από ένα καλώδιο ρεύματος, ένα καλώδιο HDMI, ένα τηλεχειριστήριο DualShock 4 και το καλώδιο φόρτισής του και ένα ακουστικό μαζί με μικρόφωνο. Τα extra τηλεχειριστήρια δεν έρχονται με καλώδιο φόρτισης. Τώρα για να στήσετε το PS4 βγάζετε την κονσόλα την τοποθετείτε δίπλα στην τηλεόραση σας την συνδέεται στο ρεύμα βάζετε το καλώδιο HDMI στην τηλεόραση και την κονσόλα σας συνδέεται το τηλεχειριστήριό σας μαζί με το καλώδιο φορτιστής στις μπροστινές θύρες και πατάτε το κεντρικό κουμπί του DualShock 4. Μετά ακολουθήστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε την κονσόλα σας όπως και στο PS3. Τέλος θα σας ζητηθεί να κατεβάσετε και το πρώτο patch τον 300ΜΒ βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητο αν δεν έχετε Internet, απλά βάζετε το δισκάκι και μπορείτε να ξεκινήσετε να παίζετε.

Τέλος τα διάφορα features που σου δίνει το PS4 και οι αλλαγές που έχουνε γίνει σε σχέση με το PS3. Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι σταματήσανε το δωρεάν multiplayer online gaming, πλέον αν θες να παίξεις πρέπει να δίνεις 5 ευρώ περίπου το μήνα για να παίζεις online. Επίσης μέσα από το PlayStation Store μπορείς να αγοράσεις ψηφιακά τα παιχνίδια και να τα κατεβάσεις στον λογαριασμό σου χωρίς να φοβάσαι μην χάσεις το δισκάκι ή το γρατζουνήσεις. Επιπλέον σου δίνεται η δυνατότητα να τα παίζεις παράλληλα όσων κατεβαίνουνε για να μην κάθεσαι και περιμένεις όλη την ώρα μέχρι να κατέβει όλο το παιχνίδι.

Επίσης υπάρχει application στα Android και τα iPhone για να συνδεθείς στο PlayStation Store και να βάλει το παιχνίδι να κατεβαίνει στην κονσόλα σου. Επίσης άμα έχεις αγοράσει κάποια παιχνίδια για το PS3 και θες να τα αναβαθμίσεις για το PS4 θα συνεχίσεις να χρειάζεσαι το δισκάκι πέρα από την ηλεκτρονική αγορά που θα χρειαστεί να κάνεις. Άλλο πολύ ωραίο χαρακτηριστικό του PS4 είναι το Remote Play με το PS Vita πράγμα που σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το PS Vita όπως είναι το τηλεχειριστήριο του Wii U.

Τέλος ένα πολύ ωραίο feature που έβαλε η Sony με το release του PS4 είναι το Share Gameplay Videos. Αυτό το feature σου δίνει την δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να σώσεις σε μορφή video ή και φωτογραφιών στιγμές από το παιχνίδι και να τις μοιραστείς διαδικτυακά με τους φίλους σου ή και τους εχθρούς σου. Να ανεβάσεις τα video στο Facebook σου ή σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης θέλεις.

Αυτά ήτανε κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της κονσόλας και το τι δυνατότητες μας δίνει. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε οι εταιρίες τι παιχνίδια έχουνε κυκλοφορήσει πάνω σε αυτήν την φανταστική κονσόλα, όπως και τι τίτλοι αναμένονται να κυκλοφορήσουνε για να αξιοποιήσουνε αυτά τα φανταστικά χαρακτηριστικά που το PS4 τους παρέχει. Ας ξεκινήσουμε με μερικούς από τους τίτλους που έχουνε κυκλοφορήσει για το PS4.

Battlefield 4

Assassin’s Creed IV Black Flag

Killzone Shadow Fall

NBA 2K14

FIFA 14

Need For Speed Rivals

Call of Duty: Ghosts

Injustice Gods Among Us

Lego Marvel Super Heroes

Madden NFL 25

Knack

NBA Live 14

Για να συνεχίσουμε με τους πολύ αναμενόμενους τίτλους που περιμένουμε να βγούνε για το PS4.

WATCH DOGS

The Elder Scrolls Online

Thief

Diablo III

Στα επόμενα άρθρα μας θα αναλύσουμε μερικά από τα top παιχνίδια του προηγούμενου έτους όπως επίσης και μερικά από τα παιχνίδια που αναμένονται να κυκλοφορήσουνε τους επόμενους μήνες.

…Θανάσης Τσαγκάρης


iTk – Tech
Εμπόριο & Συντήρηση Η/Υ
Δερβενακίων 121, 15343
Αγία Παρασκευή
T: +30 210-6001390
F: +30 211-8501599
@: games@itk-tech.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.