Re-Legion Review

Οι ακόλουθοί σας και εσείς, καλείστε να σώσετε τον διεφθαρμένο κόσμο. Θα τα καταφέρετε;Σε μία...

Οι ακόλουθοί σας και εσείς, καλείστε να σώσετε τον διεφθαρμένο κόσμο. Θα τα καταφέρετε;

Σε μία παγκόσμια δικτατορία, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης όλα ελέγχονται από την ανώτερη δύναμη, απ’ την μία εξουσία. Τα μυαλά των ανθρώπων ελέγχονται από μία μηχανή, βρίσκονται ναρκωμένα, σε έναν αέναο λήθαργο όπου το μόνο που τους νοιάζει είναι να ικανοποιήσουν επιφανειακά τις βασικές τους ανάγκες. Με τους υποστηρικτές σας θα πολεμήσετε με τον στρατό των διεφθαρμένων, θα καταλάβετε κτήρια, ενώ θα κληθείτε να βγάλετε απ’ την μέση τους αιρετικούς. Να θυμάστε βέβαια, πως οι επιλογές σας καθορίζουν την πορεία του παιχνιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει σωστό και λάθος. Το μέλλον είναι στα χέρια σας.

Βρισκόμαστε στο 2184, όπου το 20% του πληθυσμού ζει σε πολυτελείς ουρανοξύστες με όλες τις αρετές της ζωής, ενώ το υπόλοιπο 80% είναι οι προλετάριοι, που μένουν σε κάποια αόρατα κελιά. Ποιοι όμως διοικούν αυτό το χάος; Αυτοί που κινούν τα ηνία είναι οι The Ones, οι οποίοι καταλαμβάνουν μόλις το 1% του πληθυσμού. Έχουν πρόσβαση σε όπλα και ναρκωτικά, ενώ είναι αυτοί που ελέγχουν τις μηχανές χειραγώγησης των μαζών, “φυτεύοντας” σκέψεις στα μυαλά των ανθρώπων.Αυτό πάνω κάτω είναι το lore, στο οποίο στήνεται το Re-Legion, το νέο RTS της Ice Codes Games. Στην προκειμένη περίπτωση οι developers συνδυάζουν την cyberpunk ατμόσφαιρα και την αισθητική τύπου Blade Runner βάζοντάς μας στον ρόλο του Elion (The Prophet), ηγέτη της Cult.

Ο Elion λοιπόν, ο βασικός χαρακτήρας επιθυμεί να δει την πόλη του, ελευθερωμένη απ’ την δικτατορία και την “βρώμικη”, διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ανάμεσα στα στενά της πόλης, συναντάει πολίτες που έχουν υποστεί αυτή την πλύση εγκεφάλου. Ο Elion, έχει την ικανότητα να τους “ξυπνάει” και να τους προσηλυτίζει με το μέρος του. Kαθώς προχωράτε μαζί με τους ακολούθους σας και σκοτώνετε τα ρομπότ φύλακες που υπάρχουν, σαμποτάρετε μία μηχανή του εχθρού που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του μυαλού και της σκέψης. Και τότε είναι που οι συνοδοιπόροι σας έχουν την ιδέα να αρχίσετε μία αίρεση, μία οργάνωση αν θέλετε. Ο Elion αν και δεν είχε αρχικά αυτό στο μυαλό του λέει το ΟΚ και τότε είναι που αρχίζει ουσιαστικά η ιστορία του Re-Legion. Κοντολογίς, εσείς, που είστε ο προφήτης του όλου εγχειρήματος και οι ακόλουθοί σας πολεμάτε τους κακούς. Ωραία μέχρι εδώ; Πάμε να δούμε το gameplay!

Το Re-Legion δεν θα λέγαμε πως τηρεί τα πρότυπα ενός real time strategy τίτλου. Στον χάρτη υπάρχουν κάποια σημεία ελέγχου, που όπως είναι ευνόητο ο έλεγχός τους είναι απαραίτητος για να νικήσετε την πίστα. Τα σημεία αυτά είναι τα “εργοστάσια” των δύο βασικών στοιχείων του παιχνιδιού. Των χρημάτων, και της πίστης. Αντί λοιπόν να χτίζετε πύργους ή άλλα κτήρια, όπως σε παρόμοιους τίτλους, θα βρεθείτε να δίνετε την “πίστη” σας, στους προλεταρίους της πόλης, έτσι ώστε να σας ακολουθήσουν στο έργο σας. Να αναφέρουμε εδώ πως κάθε απλός πολίτη που έρχεται με το μέρος σας μπορεί να “αναβαθμιστεί”. Με τον τρόπο αυτό μετατρέπεται σε μια πιο “ποιοτική” και πιο χρήσιμη μονάδα.

Στην δημιουργία της Ice Code Games συναντάμε μια πλειάδα από διαφορετικά συμμαχικά και εχθρικά units, τα οποία έχουν ξεχωριστές δυνάμεις και δυνατότητες. Για παράδειγμα, οι Preachers “βολτάρουν” στον χάρτη προσηλυτίζοντας τους μέχρι πρότινος “άπιστους” στην αίρεσή σας. Θα βρείτε τις αποστολές σχετικά εύκολες, με την έκβαση της μάχης να κρίνεται κυρίως από την αριθμητική υπεροχή και λιγότερο από τις στρατηγικές ικανότητές σας. Όσο πάει δυσκολεύει βέβαια, αλλά και πάλι μην περιμένετε κάποιο σημείο που θα χρειαστεί να το ψάξετε στο google για να βγάλετε άκρη. Είναι ένα χαλαρό παιχνίδι, και δεν έχει σκοπό να σας σπάσει τα νεύρα. Τουλάχιστον, όχι πολύ. Όσον αφορά τον στόχο κάθε αποστολής, συνήθως αφορούν είτε την “εκκαθάριση” εχθρών ή την κατάληψη διαφόρων κτηρίων. Δυστυχώς όμως από κάποιο σημείο και μετά καταντούν βαρετές. Να σημειώσουμε ότι οι διάφορες αποφάσεις που θα πάρετε κατά την διάρκεια του playthrough σας επηρεάζουν την συνέχεια, χωρίς όμως η βασική ροή να εξαρτάται απ’ αυτές.

Όπως προαναφέραμε η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι developers είναι εκπληκτική. Σκοτεινή, με πολύ neon και άψογο χειρισμό, όσον αφορά τον φωτισμό. Η όλη υπόθεση όπως σας είπαμε μπλέκει και την θρησκεία μέσα σε αυτό δίνοντας έτσι μία τρομακτική απόχρωση, καθώς και τα διάφορα cutscenes, τα οποία είναι πολύ καλά γυρισμένα – συντελούν στην όλη εμπειρία. Ο σχεδιασμός των γραφικών λοιπόν είναι απλός, αυτό όμως τον καθιστά ιδανικό για τον στόχο που ήθελαν να πετύχουν οι δημιουργοί. Η μουσική που σας συνοδεύει στις περιπλανήσεις και στις μάχες σας είναι πολύ όμορφη με έντονα retro-futuristic στοιχεία που σε συνδυασμό με τους ήχους της μάχης συνθέτουν ένα ευχάριστο άκουσμα.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την 1C Entertainment.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.