Γιορτάζοντας τα γενέθλια ενός θρύλου!

Και του λόγου που λατρέψαμε το Assassin's Creed.Ήταν 24 Ιουνίου του 1459 στη Φλωρεντία, όταν...

Και του λόγου που λατρέψαμε το Assassin’s Creed.

Ήταν 24 Ιουνίου του 1459 στη Φλωρεντία, όταν γεννήθηκε ένας από τους πιο ωραίους ήρωες στην ιστορία των video games.

Εμείς όμως θα τον γνωρίσουμε 17 χρόνια μετά, στο Assassin’s Creed 2, όταν παίρνει μέρος σε έναν καυγά και στη συνέχεια κερδίζει τον αδελφό του, Federico, σε έναν αγώνα parkour στις στέγες της Φλωρεντίας.

Ο λόγος για τον Ezio Auditore da Firenze, τον ήρωα μιας από τις ωραιότερες τριλογίες στον κόσμο του gaming αλλά και εκείνον που έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το Assassin’s Creed, λίγο πριν αυτό βέβαια αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα…

 

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την υπέροχη μουσική του παιχνιδιού, την πλοκή, τη γνωριμία με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι; Πώς θα μπορούσαμε φυσικά να ξεχάσουμε εκείνη την βραδιά όπου ο Ezio χρειάστηκε να ανεβεί στο παράθυρο της τότε αγαπημένης του, Κριστίνα, για να περάσουν μία νύχτα μαζί και να φύγει το πρωί τρέχοντας να κρυφτεί από τον πατέρα της.

Τότε είναι που τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται πιο δύσκολα. Ο πατέρας του θα κριθεί ένοχος για απόπειρα πραξικοπήματος ενώ μαζί με αυτόν, θα καταδικαστεί και ο αδελφός του. Μοναδική τους ελπίδα, ο νεαρός Ezio ο οποίος πρέπει να βρει κάποια μυστικά έγγραφα, που αποδείκνυαν την αθωότητα τους και να τα παραδώσει σε έναν άλλο άρχοντα, φίλο του πατέρα του. Ο φίλος αυτός όμως… πρόδωσε την οικογένεια Auditore και κατέστρεψε τα χαρτιά με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να καταδικαστούν σε θάνατο. Ο Ezio, βλέποντας από ψηλά το θάνατο των αγαπημένων του προσώπων, ορκίστηκε ένα πράγμα, Εκδίκηση!

Πριν όμως ξεκινήσει, θα χρειαστεί να προστατεύσει τη μητέρα του και την αδελφή του. Για το λόγο αυτό, τις μεταφέρει ασφαλείς στην βίλα της οικογένειας, μακριά από τα φώτα της Φλωρεντίας. Εκεί θα γνωρίσει το θείο του, Mario, ο οποίος θα τον μυήσει στα μυστικά των Assassin’s.

Ο Mario θα του δώσει όμως και αυτό που χρειάζεται περισσότερο, πληροφορίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία των δικών του. Από εκεί λοιπόν, θα ξεκινήσει ένα υπέροχο ταξίδι για εμάς, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έκανε τη Ubisoft να φτιάξει και δεύτερο αλλά και τρίτο παιχνίδι βασισμένο στο νεαρό Ιταλό.

Όσοι έχουν παίξει το Brotherhood, ξέρουν ότι πρόκειται για το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Σίγουρα πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό, καθώς η σειρά εξελίσσεται με τη Ubisoft να προσπαθεί να την κάνει καλύτερη (χωρίς πάντα να το καταφέρνει βέβαια), αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά πολλών. Ή τουλάχιστον, στην καρδιά αυτών που μεγάλωσαν με το Assassin’s Creed.

Η πρώτη σκηνή του Revelations αποτελεί μία πραγματικά υπέροχη εισαγωγή στο τελευταίο μας ταξίδι με τον Ιταλό Assassin. Ο Ezio, μεσήλικας πλέον, βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα κάστρο περιμένοντας να απαγχονιστεί. Τότε είναι που θα θυμηθεί το νεότερο εαυτό του, με αυτό το πονηρό βλέμμα και το υποχθόνιο χαμόγελο, και θα δείξει σε όλους ποιος είναι.

Το Revellations ήταν και το τελευταίο παιχνίδι ενός χαρακτήρα τον οποίο έχουν αγαπήσει οι πραγματικοί οπαδοί της σειράς. Σήμερα λοιπόν κλείνουμε 560 χρόνια από τη γέννηση του και θα θέλαμε να ζητήσουμε από τη Ubisoft ό,τι και ο Ezio από τον Desmond. Μην αφήσετε όλη αυτή την αιματοχυσία να πάει χαμένη!

Για όσους πάλι αισθάνθηκαν μία κάποια νοσταλγία, έχουμε μία πολύ καλή πρόταση. Καιρός για λίγο παλιό καλό Assassin’s Creed.


Ο Άλεξ, όταν δεν κυνηγάει templars ή δεν περνάει τα βράδια του στο Gotham, γράφει στο IGN. Μπορείτε να τον βρείτε σε facebook και instagram.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.