IGN Greece: Τα καλύτερα soundtrack του 2018

Όταν οι νότες δένουν με τα καρέ.Η μουσική έχει αγκαλιάσει τον κινηματογράφο από τις απαρχές του...

Όταν οι νότες δένουν με τα καρέ.

Η μουσική έχει αγκαλιάσει τον κινηματογράφο από τις απαρχές του και είναι πλέον άρρητα συνδεδεμένο με την 7η τέχνη. Συνθέσεις πρωτότυπες, oldschool, μοντέρνα ακούσματα, ήχοι των σκηνικών που συνθέτουν μελωδίες, ένα απέραντο φάσμα που το σινεμά δεν το έχει αφήσει ανεκμετάλλευτο. Έτσι λοιπόν, στις φετινές λίστες της χρονιάς ένα από τα αγαπημένα μας τοπ 10-και βάλε, είναι και τα soundtrack που τρέξαμε να ξανακούσουμε, οι μουσικές που μας κόλλησαν και που σφυρίζαμε:

The Third Murder (Το Τρίτο Έγκλημα)

Το ιαπωνικό δικαστικό δράμα είχε, εκτός των άλλων, έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι του· ένα μουσικό θέμα γραμμένο από τον Ludovico Einaudi που έπαιζε καθ’ όλη την ταινία και που δεν μπορούσες παρά να τρέξεις στο YouTube και να πατήσεις “The Third Murder Theme”.

songs

Mandy

Το φετινό ψυχεδελικό cult φιλμ τρόμου του Πάνου Κοσμάτου με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage έκανε πάταγο, όχι μόνο για την αναπάντεχα ταριαστό ρόλο του Cage και τη σκηνοθεσία του Κοσμάτου, αλλά και το soundtrack δια χειρός του πρόσφατα αδικοχαμένου Jóhann Jóhannsson, σε μία από τις τελευταίες του συνθέσεις.

You Were Never Really Here (Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ)

Ο Jonny Greenwood, κιθαρίστας και κιμπορντίστας των Radiohead, έντυσε μοναδικά το ψυχολογικό δράμα-θρίλερ της Lynne Ramsay, ενδυναμόνωντας όλη την επίδραση της εκάστοτε σκηνής που ακουγόταν παράλληλα οι συνθέσεις του. Να σημειώσουμε πως ο Greenwood υπέγραψε φέτος και τη μουσική του “Phantom Thread”, για το οποίο μάλιστα ήταν και υποψήφιος για Όσκαρ.

A Star is Born (Ένα Αστέρι Γεννιέται)

Κακά τα ψέματα, ασχέτως αν σου αρέσει η Lady Gaga ή όχι, ανεξάρτητα αν γούσταρες το remake “A Star is Born” από τον πολυτάλαντο Bradley Cooper, όταν βγήκες από την αίθουσα υπήρχε ένα πράγμα που γαργαλούσε το μυαλό σου και πήγαινε κάπως έτσι “in the sha-ha shallow”…· το πρώτο ντουέτο του βασικού μας ζευγαριού που δεν ακούστηκε μόνο μία φορά σε όλη την ταινία και το όνομά αυτού “Shallow”.

Suspiria

Το αχρείαστο και ούτε καν remake του υπερφυσικού φιλμ τρόμου του Dario Argento, “Suspiria”, από τον Luca Guadagnino, μπορεί να προκάλεσε αποστροφή, όμως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για την υπέροχη μουσική του, που ήρθε από τον Thom Yorke των Radiohead.

Halloween

Δεν υπάρχει λάτρης του τρόμου που όταν ξανάκουσε την ανατριχιαστική μελωδία του “Halloween” ξανά στο σινεμά, να μην σηκώθηκε λίγο η τρίχα του. O John Carpenter, δημιουργός του πρωτότυπου soundtrack και της ταινίας φυσικά, επέστρεψε 40 χρόνια μετά για να υπογράψει ξανά τη μουσική σύνθεση του νέου “Halloween” και να δώσει την ευλογία του.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Η μουσική ήταν βασικό κομμάτι όχι μόνο για το περιβάλλον του “Into the Spider-Verse”, αλλά και την ζωή του Miles. Instrumental, RnB, Hip Hop κι άλλα διάφορα είδη και τραγούδια από γνωστούς τραγουδιστές ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια ήδη μαγευτικά οπτική ταινία.

Love, Simon

Το γλυκό “Love, Simon” συμπλήρωσε και ένα άκρως γλυκήτατο και ρομαντικό soundtrack με κομμάτια διαφόρων καλλιτεχνών που σε ξανακάνουν παιδί και σε ταξιδεύουν σε νεανικές αγάπες και αναμνήσεις.

Bohemian Rhapsody

Το soundtrack του “Bohemian Rhapsody” είναι ένα υπέροχο best of των Queen, που δεν τσιγκουνεύεται το tracklist του και που σε προσκαλεί να ξανακολλήσεις και να τους ακούς ασταμάτητα. Εμείς, δεχτήκαμε την πρόσκληση και τους βάζουμε ξανά στο repeat.

The Ballad of Buster Scruggs

Από τα πρώτα λεπτά της νέας ταινίας των Coen, με τον Tim Blake Nelson να τραγουδά την μπαλάντα του Buster Scruggs δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το soundtrack θα είναι κάτι ξεχωριστό. Είτε τραγουδούσε ο Blake Nelson, είτε τις ιστορίες εμπλούτιζε το score του Carter Burwell, το σίγουρο είναι ότι το αγαπήσαμε όσο και την ταινία.

Cold War (Ψυχρός Πόλεμος)

Ο Πολωνός αβάντ γκαρντ πιανίστας και συνθέτης Marcin Masecki υπογράφει το soundtrack του μοναδικού “Cold War”, από το οποίο ξεχώρισε η ερμηνεία του παραδοσιακού πολωνικού τραγουδιού “Dwa Serduszka”.

The Nutcracker and the Four Realms

Δύσκολο να μην ξεχωρίσει soundtrack του πολυβραβευμένου James Newton Howard, πόσο μάλλον όταν η μουσική του συμπληρώνεται από τους κλασικούς ήχους του Tchaikovsky και κομμάτια από τον πιανίστα Lang Lang και τον υπέροχο Andrea Bocelli.

Bad Times at El Royale

Τα τελευταία χρόνια ο Michael Giacchino φιγουράρει κάθε φορά στις αγαπημένες λίστες μας, συνήθως με πιο blockbuster-ικες ταινίες, οπότε πώς θα έλειπε και φέτος; Αυτή την φορά καταλαμβάνει μια θέση μέσω του “Bad Times at El Royale” που εκτός από τις φανταστικές συνθέσεις του, που μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή, το soundtrack ολοκληρώθηκε από τις ερμηνείες γνωστών τραγουδιών από την βραβευμένη με Tony ηθοποιό, Cynthia Erivo.

Ready Player One

Το “Ready Player One” μας θύμισε τα παλιά με τις περιπέτειες του στο Oasis και στα αγαπημένα μας βιντεοπαιχνίδια αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Αν δώσατε λίγη προσοχή, το ίδιο συνέβη και στην μουσική του, που εκτός του score του βραβευμένου Alan Silvestri (The Avengers, Back to The Future Trilogy), περιείχε Prince, Bruce Springsteen, Twisted Sisters, Bee Gees και πολλούς ακόμα. Πώς λοιπόν να μην το αγαπήσουμε κι αυτό;




Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.