The Mandalorian – Tα κρυφά του μυστικά του νέου trailer

Η Αυτοκρατορία έπεσε, αλλά η ειρήνη δεν έχει φτάσει παντού.Το νέο trailer για το "The Mandalorian"...

Η Αυτοκρατορία έπεσε, αλλά η ειρήνη δεν έχει φτάσει παντού.

Το νέο trailer για το “The Mandalorian” δημοσιεύτηκε προχτές και μαζί του έφερε νέες πληροφορίες και τον χαρακτήρα του Pedro Pascal να μιλάει για πρώτη φορά (μόνο δύο λεξούλες βέβαια). Ας δούμε λοιπόν, λίγο πιο προσεχτικά τι νέο αποκαλύφθηκε…

H σειρά διαδραματίζεται πέντε χρόνια μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει παντού στον γαλαξία. Ο χαρακτήρας του Werner Herzog ρωτάει στο trailer, “Είναι ο κόσμος πιο ειρηνικός μετά την επανάσταση;”. Η απάντηση είναι μάλλον όχι, αν κρίνουμε από την πρώτη σκηνή του trailer και τα παλουκωμένα κράνη των Stormtrooper.
 

Φεύγοντας για λίγο από την ζοφερή αρχή του trailer, βλέπουμε τον Mandalorian να καβαλά ένα Blurrg μαζί με φίλο του Kuiil, έναν νεαρό Ugnaught. Οι Ugnaughts δεν είναι νέα φυλή στο “Star Wars” – για την ακρίβεια στο “Empire Strikes Back” είναι αυτοί που τρέχουν την επιχείρηση των carbonite στον Bespin όταν ο Han Solo εγκλωβίζεται μέσα σε αυτό από τον Darth Vader. Σκεπτόμενοι ότι σε ένα από τα επόμενα shots, βλέπουμε στο πλοίο του Mando αρκετά πλάσματα εγκλωβισμένα σε carbonite, υποθέτουμε ότι ο Kuiil βρίσκεται εκεί ώστε να βοηθάει στην διαδικασία έγκλισης των ατόμων που κυνηγάει ο Mando μέχρι την παράδοση τους.

 

Στις επόμενες σκηνές βλέπουμε λίγη από την δράση της σειράς και διάφορους άλλους άγνωστους χαρακτήρες (διαφόρων φυλών), που μπορεί να παίξουν ή όχι σημαντικό ρόλο σε κάποιο επεισόδιο.

Περνάμε πάλι στον Herzog όμως να λέει στον Mando ότι είναι “ο καλύτερος στο parsec”, το οποίο μας μπερδεύει λίγο. Το parsec είναι μονάδα μέτρησης μήκους στην αστρονομία. Είναι γνωστό στο σύμπαν του “Star Wars” από τον θρύλο του Millennium Falcon. Στο “A New Hope” χρησιμοποιήθηκε λανθασμένα υποδηλώνοντας μέτρηση χρόνου αντί για απόσταση. Την λανθασμένη χρήση του προσπάθησαν να διορθώσουν στο “Solo”, αλλά εδώ φαίνεται σαν ο Herzog να το χρησιμοποιεί πάλι λάθος καθώς η φράση του δεν βγάζει πολύ νόημα. Εκτός αν είναι ίσως κάτι μεταφορικό για να υποδηλώσει ότι είναι ο καλύτερος σε μια συγκεκριμένη περιοχή; Σίγουρα μας μπέρδεψαν λίγο.

 

Επίσης είδαμε ότι η πανοπλία του Mandalorian μπορεί να αποκρούσει τα χτυπήματα από blaster, όπως κι αυτή της Captain Phasma. Καθώς δεν είναι συνηθισμένη αυτή η ιδιότητα, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι κάπως βρήκε κι αυτός το ίδιο υλικό – chromium. Η Phasma είχε χρησιμοποιήσει κομμάτια chromium από ένα παλιό spaceship του Emperor Palpatine. Γενικά είναι ένα αρκετά σπάνιο και ακριβό υλικό, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται είτε ως συνάλλαγμα ή επικάλυψη σε πλοία. Στον πολιτισμό του Naboo, τα πλοία με επικάλυψη από chromium θεωρούνταν βασιλικά.

Στις διάφορες σκηνές δράσης βλέπουμε και μια οικογένεια να τρέχει να σωθεί από Super Battle droids και ένα Heavy Missile Platform Droid Gunship (HMP) από την εποχή των Clone Wars – ίσως τα θυμάστε από την Battle of Kashyyk στο “Revenge of the Sith”.

 

Στις επόμενες σκηνές βλέπουμε γνωστούς και προανακοινωμένους χαρακτήρες όπως οι Greef Marda (Carl Weathers), Cara Dune (Gina Corrano), Moff Gideon (Giancarlo Esposito), IG-11 (Taika Waititi) και τον άγνωστο χαρακτήρα του Bill Burr.

Αλλά η πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση είναι αυτή της Julia Jones από το “Twilight”. Δεν γνωρίζουμε τον ρόλο της αλλά στο trailer φαίνεται να είναι αρκετά κοντά στον Mando. Είναι η σύζυγος του; Ίσως κάποιο νέο ερωτικό ειδύλλιο; Είναι αυτό που βλέπουμε παρελθόν ή παρόν; Καθώς μέχρι στιγμής έχουμε δει τον Mandalorian, αγέρωχο, μοναχικό, σκληρό, να μην βγάζει άχνα καλά καλά…μια τόσο ευαίσθητη σκηνή μας βάζει σε σκέψεις για το τι έχει συμβεί στο παρελθόν του κι αν θα μάθουμε ποτέ.

 

Αυτά είναι όσα βρήκαμε στο νέο trailer του “The Mandalorian”, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου στο Disney+.

Εντοπίσατε εσείς κάτι άλλο;


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.