Η Microsoft θέλει να φέρει νέα μέτρα προστασίας στο PC βασισμένα στο Xbox

Και δουλεύει ήδη πάνω σε αυτά.Η Microsoft ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την...

Και δουλεύει ήδη πάνω σε αυτά.

Η Microsoft ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την ασφάλεια των Windows, αυτή τη φορά σε επίπεδο firmware.

Όπως δήλωσε και η ίδια η εταιρεία, σύμφωνα με το pcgamer, το παραπάνω αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα καθώς οι hackers έχουν πλέον σταματήσει να ασχολούνται με τις ευπάθειες του συστήματος και ψάχνουν νέους τρόπους να διεισδύσουν και να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά δεδομένα των παικτών.

Μιλάμε δηλαδή για επίπεδο BIOS. Αυτή τη στιγμή τα PC βασίζονται στο Unified Extensible Firmware Interface, το οποίο τεχνικά είναι λίγο διαφορετικό αλλά η βασική αρχή λειτουργίας παραμένει η ίδια.

The October 2019 Xbox Game Bar Update is available now!

Οι επιθέσεις επιπέδου firmware παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα καθώς είναι δύσκολο να ανιχνευθούν ενώ δίνουν στον hacker σημαντική πρόσβαση στο σύστημα. Το χειρότερο από όλα είναι πως όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να τις χρησιμοποιούν.

Η πρωτοβουλία λοιπόν αυτή της Microsoft, που ακούει στο όνομα “Secured-core PC” έχει ήδη ξεκινήσει με τη βοήθεια αρκετών ακόμα μεγάλων εταιρειών όπως οι AMD, Intel, Qualcomm και OEM.

“Χρησιμοποιώντας νέες δυνατότητες σε επίπεδο υλικού, τις οποίες προσφέρουν οι AMD, Intel και Qualcomm τα Winows 10 πλέον χρησιμοποιούν το System Guard Secure Launch για να σας προστατεύσουν από επιθέσεις επιπέδου firmware”, αναφέρει η Microsoft. “To System Guard χρησιμοποιεί τις τελευταίες DRTM δυνατότητες έτσι ώστε να επιτρέψουν στο υλικό να κάνει επανεκκίνηση στο σύστημα σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.”

H εταιρεία χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία και στα Xbox, στα οποία μάλιστα οι πολιτικές προστασίας είναι ακόμη αυστηρότερες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία δεν εμπιστεύεται καλά καλά τους ίδιους τους χρήστες.

“Δεν θέλουμε ο παίκτης να χακάρει την κονσόλα και να τρέχει τα δικά του παιχνίδια”, αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας. “Επίσης δεν θέλουμε, αν για παράδειγμα είστε developer και εκδώσετε το παιχνίδι σας, να έχει ο οποιοσδήποτε πρόσβαση στον κώδικα σας”.

Περισσότερα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Microsoft.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.