Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure Review

Ο αγαπημένος σκίουρος την εποχής των Παγετώνων μπλέκει σε μια νέα “θεότρελη” περιπέτεια.H...

Ο αγαπημένος σκίουρος την εποχής των Παγετώνων μπλέκει σε μια νέα “θεότρελη” περιπέτεια.

H κινηματογραφική σειρά Ice Age δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό εκατομμυρίων θεατών ανά την υφήλιο. Δυστυχώς η μεταφορά της στον χώρο των video games δεν είχε την ανάλογη επιτυχία και ο μόνος τίτλος που αξίζει να μνημονεύσουμε είναι το Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs που κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία. Έκτοτε τα περισσότερα Ice Age games διατέθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στις mobile συσκευές με εξαίρεση το Ice Age: Continental Drift – Arctic Games, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012 τόσο στις οικιακές, όσο και στις φορητές κονσόλες.

Επτά χρόνια μετά, η σειρά επιστρέφει όχι μόνο στις κονσόλες, αλλά και στα PC μέσω του Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure. Στην προκειμένη περίπτωση, η Outright Games έχει συνεργαστεί με την Just Add Water, μια εταιρεία που είναι κατά βάση γνωστή για τα εξαιρετικά ports της (Volume, Oddworld: New ‘n’ Tasty!), ως εκ τούτου οι προσδοκίες μας είναι υψηλότερες. Όπως θα δούμε παρακάτω, το νέο Ice Age μπορεί να μην φέρνει την… Αποκάλυψη στον χώρο των Action-Adventure/Platformers, ωστόσο περάσαμε ευχάριστα μαζί του και διασκεδάσαμε με τα καμώματα του Scat.

Ο σκοπός σας στο Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure είναι να βοηθήσετε τον Scrat να ανακτήσει το αγαπημένο του βαλανίδι, το οποίο έχει “εγκλωβιστεί” σε έναν αρχαίο ναό των Scratazon. O μόνος τρόπος για να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας είναι να συλλέξετε τα τέσσερα θρυλικά Crystal Nuts που βρίσκονται διασκορπισμένα στα πέρατα του κόσμου. Για τους αμύητους στο lore του Ice Age να σημειώσουμε ότι οι Scratazon είναι μια εξωγήινη φυλή που στο παρελθόν επισκέφτηκε τη Γη με σκοπό να συλλέξει τα βαλανίδια της.

Ο ναός των Scratazon βρίσκεται στο κέντρο του χάρτη και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο το κεντρικό hub του παιχνιδιού. Κάθε φορά που συλλέγετε ένα από τα τέσσερα Crystal Nuts επιστρέφετε στον ναό και αποκτάτε πρόσβαση σε ένα νέο ability, το οποίο σας επιτρέπει να ταξιδέψετε σε μια νέα περιοχή του χάρτη. Για να βρείτε βέβαια αυτά τα κρυστάλλινα βαλανίδια θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε διάφορους κινδύνους και να φτάσετε μέχρι το τέλος των τεσσάρων βασικών κόσμων του Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure.

Στο ξεκίνημα της περιπέτειάς σας, ο Scrat μπορεί να επιτεθεί με κλωτσιές, να εκτοξεύσει βαλανίδια ή να περιστρέψει την ουρά του για να χτυπήσει τους εχθρούς που βρίσκονται στον αέρα. Επιπροσθέτως, μπορείτε να πηδήξετε και ύστερα να “σκάσετε” στο έδαφος με ορμή συνθλίβοντας τους αντιπάλους σας ή τυχόν εύθραυστα κομμάτια πάγου που βρίσκονται στο περιβάλλον (ground slam).

Το υποτυπώδες αυτό σύστημα μάχης στερεύει πολύ γρήγορα από ιδέες, μετατρέποντας την εξολόθρευση των αντιπάλων σας σε μια βαρετή και χρονοβόρα… αγγαρεία. Λέμε χρονοβόρα, καθώς τα πλάσματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε (σφίγγες, καβούρια, σκαθάρια κτλ) συνήθως απαιτούν αρκετά hits μέχρι να πεθάνουν. Το A.I αγγίζει τα επίπεδα… αμοιβάδας, αφού οι αντίπαλοί σας συνωστίζονται γύρω σας και μπορείτε να τους ξεπαστρέψετε πάρα πολύ εύκολα με μια αλληλουχία ground slam επιθέσεων. Στα δε boss fights, αρκεί απλά να απομνημονεύσετε τα patterns και να προσαρμόσετε αναλόγως την στρατηγική σας.

Ο συνδυασμός της χαμηλής τεχνητής νοημοσύνης των αντιπάλων σας και των εξαιρετικά συχνών checkpoints ρίχνουν αισθητά τον συνολικό βαθμό πρόκλησης. Είναι πολύ πιθανό βέβαια να κάνετε λάθος στην εκτίμησή σας σε κάποιο άλμα και να πέσετε στο κενό, ωστόσο στην περίπτωση αυτή θα συνεχίσετε την πρόοδό σας από το κοντινότερο checkpoint που επισκεφτήκατε και μάλιστα με όλα τα hit points σας. Να σημειωθεί επίσης ότι συλλέγοντας κρυστάλλους, οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σε όλη την έκταση ενός level (συνήθως βρίσκονται μέσα σε κιβώτια) σας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσετε ακόμη περισσότερο τα διαθέσιμα hit points σας. Για να πούμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, ο τίτλος απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε λιλιπούτειους gamers, οπότε εύλογα ο βαθμός πρόκλησης είναι αρκετά χαμηλός.

Παρόλα αυτά, το gameplay αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν αποκτήσετε πρόσβαση στα επιπλέον abilities του ήρωά σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, το double jump, το catapult και το telekinesis. To double jump σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε δύο άλματα σε αλληλουχία και να αποκτήσετε πρόσβαση σε υψηλότερες περιοχές, το catapult σας δίνει τη δυνατότητα να εκτοξευτείτε στον αέρα και να περάσετε πάνω από μεγάλα χάσματα, ενώ το telekinesis σας χαρίζει τηλεκινητικές δυνάμεις, επιτρέποντάς σας να μετακινήσετε συγκεκριμένους πέτρινους ογκόλιθους. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιες πλατφόρμες για να σκαρφαλώσετε ψηλότερα ή να μπείτε σε περιοχές που μέχρι πρότινος ήταν απροσπέλαστες.

Στο Ice Age: Scrat’s Nutty Adventure συναντάμε μια σειρά από υποτυπώδη περιβαλλοντικά puzzles, που σας ωθούν να αξιοποιήσετε τα προαναφερθέντα abilities. Τα περισσότερα puzzles πάντως είναι προαιρετικά και είναι άμεσα συνυφασμένα με τα δεκάδες collectables (χωρίζονται σε tablets και statues) που βρίσκονται στον κόσμο του παιχνιδιού. Η συλλογή των collectables είναι ένα αρκετά σημαντικό κίνητρο για εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή τον κόσμο του νέου Ice Age. Όπως είναι αναμενόμενο, θα χρειαστεί να κάνετε backtracking στα levels που έχετε ήδη ολοκληρώσει και να χρησιμοποιήσετε όλα σας τα abilities για να βρείτε τα… κρυμμένα καλούδια. Η όλη διαδικασία είναι λιγότερο επίπονη από όσο ακούγονται, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε fast travel σε όποιο level του χάρτη επιθυμείτε, αρκεί να το έχετε επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά.

Η δημιουργία της βρετανικής εταιρείας στέκεται καλά και οπτικοακουστικό επίπεδο. Ο κόσμος των ταινιών Ice Age έχει αποδοθεί αρκετά πιστά και κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας θα ταξιδέψετε σε διάφορες γνώριμες περιοχές. Τα cutscenes μπορεί να είναι κάπως λιγοστά στον αριθμό τους, αλλά είναι πραγματικά διασκεδαστικά και προκαλούν αυθόρμητο γέλιο. Στο μόνο κομμάτι που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί λίγη παραπάνω προσοχή είναι στην κάμερα, καθώς οι λήψεις της όταν βρίσκεστε δίπλα από κάποιο τοίχο ή βράχο ενδέχεται να σας αποπροσανατολίσουν.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.