‘Άθλιες’ αποκαλεί τις ταινίες του MCU ο Francis Ford Coppola

Coppola εναντίον MCU.Πυρά εναντίον του ταινιών του MCU εξαπέλυσε ο Francis Ford Coppola...

Coppola εναντίον MCU.

Πυρά εναντίον του ταινιών του MCU εξαπέλυσε ο Francis Ford Coppola, παίρνοντας έτσι το μέρος του Martin Scorsese και των δικών του δηλώσεων που αποκαλούσαν τις υπερηρωικές ταινίες “πάρκο διασκέδασης”.

Σε δήλωση που έκανε (μέσω Yahoo) στη Λυών της Γαλλίας όπου παρευρέθηκε για να παραλάβει το βραβείο Lumiere για την προσφορά του στο σινεμά, ο Coppola είπε, “Όταν ο Martin Scorsese είπε ότι οι ταινίες της Marvel δεν είναι σινεμά, είχε δίκιο. Περιμένουμε να μάθουμε κάτι μέσα από το σινεμά, περιμένουμε να κερδίσουμε κάτι, κάποια φώτιση, κάποια γνώση, κάποια έμπνευση. Δεν ξέρω τι κερδίζει κάποιος βλέποντας την ίδια ταινία ξανά και ξανά. Ο Martin ήταν ευγενικός όταν είπε ότι δεν είναι σινεμά. Δεν είπε ότι είναι άθλιες, κάτι που μόλις είπα εγώ”.

Προς απάντηση της εν λόγω δήλωσης βρέθηκαν πολύ γνωστοί του χώρου, με τις απαντήσεις των James Gunn, σκηνοθέτη των ταινιών “Guardians of the Galaxy”, και Sebastian Stan, ο οποίος ενσαρκώνει τον Bucky Barnes / Winter Soldier στο MCU, να ξεχωρίζουν.

“Πολλοί από τους παππούδες μας έβρισκαν τις γκανγκστερικές ταινίες ‘άθλιες’. Κάποιοι από τους προπαππούδες μας πίστευαν το ίδιο για τα γουέστερν, και πίστευαν ότι οι ταινίες των John Ford, Sam Peckinpah και Sergio Leone ήταν ακριβώς ίδιες. Θυμάμαι έναν θείο μου, στον οποίο μιλούσα για το ‘Star Wars’, να μου λέει, ‘Την είδα αυτήν την ταινία, όταν λεγόταν ‘2001’ και ήταν πολύ βαρετή’. Κάποιες υπερηρωικές ταινίες είναι κακές, κάποιες όμορφες. Όπως τα γουέστερν και οι γκανγκστερικές ταινίες (και πριν από αυτές, απλά οι ταινίες), δεν θα εκτιμηθούν από όλους, ακόμα και από τις ιδιοφυΐες. Και δεν πειράζει”, έγραψε ο Gunn στη δημοσίευση που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

“Είναι ένας από τους ήρωες μου [αναφερόμενος στον F.F. Coppola] και τον άκουγα να τα λέει, ενώ στο μεταξύ μόλις πέρασα την μέρα μαζί σας· με ανθρώπους που έρχονται και μου λένε, ‘Ευχαριστώ για τον χαρακτήρα’, ‘Η ταινία με βοήθησε πολύ’, ‘Η ταινία με ενέπνευσε’, ‘Τώρα αισθάνομαι καλύτερα’, ‘Τώρα νιώθω λιγότερο μόνος’… άρα πως μπορείς να πεις πως αυτές οι ταινίες δεν βοηθάνε τον κόσμο;”, ανέφερε ο Stan κατά τη διάρκεια του πάνελ του Fandemic Tour στο Χιούστον.

O Coppola ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 με την ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε “Tonight for Sure”. Μερικά από τα έργα του είναι τα “The Rain People” (1969), The Godfather Part 1, 2 & 3″ (1972-1990), “Apocalypse Now” (1979), και “Youth Without Youth” (2007). Για τα “Godfather Part 1, 2” έχει κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, ενώ για το “Godfather Part 2” κέρδισε και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας, οπότε μην ξεχάσετε να σχολιάσετε. Για περισσότερα νέα, αλλά και ό,τι νεότερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.


Η Κωνσταντίνα είναι αρθρογράφος του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στον κόσμο της, αλλά και στο Instagram.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.