Στα σκαριά μια νέα κινεζική ιστορία Star Wars

Η Disney προσπαθεί να μεγαλώσει το κοινό του Star Wars.Η Disney και η κινεζική, Tencent, θα...

Η Disney προσπαθεί να μεγαλώσει το κοινό του Star Wars.

Η Disney και η κινεζική, Tencent, θα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας νέας ιστορίας “Star Wars” και την έκδοση παλιότερων βιβλίων στα κινέζικα.

Η Chine Literature της Tencent θα εκδώσει ένα online βιβλίο με στόχο αύξηση του fan base του franchise στην Κίνα (μέσω Variety). Η Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά μετά εκείνη των ΗΠΑ, δεν είχε προβάλλει το “Star Wars” στους κινηματογράφους μέχρι το 2015, όπου και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Shanghai International Film Festival. Γι’ αυτό τον λόγο, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο που μεγάλωσε με τις ιστορίες του George Lucas, το franchise δεν έχει μεγάλο fan base στη συγκεκριμένη αγορά και η Disney με την Tencent θα προσπαθήσουν να το αλλάξουν. Ειδικά αφού εκτός του “The Force Awakens”, οι επόμενες ταινίες “Star Wars” δεν πήγαν αρκετά καλά στο box office της Κίνας.

H νέα ιστορία θα γραφτεί από τον αρθρογράφο με το ψευδώνυμο “His Majesty the King” και θα είναι “μια αυθεντική ιστορία Star Wars με κινεζικά χαρακτηριστικά”, που θα “φέρει κινεζικά στοιχεία και τη μοναδική κινεζική αφήγηση” στο franchise. Η ιστορία θα κυκλοφορεί στην ψηφιακή πλατφόρμα της Tencent σε κεφάλαια ανά βδομάδα. Την πρώτη εβδομάδα θα είναι δωρεάν.

“Ελπίζουμε να βοηθήσουμε τους Κινέζους αναγνώστες να ασχοληθούν περισσότερο με τις ιστορίες του Star Wars και να βοηθήσουμε τη δύναμη του Star Wars να λάμψει περισσότερο στην Κίνα”, είπε ο Wu Wenhui (CEO της China Literature).

Το “Star Wars” είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchises της ποπ κουλτούρας τα τελευταία 40 χρόνια. Βγάζει πλήθος παιχνιδιών, ταινιών και βιβλίων. Μέσα στο 2019 περιμένουμε την ταινία “Rise of the Skywalker”, το παιχνίδι “Jedi Fallen Order” και πλήθος βιβλίων/κόμικς.


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.