Akira: Μετά το MCU ο Taika Waititi θα επισκεφτεί το Neo-Tokyo

Η ταινία μπορεί να μην βγει το 2021.Οι fans του "Akira" περιμένουν εδώ και καιρό να δουν το...

Η ταινία μπορεί να μην βγει το 2021.

Οι fans του “Akira” περιμένουν εδώ και καιρό να δουν το πολυαγαπημένο τους anime να αποκτά live-action μεταφορά. Τα καλά νέα είναι ότι ο Taika Waititi παραμένει ο σκηνοθέτης του project. Τα κακά νέα είναι ότι η παραγωγή θα καθυστερήσει, καθώς ο Waititi θα πρέπει να ολοκληρώσει πρώτα τα γυρίσματα του “Thor: Love and Thunder”.

Ο σκηνοθέτης μάς έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με το project κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για την πρόσφατη ταινία του, “Jojo Rabbit”. Όπως αποκάλυψε, το “Akira” θα πάει λίγο πίσω, καθώς οι υποχρεώσεις του με την τέταρτη ταινία του Thor τον εμποδίζουν να προχωρήσει στο σενάριο.

“Δυστυχώς, με το ‘Akira’, επειδή δουλεύουμε πολύ στο σενάριο, έπρεπε να κάνουμε πίσω την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων”, είπε ο Waititi. “Την πήγαμε πίσω μερικές εβδομάδες, καθώς έπεφτε πάνω στον προγραμματισμό του ‘Thor’. Οι δύο παραγωγές είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Η πρώτη μου υποχρέωση είναι με την Marvel, οπότε έπρεπε να αλλάξω το ‘Akira’ και να το κινήσω λίγα χρόνια”.

Δείτε τη συνέντευξη παρακάτω:

H υπόθεση της ιστορίας του “Akira” μας μεταφέρει στο Neo Tokyo στον απόηχο μίας πυρηνικής καταστροφής. Μία παραστρατιωτική οργάνωση ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης φύσης και από ένα γύρισμα της τύχης δύο φίλοι μοτοσυκλετιστές θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τη μοίρα της ανθρωπότητας να είναι αμφίβολη.

Η Warner Bros. αγωνίζεται εδώ και 15 χρόνια να δημιουργήσει μια μεταφορά του κλασικού έργου του Katsuhiro Otomo, με ονόματα όπως των Keanu Reeves, Dane De Hann, Michael Pitt, Zac Efron να ακούγονται κατά καιρούς ότι θα συμμετέχουν. Το 2015 είχε σχεδόν καταφέρει να κλείσει τη συμφωνία με τους ηθοποιούς Garrett Hedlund, Dne DeHaan και Kristen Stewart, επιλογή που είχε δεχθεί αρνητικά σχόλια λόγω whitewashing, ενώ το 2017 σε συζητήσεις για να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη ήταν ο Jordan Peele. Ο Waititi ωστόσο είχε δηλώσει ότι αν αναλάμβανε την ταινία, θα επέλεγε εφήβους Ασιατικής καταγωγής, ανερχόμενα, ανεκμετάλλευτα ταλέντα ενώ θα ήθελε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη και τα έξι τεύχη του manga.

Ο δημιουργός του “Akira”, Katsuhiro Otomo, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η μεταφορά της παραπάνω υπόθεσης σε live-action ταινία θα γινόταν υπό έναν όρο, και αυτός ήταν ότι θα έπρεπε να ελέγξει και να εγκρίνει το σενάριο. Στο μεταξύ, αναμένουμε το νέο anime που θα δημιουργήσει.

Ο Waititi καθησύχασε τους fans ότι αυτός θα κάνει την live-action μεταφορά, ακόμα και αν πάρει λίγο παραπάνω χρόνο. H ταινία έχει σαν ημερομηνία πρεμιέρας την 21 Μαΐου 2021, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει.

Όσον αφορά το sequel “Thor: Love and Thunder” (5 Νοεμβρίου 2021), το οποίο ανακοινώθηκε στο Comic-Con, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο Σαν Ντιέγκο, o Waititi θα επιστρέψει ως Korg, η Jane Foster (Natalie Portman) να κραδαίνει το Mjolnir, ενώ πιθανή είναι η εμφάνιση του Bro Thor. Μέχρι τότε, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις άλλες ταινίες του σκηνοθέτη, “Jojo Rabbit” και “Next Goal Wins” με τους Michael Fassbender και Elizabeth Moss.

Για περισσότερες πληροφορίες και ό,τι νεότερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.


Η Κωνσταντίνα είναι αρθρογράφος του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στον κόσμο της, αλλά και στο Instagram.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.