Blizzard: Κι άλλο ban σε παίκτες λόγω Χονγκ Κονγκ

Μία βδομάδα μετά το αρχικό περιστατικό.Η Blizzard τιμώρησε την ομάδα του κολλεγίου American...

Μία βδομάδα μετά το αρχικό περιστατικό.

Η Blizzard τιμώρησε την ομάδα του κολλεγίου American University από οποιονδήποτε διαγωνισμό του Hearthstone έπειτα από πανό που σήκωσαν κατά τη διάρκεια live μετάδοσης τους το οποίο έγραφε: “Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ, μποϊκοτάρετε τη Blizz.” Η τιμωρία ήρθε μία βδομάδα μετά το αρχικό περιστατικό αλλά η ομάδα του κολλεγίου λέει ότι το περίμενε.

Η ομάδα αποτελούνταν από τρία μέλη, τους Casey Chambers, Corwin Dark και TJammer. Ο TJammer, σύμφωνα με το Vice, ήταν αυτός που δημοσίευσε πρώτος το email που έλαβαν από την Blizzard, το οποίο τους ενημέρωνε για το ban.

Σύμφωνα με τον επίσημο κανονισμό της εταιρείας: “Οι παίκτες οι οποίοι προβαίνουν σε πράξεις οι οποίες δυσφημούν τη θέση τους ή προσβάλλουν μία μερίδα του κόσμου ή την εικόνα της εταιρείας θα τιμωρούνται”.

Η ομάδα ήθελε να διαμαρτυρηθεί με το πανό αυτό κατά του ban που έδωσε η εταιρεία σε έναν επαγγελματία παίκτη ονόματι Blitzchung, ο οποίος εμφανίστηκε με μία μάσκα που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, σε live συνέντευξη του. Η κίνηση αυτή της Blizzard προκάλεσε τεράστια οργή στους παίκτες με αποτέλεσμα τελικά η ποινή να μειωθεί.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν τιμωρεί τον Blitzchung για τις πολιτικές του απόψεις αλλά για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να τις εκφράσει. Πολλοί μάλιστα έχουν ήδη να κριτικάρουν την Blizzard και για την κίνηση να τιμωρήσει το κολλέγιο αφού αυτή ήρθε μία βδομάδα μετά το αρχικό περιστατικό, κάτι που φαίνεται αρκετά υποκριτικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ποινή στον Blitzchung επιβλήθηκε αμέσως και ήταν μεγαλύτερη.

Το IGN επικοινώνησε πάντως με την εταιρεία ρωτώντας για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η καθυστέρηση. Ο εκπρόσωπος λοιπόν της εταιρείας δήλωσε:

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε. Παροτρύνουμε οποιονδήποτε στην κοινότητα μας να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του. Οι επίσημες μεταδόσεις μας, ωστόσο, θα πρέπει να επικεντρώνονται στο παιχνίδι και στον διαγωνισμό και να είναι ένα μέρος όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Αν επιτρέψουμε την έκφραση προσωπικών απόψεων πάνω σε ευαίσθητα ζητήματα στα κανάλια μας, παύει πλέον να έχει θέμα τα esports.

Έχουμε λοιπόν ορισμένους κανόνες γι΄αυτό, με τους οποίους τόσο οι διαγωνιζόμενοι όσο και άλλοι, έχουν συμφωνήσει. Ηθελημένα λοιπόν παραβίασαν τους κανόνες αυτούς και έτσι εμείς τους απαγορεύσαμε τη συμμετοχή σε οποιονδήποτε διαγωνισμό Hearthstone για έξι μήνες.

Εσάς, ποια είναι η γνώμη σας για όλα αυτά;

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.