Η Epic δεν θα κάνει ban παίκτες για τις πολιτικές τους απόψεις

Blizzard ακούς;Mε αφορμή πρόσφατο ban της Blizzard σε έναν επαγγελματία παίκτη του Hearthstone, ο...

Blizzard ακούς;

Mε αφορμή πρόσφατο ban της Blizzard σε έναν επαγγελματία παίκτη του Hearthstone, ο οποίος υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Χονκ Κονγκ, η Epic δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να τιμωρεί τους παίκτες για τις πολιτικές τους απόψεις.

Μιλώντας στο The Verge, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: “Η Epic στηρίζει το δικαίωμα του καθενός να λέει δημόσια τη γνώμη τους πάνω σε θέματα που αφορούν την πολιτική ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θα μπανάρουμε ούτε θα τιμωρούμε κανέναν παίκτη στο Fortnite ή οποιονδήποτε content creator εξαιτίας των απόψεων τους στα συγκεκριμένα θέματα.”

Όλα αυτά βέβαια με αφορμή τη δήλωση του “blitzcung”, επαγγελματία παίκτη του Hearthstone, ο οποίος σε συνέντευξη του στον επίσημο Ταϊβανέζικο Οργανισμό του παιχνιδιού υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Όλα αυτά λίγο μετά τη νίκη του ενάντια στο Νοτιοκορεάτη Jang “DawN” Hyun Jae στις 6 του μηνός.

Κατά τη διάρκεια του stream εμφανίστηκε με μία μάσκα η οποία είχε απαγορευθεί από την τοπική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ο ίδιος μάλιστα είπε: “Ελευθερία για το Χονγκ Κονγκ, η Επανάσταση της Εποχής μας.” Το stream διακόπηκε

Ο Chung μιλώντας στο IGN δήλωσε: “Πιστεύω ότι είναι άδικο αλλά σέβομαι την απόφαση. Δεν είμαι περήφανος γι’ αυτά που είπα”. Να σημειωθεί ότι ο παίκτης δεν θα λάβει κανένα χρηματικό κέρδος από το Season 2 του Grandmasters.

Η Blizzard με τη σειρά της ανέφερε ότι: “Θα θέλαμε να εστιάσουμε ξανά στη συμπεριφορά των παικτών. Αν και είμαστε υπέρ του δικαιώματος να λέει ο καθένας τις προσωπικές του απόψεις και σκέψεις, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους επίσημους κανονισμούς του διαγωνισμού.”

Η κίνηση αυτή έφερε αρκετές αντιδράσεις από την κοινότητα του παιχνιδιού, με πολλούς παίκτες να απειλούν πως θα εγκαταλείψουν το Hearthstone μια και καλή.

Εσείς, τι γνώμη έχετε για όλα αυτά;


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.