Πως αντιμετωπίζει το Flight Simulator τις περιοχές που δεν πρέπει κανείς να δει;

Η ομάδα ανάπτυξης δεν αφήνει... κενά.Το Microsoft Flight Simulator μπορεί να είναι ενδιαφέρον για...

Η ομάδα ανάπτυξης δεν αφήνει… κενά.

Το Microsoft Flight Simulator μπορεί να είναι ενδιαφέρον για το πως εξομοιώνει τον κόσμο των πτήσεων. Με την χρήση χαρτών από το Bing, το παιχνίδι αναπαριστά διαδικαστικά όλη τη Γη με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια. Το “σχεδόν” θα το καταλάβετε παρακάτω.

Όπως στους Google χάρτες, έτσι και σε αυτούς του Bing υπάρχουν μέρη τα οποία δεν εμφανίζονται. Στρατιωτικές βάσεις, κυβερνητικά σημεία ερευνών και άλλες μυστικές τοποθεσίες, συχνά διαγράφονται ή παραλείπονται δημιουργώντας έτσι παράξενες περιοχές με άδειο χώρο. Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι… τι κάνουν οι developers του Flight Simulator για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα;

Ο Joe Screbels του IGN ρώτησε τον Jorg Neumann, επικεφαλής του Microsoft Flight Simulator, ο οποίος έδωσε την εξής απάντηση:

“Γενικά, όταν μία περιοχή είναι θολωμένη στο Bing, ή αλλιώς απαγορευμένη, κάνουμε χρήση διαδικαστικών τεχνικών για να γεμίσουμε τα κενά. Οι περιοχές αυτές δεν θα είναι τελείως αυθεντικές, αλλά θα έχουμε κάτι που ταιριάζει γενικά με την περιοχή.”

Γνωρίζοντας συνήθως λοιπόν το τι περιλαμβάνουν οι θολωμένες αυτές περιοχές, ακόμα και αν δεν ξέρουμε το ακριβές μοτίβο, δεν είναι ξεκάθαρο αν το παιχνίδι αναπαριστά αναληθείς στρατιωτικές βάσεις και παρόμοιες τοποθεσίες ή εάν απλά προσπαθεί να γεμίσει γενικά το έδαφος αυτών των περιοχών.

Όπως και να ‘χει, είναι ωραίο να γνωρίζει κανείς πως αυτός ο τέλεια απεικονισμένος κόσμος στον οποίο πετάμε, δεν θα μετατραπεί ξαφνικά σε μία ψηφιακή μάζα από κενούς χώρους.

Τώρα, μιας και είναι και της μόδας, αν αναρωτιέστε τι γίνεται με την Περιοχή 51, θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι είναι πλήρως ορατή στους χάρτες Bing και περιλαμβάνει και αεροδιάδρομο. Οπότε όποιος θέλει… μπορεί να κάνει ψηφιακή εξόρμηση και να μην τον εμποδίσει ή… πυροβολήσει κανείς.


Ο Mike είναι το “μαντρόσκυλο” του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.