Επιβεβαιώθηκαν remake για τα House of the Dead 1 και 2

Επιστροφή στα παλιά.Τα εμβληματικά shooters με ζόμπι που κατέλαβαν τα arcades στη δεκαετία του 90...
Δημοσίευση: 04/10/2019 - 16:51

Επιστροφή στα παλιά.

Τα εμβληματικά shooters με ζόμπι που κατέλαβαν τα arcades στη δεκαετία του 90, House of the Dead 1 και 2, δέχονται remake.

H Forever Entertainment επιβεβαίωσε στο Twitter ότι υπογράφηκε συμφωνία, αν και δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες επί του θέματος. Δεν γνωρίζουμε τις πλατφόρμες στις οποίες θα ρθουν τα remake, ούτε το πότε μπορεί να κυκλοφορήσουν.

"Γεια σας, επιβεβαιώνουμε την υπογραφή της συμφωνίας σχετικά με την ανανέωση των παιχνιδιών 'The House of the Dead' και 'The House of the Dead 2', αναφέρει το tweet. "Δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πλατφόρμες ή οι ημερομηνίες κυκλοφορίας και, δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο".

Φήμες για τα remake κυκλοφορούν εδώ και καιρό, ενώ αρχικά τις είδαμε στην ιστοσελίδα Graczpospolita, πριν ένα μήνα. Το άρθρο (μέσω Eurogamer) περιλαμβάνει φήμες ότι η MegaPixel Studio αναλαμβάνει την ανάπτυξη και ότι το gameplay θα αλλάξει λίγο. Το αρχικό σενάριο, ωστόσο, θα παραμείνει άθικτο.

Συνολικά, η Sega έκανε έξι παιχνίδια House of the Dead, όπου το καθένα επικεντρώθηκε σε πράκτορες που πάλευαν ενάντια σε undead. Η σειρά εμφανίστηκε τη σκηνή περίπου την ίδια εποχή, που το Resident Evil εφηύρε τα survival horror παιχνίδια και μαζί τα δύο franchises έβαλαν τα ζόμπι στο ραντάρ της λαϊκής κουλτούρας. Χάρη στην επιρροή τους, το 2000 είδε μια αναγέννηση των ταινιών ζόμπι.

Η απόφαση για το remake του House of the Dead μιλά στην πρόσφατη νοσταλγία των παικτών για το παρελθόν. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε ήδη δει ανανεωμένες εκδόσεις των Resident Evil 2, Spyro, Pokémon, Shadow of the Colossus και πολλά άλλα.


H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!


Πηγή: IGN Greece