Microsoft: Ελεύθερες σε συνεργάτες της εταιρείας οι ηχητικές εντολές των χρηστών Xbox One

Ο μεγάλος αδερφός έχει ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας.Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η...

Ο μεγάλος αδερφός έχει ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Microsoft έδωσε πρόσβαση σε “τρίτους”, προκειμένου να βελτιωθεί η υπηρεσία αναγνώρισης ηχητικών εντολών των Xbox One.

Οι εξωτερικοί αυτοί συνεργάτες, απέκτησαν πρόσβαση σε ηχογραφημένες εντολές καταναλωτών της εταιρείας, που συλλέχθηκαν από το Kinect και τη Cortana.

Αν και γενικότερα, οι εντολές αφορούσαν κατά πλειοψηφία τα ίδια θέματα, όπως δημοφιλή παιχνίδια και DLC, ορισμένες φορές υπήρξαν ακόμη και απευθείας εντολές προς τη Cortana, όπως “Xbox, πες στον Solas να κάνει heal”, ένα εκ των commands του Dragon Age: Inquisition.

 

Η Microsoft αναφέρθηκε δημόσια στο συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας στο Motherboard, “Σταματήσαμε την έρευνα στο υλικό των χρηστών πριν από μερικούς μήνες, καθώς η εταιρεία δεν ένιωθε πως ήταν πλέον αναγκαίο”. Ενώ ακόμη η Microsoft αφαίρεσε τη Cortana από το home screen των Xbox πριν από μερικούς μήνες.

Για λόγους ασφαλείας, η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα στην έρευνα των ηχογραφήσεων, στην περίπτωση όμως, που κάποιος χρήστης καταγγείλει την κατάχρηση της υπηρεσίας, ή ακόμη εάν υπάρχουν ενδοίξεις, πως οι ηχογραφήσεις αποδεικνύουν την παράβαση των πολιτικών της εταιρείας, φροντίζοντας έγκαιρα να ενημερώσει το userbase της.


O Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN Greece και βγαίνει από την σπηλιά του 3 φορές το χρόνο, για να διαδώσει τη σημασία των memes στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό Zeitgeist.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.