Gamescom 2019: Panzer Dragoon: Remake Preview

Υψηλές δρακόντειες πτήσεις.Χωρίς αμφιβολία ζούμε στην εποχή των remasters και των remakes, αφού...

Υψηλές δρακόντειες πτήσεις.

Χωρίς αμφιβολία ζούμε στην εποχή των remasters και των remakes, αφού συνεχώς βλέπουμε κυκλοφορίες αυτού του τύπου στα PS4, Xbox One και Nintendo Switch. Μέσα στον χαμό των επανακυκλοφοριών θα περίμενε κανείς ότι θα βλέπαμε περισσότερους τίτλους του Sega Saturn να μεταφέρονται στις σύγχρονες κονσόλες ή τα PC, ωστόσο τόσο η Sega, όσο και γενικότερα η βιομηχανία των video games δείχνει να έχει ξεχάσει την συγκεκριμένη κονσόλα. Μπορεί το Saturn να έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως μια αποτυχημένη κονσόλα, ωστόσο η εμπορική αποτυχία της οφείλεται καθαρά στους χειρισμούς της Sega και στο έξυπνο marketing της Sony.

H σειρά Panzer Dragoon αποδεικνύει περίτρανα την δυναμική της κονσόλας, εντούτοις θα χρειαστεί να ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω για να συναντήσουμε το τελευταίο κεφάλαιό της. Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο Crimson Dragon, το οποίο δυστυχώς πέρασε, αλλά δεν ακούμπησε… Ευτυχώς φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να πετάξουμε ξανά στους αιθέρες και να απολαύσουμε το γνώριμο rail shooter ύφος της σειράς, στο Panzer Dragoon: Remake, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Nintendo Switch. Εάν και δεν είχαμε προγραμματίσει να δούμε τον εν λόγω τίτλο στη Gamescom, μόλις περάσαμε έξω από το booth της Forever Entertainment δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη… Έπρεπε πάση θυσία να δοκιμάσουμε το Panzer Dragoon: Remake και έτσι έγινε.

Με το που αντικρίσαμε το κεντρικό μενού του παιχνιδιού, νιώσαμε τη νοσταλγία να μας κυριεύει, καθώς άρχισαν να ξυπνούν μνήμες από τα εφηβικά μας χρόνια. Ξεκινώντας την πτήση καβάλα στον δράκο μας αισθανθήκαμε ότι βρισκόμαστε σε ένα οικείο περιβάλλον. Οι διαφορές που εντοπίσαμε σε σχέση με τον πρωτότυπο τίτλο του Saturn αφορούσαν κυρίως το οπτικοακουστικό κομμάτι. To gameplay ήταν αυτό ακριβώς που περιμέναμε, κοινώς μπορείτε να επιτεθείτε και πάλι με το πιστόλι σας ή να κάνετε lock-on πάνω στους αντιπάλους σας και μετά να εκτοξεύσετε ακτίνες λέιζερ κατά πάνω τους.

Όπως και στο πρωτότυπο, έχετε πλήρες οπτικό πεδίο 360 μοιρών, αφού μπορείτε να στρέψετε το βλέμμα σας αριστερά και δεξιά, αλλά και να δείτε πίσω από την πλάτη του δράκου σας. Η απόκριση των controls δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ιδίως σε ότι αφορά την στοχεύση με τους αναλογικούς μοχλούς. Με δεδομένο ότι είχαμε αντιμετωπίσει ανάλογα θέματα και σε ένα αντίστοιχο rail shooter level του Darksiders: Warmastered Edition έχουμε την εντύπωση ότι το όλο πρόβλημα οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αστοχία του hardware και όχι σε κάποια αμέλεια από την πλευρά των developers.

Δεν σας κρύβουμε ότι οι λόγοι που περιμένουμε το remake του Panzer Dragoon είναι καθαρά νοσταλγικοί, ωστόσο αν το εγχείρημα αυτό πετύχει και συναντήσει την ανάλογη απήχηση, τότε είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο δρόμος για να δούμε το remake του Panzer Dragoon Saga. H Forever Entertainment δεν έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, οπότε ελπίζουμε οι προσευχές μας να εισακουστούν…

Το Panzer Dragoon: Remake θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα για Nintendo Switch.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.