Οριστικό τέλος για την υπόθεση φυλετικών διακρίσεων εις βάρος της Riot Games

Η λύση είναι μία: Συμβιβασμός μπας και αποφύγουμε την "αφραγκία".Η Riot Games κατάφερε να κλείσει...

Η λύση είναι μία: Συμβιβασμός μπας και αποφύγουμε την “αφραγκία”.

Η Riot Games κατάφερε να κλείσει τη δικαστική υπόθεση εις βάρος της, για τις κατηγορίες περί φυλετικών διακρίσεων κατά των γυναικών υπαλλήλων της εταιρείας, όπως δήλωσε το Riot Walkout group.

“Ο συμβιβασμός της εταιρείας πρόκειται για μια νίκη των γυναικών του τομέα των παιχνιδιών”, δήλωσε ένας αντιπρόσωπος της ομάδας. “Πιστεύουμε, ότι οι αλλαγές, που δέχτηκε να πραγματοποιήσει η Riot Games θα συμβάλλουν στην προσπάθεια προς την ισότητα των δύο φύλων, την οποία η ομάδα μας έκανε μέσα στο τρέχον έτος”.

Μια έρευνα του Kotaku ανακάλυψε ένα φαινόμενο σεξιστικών συμπεριφορών εντός της Riot Games. Μετά από τη δημοσιοποίηση του εν λόγω ρεπορτάζ, ακολούθησε μία αγωγή εις βάρος της developer εταιρείας, κατηγορώντας την για την παραβίαση του νόμου περί ίσης χρηματικής ανταμοιβής της California, αλλά και για περιστατικά παρενοχλήσεων πολλών υπαλλήλων.

 

Η Riot Games τοποθετήθηκε επίσημα στο τέλος της υπόθεσης, μέσω ενός blog post, όπου η εταιρεία επιβεβαίωσε, πως συμβιβάστηκε, αρνούμενη όμως, πως τα συγκεκριμένα γεγονότα ήταν συνηθισμένες συμπεριφορές εντός της εταιρείας.

“Αυτό που μάθαμε μέσω αυτής της διαδικασίας, ήταν πως ορισμένοι Rioters (τίτλος με τον οποίον αποκαλούνται οι υπάλληλοι της εταιρείας) ενεπλάκησαν σε περιστατικά, τα οποία δεν εναρμονίζονται με τις ηθικές αξίες και τον πολιτισμό μας. Επιπλέον, συναντήσαμε ανάμεσα στο εργατικό μας δυναμικό μια κούραση, η οποία συσχετιζόταν με τη συνεχή απασχόληση τους με τις απόρροιες της αγωγής και της συμπεριφοράς των media”.

Παρόλα αυτά, “μακροπρόθεσμα, η εταιρεία έκανε αυτό που πίστευε, πως ήταν το σωστό για την ίδια και κυρίως για τους ίδιους τους Rioters, αρνούμενη να ταλαιπωρήσει περισσότερο τους εργαζομένους της σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη”.


O Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN Greece και βγαίνει από την σπηλιά του 3 φορές το χρόνο, για να διαδώσει τη σημασία των memes στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό Zeitgeist.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.