Πάνω από το 50% της gaming αγοράς στηρίζεται στο mobile gaming

Δεν είναι καθόλου περίεργο.Αν το όνειρό σας είναι να γίνετε developers για κονσόλες και PC, τότε...

Δεν είναι καθόλου περίεργο.

Αν το όνειρό σας είναι να γίνετε developers για κονσόλες και PC, τότε μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά. Τα trends δείχνουν πλέον ότι όχι μόνο το mobile gaming είναι πολύ αγαπητό, κρατώντας το 51% των εσόδων της αγοράς, αλλά παράλληλα πρόκειται να έχει μεγάλη άνοδο στα επόμενα χρόνια. (Κονσόλες και PC δεν θα είναι καταδικασμένα. Ελπίζουμε.)

Σύμφωνα με την έρευνα από την εταιρεία ανάπτυξης, Dot Com Infoway(για όλες τις λεπτομέρειες, δείτε το γράφημα παρακάτω), τα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο για το mobile gaming, τα οποία φέτος ανέρχονται στα 151.9 δις, θα φτάσουν τα 165.9 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο. Μέχρι το 2021, το mobile gaming θα κυριαρχήσει κατέχοντας το 59% από το μερίδιο της αγοράς του gaming.

Οι top χώρες έχουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον: Η Αμερική είναι νούμερο ένα στα έσοδα του mobile gaming, αλλά δεύτερη, όσον αφορά τους συνολικούς παίκτες, καθώς η Κίνα κρατάει το ρεκόρ με 3 φορές περισσότερους παίκτες. Στα έσοδα ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς η Αμερική “καθαρίζει” 36.869$ δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Κίνα βρίσκεται λίγο πιο πίσω, στα 36.540$ δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ιαπωνία βρίσκεται αρκετά πίσω, στην τρίτη θέση, με 32.2 εκατομμύρια χρήστες και 18.952 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Τέλος, φτάνουμε στις διαφημίσεις εντός των εφαρμογών. Είναι η πρωταρχική πηγή εσόδων στον τομέα, ενώ ακολουθούν οι διαφημίσεις και τα βίντεο που δίνουν rewards και οι αγορές εντός των εφαρμογών.


Πηγή: PCMag Greece

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.