Τον τίτλο του “Καλύτερου Antivirus” κερδίζει το Windows Defender

Συγχαρητήρια.Το Windows Defender δεν έχει και την καλύτερη φήμη, πόσο μάλλον να θεωρηθεί και ως το...
Δημοσίευση: 14/08/2019 - 12:00

Συγχαρητήρια.

Το Windows Defender δεν έχει και την καλύτερη φήμη, πόσο μάλλον να θεωρηθεί και ως το “καλυτερο Antivirus.” Βέβαια αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει τωρα, με τα αποτελέσματα αυτού του antivirus test.

Όπως αναφέρει το Softpedia, το ανεξάρτητο ινστιτούτο ηλεκτρονικής ασφάλειας AV-TEST, πέρασε ολόκληρο τον Μάιο και τον Ιούνιο δοκιμάζοντας ανελλιπώς τα όρια 20 προϊόντων. Τα Antivirus χρησιμοποιούσαν μόνο τις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις ώστε να εξακριβωθεί πιο παρέχει την καλύτερη λύση ασφαλείας. Μόνο τέσσερα από αυτά τα προϊόντα κατάφεραν να πάρουν τον καλύτερο δυνατό βαθμό και το Windows Defender ήταν ανάμεσα σε αυτά.


— AV-TEST GmbH (@avtestorg) August 1, 2019


Τα άλλα τρία είναι το F-Secure SAFE 17, Kaspersky Internet Security 19.0 και το Norton Security 22.17. Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους υπολοίπους διαγωνιζομένους που κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία και το Windows Defender είναι ότι η Microsoft το παρέχει δωρεάν με το λογισμικό της, ενώ τα υπόλοιπα χρειάζονται συνδρομή για να είναι πλήρως λειτουργικά.

Από τα υπόλοιπα προϊόντα το Webroot SecureAnywhere 9.0 ήρθε τελευταίο. Πολλά έχασαν για λίγο την κορυφαία βαθμολογία, αλλά κατάφεραν ακόμα να πάρουν τον τίτλο του “Κορυφαίου προϊόντος” όπως το Avast Free AntiVirus 19.5, AVG Internet Security 19.5, Bitdefender Internet Security 23.0, Trend Micro Internet Security 15.0 και τέλος το VIPRE AdvancedSecurity 11.0.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η αγορά είναι γεμάτη με πολλές φθηνές, ή ακόμα και δωρεάν επιλογές που προσφέρουν καλή προστασία, η Microsoft όμως ανεβάζει τον πήχη κατά πολύ. Βγαίνει πρώτη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την υπηρεσία εντελώς δωρεάν στους χρήστες Windows 10. Οι υπόλοιποι πάροχοι, αν θέλουν να παραμείνουν μια ελκυστική προσφορά για τους χρήστες των Windows 10 θα πρέπει να αρχίσουν να αναθεωρούν τις τακτικές τους.Πηγή: IGN Greece