EA: Πρόωρο ‘τέλος’ στα συμβόλαια 350 εργαζομένων της

Καλύτερα στο δημόσιο, παρά game developer πλέον...Η EA ανακοίνωσε, πως θα προχωρήσει στην απόλυση...

Καλύτερα στο δημόσιο, παρά game developer πλέον…

Η EA ανακοίνωσε, πως θα προχωρήσει στην απόλυση 350 υπαλλήλων της, καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο μεταίχμιο νέων αλλαγών στους τομείς του marketing και εκδόσεων, μειώνοντας ταυτόχρονα την “επιρροή” της σε Ιαπωνία και Ρωσία.

Ο Andrew Wilson, CEO της Electronic Arts (EA), μίλησε δημόσια για αυτήν την εξέλιξη, δηλώνοντας, ότι “η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπορέσει να βοηθήσει του ανθρώπους της σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο”:

Σήμερα κάναμε κάποια σημαντικά βήματα ως εταιρεία, για να προετοιμαστούμε για όλες τις πιθανές μελλοντικές ευκαιρίες. Καθώς παρακολουθούμε τον κόσμο, που αλλάζει συνεχώς γύρω μας, είναι ξεκάθαρο, πως και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί με αυτόν. Οι κινήσεις μας είναι στοχευμένες, ώστε να μπορέσουμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας, να βελτιωθούμε ως εταιρεία και να καλύψουμε τις ανάγκες των παικτών. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στις ομάδες marketing, εκδόσεων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μειώνοντας την παρουσία μας στην Ιαπωνία και Ρωσία, συγκεντρώνοντας την προσοχή μας σε διαφορετικούς τρόπους, με τους οποίους θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους παίκτες αυτών των αγορών. Συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ποιότητας των παιχνιδιών μας. Τα φοβερά παιχνίδια θα είναι ανέκαθεν ο πυρήνας οποιασδήποτε κίνησης μας και πλέον σκεφτόμαστε διαφορετικά, για το πως θα εντυπωσιάσουμε και θα εμπνεύσουμε τους παίκτες μας.

Πρόκειται για μια δύσκολη ημέρα. Οι αλλαγές, που θα ξεκινήσουν από σήμερα θα επηρεάσουν γύρω τις 350 θέσεις εκ των 9.000 του εργατικού μας δυναμικού. Οι αποφάσεις που πήραμε είναι πράγματι δύσκολες, όμως είναι σημαντικές και για αυτόν τον λόγο τις αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό χειρισμό, που μπορούμε. Εδώ στην ΕΑ είμαστε φίλοι και συνεργάτες. Εκτιμούμε τις προσφορές όλων και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να προσέχουμε τους ανθρώπους μας, να τους υποστηρίξουμε σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο και να τους βρούμε τη νέα τους επαγγελματική στέγη. Αυτή θα είναι πλέον η προτεραιότητά μας.

Δυστυχώς, οι επαγγελματίες του χώρου του gaming βιώνουν τα τελευταία χρόνια έναν “μεσαίωνα”, όσον αφορά τη μεταχείριση τους από τις developer και εκδότριες εταιρείες. Η περίπτωση της ΕΑ δεν είναι η μόνη των τελευταίων ημερών, καθώς και η Activision Blizzard, μείωσε κατά 8% το δυναμικό της, ενώ σε απολύσεις προχώρησε και η το studio πίσω από το Guild Wars, ArenaNet,.

Σύμφωνα με το Kotaku, το οποίο ήρθε σε επαφή με έναν εκ των 350 πρώην υπαλλήλων της ΕΑ, το τμήμα marketing είχε υποστεί “πάγωμα” όλων των λογαριασμών, που αφορούσαν τα εταιρικά έξοδα των υπαλλήλων. Οι απολύσεις αυτές ήταν κάτι που οι εργαζόμενοι περίμεναν εδώ και καιρό, αλλά μερικοί ήδη προσπαθούν να το δουν θετικά δηλώνοντας, “Κάποιοι θα είναι λιγότερο πιεσμένοι, μιας και δεν θα βρίσκονται σε limbo από εδώ και πέρα”.


Ο Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN-Greece (έτσι λέει τουλάχιστον) και όταν δεν πετάει λογοπαίγνια, τότε ίσως θα παραπονιέται για την κατάσταση του Assassin’s Creed ή θα παίζει MTG Arena, ή θα τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.