Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού: Η Γερμανία και το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο – Κίνα εναντίον Ιαπωνίας στον τελικό των γυναικών

Πλησιάζει η στιγμή της ανάδειξης των νέων παγκόσμιων πρωταθλητών στο Τσενγκντού της Κίνας, όπου εκατομμύρια φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, από κοντά ή από τις οθόνες, απολαμβάνουν ξανά μετά από 4 χρόνια την κορυφαία διοργάνωση σε ομαδικό επίπεδο.

Στις γυναίκες προέκυψε την Παρασκευή 07/10 το ζευγάρι του τελικού και είναι αυτό, που ανέμεναν σχεδόν όλοι. Η Κίνα υπερασπίζεται τον τίτλο της σε οικείο έδαφος και η Ιαπωνία θα προσπαθήσει να της σπάσει την κυριαρχία, όπως έκανε στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος η Σιγκαπούρη το 2010 στη Μόσχα. Στους άνδρες αναδείχτηκαν την Παρασκευή 07/10 οι 4 ομάδες, που θα καλύψουν τις θέσεις των μεταλλίων. Δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις και το πιο συναρπαστικό ματς ήταν εκείνο μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η Γερμανία βρέθηκε να χάνει 0-2, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση με 3-2 κι έτσι, όπως στις γυναίκες, θα είναι και στους άνδρες αυτή που θα χαρίσει μετάλλιο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη γηραιά ήπειρο. Η κάτοχος του τίτλου Κίνα προχωρά ακάθεκτη και μαζί της στην 4άδα μπήκαν επίσης η Ιαπωνία και η Κορέα. Σε ειδήσεις εξάλλου, που αφορούν ελληνική συμμετοχή, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ολοκλήρωσε σήμερα την προσπάθειά της στο Youth Star Contender του Μαυροβουνίου με ήττα στο προημιτελικά του διπλού μικτού Under 19 (συμπαίκτης της ο Ολλανδός Ρεμί Τσάμπετ Βέιλ).

Δύο αγώνες συγκέντρωναν τη μεγαλύτερη προσοχή σήμερα στους προημιτελικούς του ομαδικού ανδρών. Η Κίνα αντιμετώπισε τη Σουηδία, που ιστορικά είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός της από την Ευρώπη. Οι οικοδεσπότες όμως, ήταν πολύ δυνατοί σήμερα, επιβλήθηκαν με 3-0 και κινδύνεψαν πολύ μόνο στο 3ο ματς όταν ο Βανγκ Τσουκίν πήρε τη νίκη στα πέντε σετ απέναντι στον Κρίστιαν Κάρλσον από 0-2 πίσω (ο Σκανδιναβός θυμίζουμε, έχει έρθει φέτος σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό ΑΟ). Ο Φαν Ζεντόνγκ και ο Μα Λονγκ από τη μια πλευρά οι άλλοι δύο αθλητές, Φαλκ και Μέρεγκαρντ από την άλλη ήταν στην τριάδα των Σουηδών.

Η φιλόδοξη Ιαπωνία είχε δυσκολίες με την Πορτογαλία, αλλά επικράτησε 3-1 με δύο νίκες του Χαριμότο. Ο Ζοάο Μοντέιρο, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, πέτυχε τη νίη για τους Ίβηρες (με 3-2 σετ εναντίον του Οϊκάβα). Κίνα και Ιαπωνία συνεπώς, κοντράρονται το Σάββατο 08/10 και στο ομαδικό ανδρών.

Στην ευρωπαϊκή μονομαχία η Γαλλία προηγήθηκε 2-0 με τα αδέρφια Λεμπρούν, αλλά οι Γερμανοί παρά τις ελλείψεις τους αποδείχτηκαν ξανά σκληρά καρύδια και με νίκη 3-0 σετ του Ντούντα εναντίον του Φ. Λεμπρούν πήραν το εισιτήριο για την 4άδα με 3-2. Η Κορέα έκαμψε με 3-1 το Χονγκ Κονγκ εξασφάλισε ακόμη μία φορά μετάλλιο στον θεσμό και θα παίξει με τη Γερμανία για το βήμα παραπάνω. Ο τελικός γίνεται την Κυριακή 09/10 στις 14:30 Ελλάδας.

Στις γυναίκες η Κίνα, το νούμερο 1 φαβορί, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι και στην Ταϊπέι και με νέα νίκη 3-0 υπερασπίζεται αύριο Σάββατο στις 14:30 τα πρωτεία της. Θα την κοντράρει άλλη μια φορά το 2ο φαβορί, η Ιαπωνία, η οποία ξεπέρασε την Γερμανία με 3-0. Η Ταϊπέι και η Γερμανία παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.  

Στο ομαδικό ανδρών:

Τα αποτελέσματα της 8άδας:

Κίνα-Σουηδία                     3-0

Πορτογαλία-Ιαπωνία            1-3

Κορέα-Χονγκ Κονγκ            3-1

Γερμανία-Γαλλία                 3-2

Το πρόγραμμα των ημιτελικών (σε ώρες Ελλάδας):

Κίνα-Ιαπωνία στις 10:00 (15:00 τοπική)

Γερμανία-Κορέα στις 06:00

Στο ομαδικό γυναικών:

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Κίνα-Ταϊπέι               3-0

Γερμανία-Ιαπωνία      0-3

Τελικός:

Κίνα-Ιαπωνία στις 14:30 (19:30 τοπική)

* Με ένα ακόμα ματς ολοκλήρωσε την Παρασκευή 07/10 η Παπαδημητρίου την αγωνιστική παρουσία της στο Μαυροβούνιο, όπου πήρε μέρος, για δεύτερη φορά στη σεζόν, σε Youth Star Contender, δηλαδή ατομικό τουρνουά της κορυφαίας βαθμίδας του World Table Tennis. Η Παπαδημητρίου και ο Ολλανδός Ρεμί Τσάμπετ Βέιλ είχαν προχωρήσει άνευ αγώνα στην 8άδα του διπλού μικτού U19 και σήμερα αποκλείστηκαν με 3-1 σετ από το 2ο φαβορί, τους Μπόρνα Πέτεκ/Ναταλία Μπογκντάνοβιτς από την Κροατία και την Πολωνία αντίστοιχα (9-11, 5-11, 15-13, 3-11). Θυμίζουμε ότι στο απλό η αριστερόχειρας διεθνής είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό. Στην Ποντγκόριτσα είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον προσωπικό της προπονητή Γιάννη Βλοτινό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.