Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ και η Φωτιάδου

Νέα μετακίνηση στο εξωτερικό με ξεχωριστή προοπτική για κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της κατηγορίας νεανίδων.

Η Χρυσή Φωτιάδου από τη Φλώρινα υπέγραψε για την περίοδο 2022-2023 στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ (Linz AG Froschberg), ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ και θ’ αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα του στην 1η εθνική κατηγορία της χώρας. Στα 18 της χρόνια η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών και η περσινή του απλού νεανίδων θα ζήσει πρώτη φορά την εμπειρία διασυλλογικού πρωταθλήματος εκτός συνόρων. Δεν θα έχει την ευκαιρία ν’ αγωνίζεται ταυτόχρονα στην ελληνική Α1, όμως ένα στοιχείο, που κάνει πολύ σημαντική τη συμφωνία, είναι ότι θα μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αυστρία ώστε να προπονείται στις άρτιες εγκαταστάσεις του σωματείου και με ξένες παίκτριες εγνωσμένης αξίας. Στις αρχές του Ιουνίου θυμίζουμε, είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο στη Λιντς Φρόσμπεργκ η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η περίπτωση της Φωτιάδου αποτελεί συνέχεια εκείνης της συμφωνίας.  

Η μεταγραφική υπόθεση για τη Βορειοελλαδίτισσα διεθνή άνοιξε στο περιθώριο των τελικών συζητήσεων της πλευράς Παπαδημητρίου με τον σύλλογο. Οι Αυστριακοί χρειάζονταν κι άλλη αθλήτρια υψηλού επιπέδου και ρώτησαν αν υπάρχει κάποια ανερχόμενη από την Ελλάδα. Διευκρίνισαν κιόλας ότι δεν θα έχει την υποχρέωση να μετάσχει σε όλα τα ματς. Η μητέρα της Παπαδημητρίου και μέλος της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ, η Ξένια Στάθη, που ήταν παρούσα στις συζητήσεις στο Λιντς, πρότεινε τη Φωτιάδου γνωρίζοντας και την εκπεφρασμένη επιθυμία της να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Επιπλέον, τονίστηκε ότι οι δύο αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας νεανίδων γνωρίζονται από πολύ μικρές, ότι μπορούν να μείνουν μαζί στην πόλη και ήδη ετοιμάζεται το δωμάτιό τους.

Οι άνθρωποι του κλαμπ παρακολούθησαν και βίντεο από αγώνες της Φωτιάδου, σχημάτισαν πολύ καλή εικόνα και χωρίς να ζητήσουν να τη δουν από κοντά σε προπονήσεις (όπως συνηθίζουν για τους υποψήφιους καινούργιους αθλητές) άναψαν το «πράσινο» φως για να προχωρήσει η μεταγραφή.

Η Φωτιάδου, που καλλιέργησε το ταλέντο της και εξελίχτηκε στις Σάρισες Φλώρινας, συμφώνησε με τους όρους της συμφωνίας και υπέγραψε από την Αθήνα. Το σπίτι των δύο κοριτσιών θα βρίσκεται κοντά στο προπονητικό κέντρο, το οποίο σημειωτέον, είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης για γυναίκες. Η εγκατάσταση υπολογίζεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου.

Σαφώς πρόκειται για μία εξέλιξη, που μπορεί να δυναμώσει και την εθνική ομάδα νεανίδων για τις διοργανώσεις του προσεχούς καλοκαιριού, καθώς με την αύξηση του ηλικιακού ορίου στο under 19 οι συνομήλικες Φωτιάδου και Παπαδημητρίου θα μπορούν ν’ αγωνιστούν στην ίδια κατηγορία και το 2023.  

Τέλος, χρειάζεται να επισημάνουμε ξανά τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις της Λιντς Φρόσμπεργκ. Την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, στην ίδια θέση ήταν το 2010 και το 2015, ενώ έχει και δύο τίτλους σε αυτόν τον θεσμό (2009, 2013). Διαθέτει δύο ομάδες στην 1η κατηγορία της Αυστρίας και ρόστερ με σπουδαίες αθλήτριες της διεθνούς σκηνής, όπως τις Σοφία Πολκάνοβα, Λιου Τζια, Αμελί Σόλγια από την Αυστρία, τη Σουτασίνι Σαβεταμπούτ από την Ταϊλάνδη, την Αντρέα Πάβλοβιτς από την Κροατία, τη Μαργαρίτα Μπαλτουσάιτε από τη Λιθουανία κ.α. Από αυτές τις αθλήτριες άλλες πάνε στην πρώτη και άλλες στη δεύτερη ομάδα. Προπονητής είναι ο Ούγγρος Zsolt Harczi.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.