Μία αδιαθεσία διέκοψε την καλή πορεία του Μαδέση στο Under 17 του Youth Contender της Τσεχίας

Επιφύλαξε έντονα συναισθήματα, άρχισε εξαιρετικά, αλλά τελείωσε απότομα και άδοξα για τον Αλέξανδρο Μαδέση η πρώτη μέρα (06/06) στο WTT Youth Contender επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Τσεχίας.

Στο καθιερωμένο τουρνουά του Χάβιροφ ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών αγωνίστηκε αρχικά στο απλό της κατηγορίας αθλητών έως 17 ετών. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και με τη 2η θέση από τον όμιλό του εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό των «64». Το απόγευμα όμως, στον 1ο γύρο, αναγκάστηκε να σταματήσει το ματς στην αρχή του 3ου σετ όταν ένιωσε ζάλη και κάθισε στον πάγκο. Το πιο σημαντικό είναι ότι αφού δέχτηκε ιατρική φροντίδα συνήλθε απόλυτα μετά από λίγη ώρα. Στο μεταξύ, έχασε το ματς στα χαρτιά και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος με τους διαιτητές να λένε στον προπονητή του και πατέρα του, Κώστα (που φυσικά προς στιγμήν, δεν μπορούσε ν’ ασχοληθεί με το αποτέλεσμα του αγώνα) ότι δεν γινόταν να παραχωρήσουν 10λεπτο break… Ο 17άχρονος διεθνής στεναχωρήθηκε με το απρόοπτο, αλλά κρατάει ότι είναι καλά στην υγεία του και θα συνεχίσει την προσπάθειά του από την Τρίτη 07/06 στους αγώνες για αθλητές έως 19 ετών.

Στο απλό Under 17 σχηματίστηκαν 32 γκρουπ και ο αθλητής της ΑΕΚ (νούμερο 139 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της ηλικιακής κατηγορίας) πήρε τη 2η προνομιούχο θέση στο 18ο με 1 νίκη και 1 ήττα. Έδειξε θαυμάσιο αγωνιστικό πρόσωπο και στην αρχή έκαμψε με 3-2 σετ τον επικεφαλής του γκρουπ  Μπένζαμιν Πιγκότ (14-12, 12-14, 11-9, 11-13, 11-8). Ο Άγγλος αθλητής βρίσκεται στο νούμερο 52 του ranking list Under 17.

Το μεσημέρι ο Μαδέσης τέθηκε αντιμέτωπος με τον Κινέζο Χουάνγκ Γιουζένγκ, που ερχόταν από την 3η σειρά των γκρουπ, όμως η σημερινή του θέση στον πίνακα αξιολόγησης (νούμερο 482) δεν αντικατοπτρίζει την αξία του. Ο 17χρονος πρωταθλητής μας στάθηκε απολύτως ανταγωνιστικά, προηγήθηκε και στο σκορ, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1 και πήρε τη 2η θέση (11-6, 5-11, 11-13, 6-11).

Στο ταμπλό κληρώθηκε με τον Ούγγρο Νταβίντ Σάντοζι, ο οποίος είναι νούμερο 14 στον κόσμο και νωρίτερα κατέκτησε αήττητος την πρωτιά στο 5ο γκρουπ. Ο Μαδέσης συνέχισε τον πολύ καλό ρυθμό και βρέθηκε στο 1-1 σετ (7-11, 11-9). Πήρε τον 1ο πόντο στο 3ο σετ κι εκεί ένιωσε τη δυσφορία. Ο πατέρας του Κώστας περιέγραψε: «Έρχεται στο πάγκο και κάθεται στη καρέκλα. Ζαλιζόταν πάρα πολύ. Είπα στον διαιτητή ότι χρειάζεται αέρα και τον βοήθησα και βγήκε έξω από τη σάλα. Αμέσως ήρθε έξω ένας υπεύθυνος, φώναξε γιατρό, αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να κρατήσει το ματς. Ο Αλέξανδρος ήθελε 10 λεπτά διάλειμμα. Του είπαν ότι δεν τα έχει κι έχασε το παιχνίδι. Αυτό είναι το λιγότερο όμως. Του έκαναν κάποιες εξετάσεις όπως για πίεση, οξυγόνο κλπ, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και ο Αλέξανδρος είναι μια χαρά από υγεία. Θα παίξει την Τρίτη κανονικά». Σημειωτέον ότι στην ιστοσελίδα του World Table Tennis μπήκε στο συγκεκριμένο ματς η ένδειξη injured για τον Έλληνα πρωταθλητή και στα δύο επόμενα σετ αναγράφηκε το σκορ 1-11 και 0-11.  

Στην κατηγορία Under 19 ο Μαδέσης έχει κληρωθεί στο 8ο γκρουπ και θα συναντήσει τον Ελβετό Μάουρο Σάρερ (επικεφαλής) και τον Τσόι Τσουν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.