Χωρίς πλέι οφ τα διασυλλογικά πρωταθλήματα-Αποφασίστηκε Πανελλήνιο πρωτάθλημα για παιδιά έως 11 ετών

Στη δημιουργία νέου ηλικιακού Πανελληνίου πρωταθλήματος από την περίοδο 2022-2023 οδηγείται η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ενώ σταματά τα πλέι οφ στα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Τεχνική Επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε τη διεξαγωγή Πανελληνίου πρωταθλήματος για αθλητές και αθλήτριες έως 11 ετών, όπως και το να γυρίσουν τα διασυλλογικά πρωταθλήματα στην προ κορωνοϊού εποχή, δηλαδή να μην έχουν πλέι οφ και να κριθούν με το σύστημα «ένας προς όλους» σε δύο γύρους. Το νέο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γίνεται στο πλαίσιο της πρόσφατης εναρμόνισης των ηλικιακών κατηγοριών με τα διεθνή πρότυπα, απλά σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ηλικίες θ’ αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Επίσης με βάση την εναρμόνιση, τα υπόλοιπα ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα της νέας χρονιάς θα είναι για παιδιά κάτω των 21 ετών, κάτω των 19, κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών.  Μία άλλη ουσιαστική αλλαγή είναι ότι στο ομαδικό των ηλικιακών Πανελληνίων το σύστημα διεξαγωγής δεν θα περιλαμβάνει πέντε επί μέρους ατομικά ματς, αλλά διπλό στο τέλος (δηλαδή αν ένας αγώνας φτάσει στο 2-2) με τον περιορισμό να μη μετέχουν οι αθλητές/τριες, που θα έχουν τοποθετηθεί στη θέση 1 των ομάδων τους. Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές, που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν σε θέματα σχετικά με τον προγραμματισμό των σωματείων εν όψει της μεταγραφικής περιόδου (θυμίζουμε ότι αρχίζει στις 11 Ιουνίου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τεχνικής Επιτροπής, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός της Σωκράτης Παπασάβογλου και ο γραμματέας Μιχάλης Κατσικαδέλης:

«Η Τεχνική Επιτροπή στη συνεδρίαση της την 29η Μαΐου 2022 σχετικά με τις αποφάσεις της, καταθέτει  ειδικά στα παρακάτω θέματα που αφορούν στην περίοδο μεταγραφών.

Οι προς έγκριση εισηγήσεις Αγωνιστικού Προγράμματος και Προκηρύξεων θα κατατεθούν εντός του Ιουνίου – επόμενη συνεδρίαση Δ.Σ.

1.               Διασυλλογικά Πρωταθλήματα.

1.1  Το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων θα γίνει σε όμιλο ένας προς όλους σε δύο γύρους χωρίς την διεξαγωγή Playoff, σύστημα αγώνων το οποίο ίσχυε πριν την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

1.2  Οι ομάδες που προτίθενται να μην δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά έγγραφο του σωματείου στο email  της Ομοσπονδίσς (info@httf.gr) έως 15 Ιουνίου 2022 όπου θα  ενημερώνουν σχετικά την Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

1.3   Οι ομάδες που δεν περιλαμβάνονται στον αναρτημένο Πίνακα Δικαιώματος Συμμετοχής  στα διασυλλογικά πρωταθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, έχουν δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής στην τελευταία κατηγορία της περιφέρειας στην οποία έχουν έδρα.

1.4  Σύμφωνα με το άρθρο 18.5 και το άρθρο 19.8 του Κ.Ε.Δ. στον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται από την κατηγορία υπολογίζονται και οι ομάδες που αποχώρησαν ή μηδενίστηκαν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

1.5  Εκτός των κατηγοριών Α1 και Α2 σύμφωνα με τον Κ.Ε.Δ., στις υπόλοιπες κατηγορίες εξαιτίας μη δηλώσεων συμμετοχής ομάδων, θα αλλάξει το δικαίωμα συμμετοχής ως προς την άνοδο σε κατηγορία. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μετά την λήξη της περιόδου δήλωσης συμμετοχής και θα περιγράφεται στην σχετική προκήρυξη. 

1.6  Στις κατηγορίες Β΄ Εθνική και Τοπικές, στην περίπτωση σχηματισμού κατηγορίας με λιγότερες από 4 ομάδες, εφόσον είναι δυνατόν, θα γίνεται συγχώνευση περιφερειών με την πρόταση για  οικονομική υποστήριξη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

1.7  Στις Εθνικές και Τοπικές κατηγορίες που πρόκειται να διεξαχθούν συγκεντρωτικά, επιπλέον κριτήριο για την επιλογή έδρας, εκτός αυτών που ορίζονται στον ΚΕΔ, θα είναι το ποσοστιαίο μέγεθος του αριθμού των ομάδων γεωγραφικά.

2.               Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ηλικιακών Κατηγοριών

2.1  Στην Τελική Φάση κάθε Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που περιλαμβάνεται το αγώνισμα του ομαδικού, η συμμετοχή των ομάδων θα γίνεται χωρίς περιορισμό.

2.2  Το σύστημα αγώνων του ομαδικού αγωνίσματος είναι A1-B2, A2-B1, A3-B3, A1-B1, ΔΙΠΛΟ (δικαίωμα συμμετοχής στο Διπλό αθλητές – αθλήτριες με μοναδικό περιορισμό να μην έχουν αγωνιστεί στη θέση Α1 και Β1).

2.3   Μετά την εναρμόνιση των ηλικιακών κατηγοριών με την ETTU, τα πρωταθλήματα είναι :

i.                 Κάτω των 21 ετών – έτος γέννησης 2002 και μετά

ii.                Κάτω των 19 ετών – έτος γέννησης 2004 και μετά

iii.              Κάτω των 15 ετών – έτος γέννησης 2008 και μετά

iv.              Κάτω των 13 ετών – έτος γέννησης 2010 και μετά

v.                Κάτω των 11 ετών – έτος γέννησης 2012 και μετά

2.4  Οι Ειδικές Προκηρύξεις των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων θα διευκρινίζουν τους όρους διεξαγωγής με εξαίρεση στην κατηγορία κάτω των 11 ετών στην οποία αποφασίστηκε η διεξαγωγή μόνο του Απλού Ατομικού.

3.               Κύπελλο Ελλάδας

3.1  Σύστημα αγώνα Τοπικού Κυπέλλου: A-Υ, B-Χ ,C-Z, Α-X, C-Y, B-Z, ΔΙΠΛΟ. (Δικαίωμα συμμετοχής στο Διπλό χωρίς κανένα περιορισμό).

3.2  Σύστημα αγώνα Κύπελλο Ελλάδας Τελική Φάση:  A1-B2, A2-B1, A3-B3, A1-B1, ΔΙΠΛΟ (δικαίωμα συμμετοχής στο Διπλό αθλητές – αθλήτριες με μοναδικό περιορισμό να μην έχουν αγωνιστεί στη θέση Α1 και Β1).

4.               Πίνακας Αξιολόγησης Αθλητών – Αθλητριών

Έως την έναρξη της περιόδου των μεταγραφών θα κοινοποιηθεί ο νέος πίνακας συντελεστών του Πίνακα Αξιολόγησης με μείωση του συντελεστή ήττας στο 0,3 από 0,5, και αύξηση των Bonus, ώστε να δοθούν κίνητρα συμμετοχής στους αγώνες. 

5. Γεωγραφική Κατανομή Ανοικτών Πρωταθλημάτων & Τελικών Φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων.

Με βάσει τις αποφάσεις του Δ.Σ. και την πολιτική της αποκέντρωσης του αγωνιστικού αθλητισμού, εκτός των κριτηρίων που προσδιορίζονται από τις τεχνικές προδιαγραφές των αγωνιστικών χώρων, κριτήριο θα αποτελεί η ποσοστιαία σχέση αριθμού αθλητών – αθλητριών κατά προσέγγιση, με το σύνολο των αθλητών – τριών της χώρας.

Με την ολοκλήρωση των μεταγραφών η Τεχνική Επιτροπή θα υπολογίσει με την αποδεκτή  παρέκκλιση τον αριθμό των ενεργών παικτών και το ποσοστό ανά περιφέρεια επί του συνόλου.

6.               Αγωνιστικό Πρόγραμμα

Έως την έναρξη της περιόδου των μεταγραφών θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες που θα χρησιμοποιηθούν στο αγωνιστικό πρόγραμμα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.