Εξασφάλισε μετάλλιο στο ισπανικό τουρνουά Α.Με.Α. ο Χατζηκυριάκος, στην πρώτη του διεθνή εμφάνιση μετά το Τόκιο

Με τον καλύτερο τρόπο κάνει την πρεμιέρα του στα διεθνή τουρνουά για το 2022 ο πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα άτομα με αναπηρίες Μάριος Χατζηκυριάκος.

Την Πέμπτη 24/3 ο 21χρονος αθλητής άρχισε την προσπάθειά του για διάκριση στο ισπανικό τουρνουά Α.Με.Α., ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος, το οποίο γίνεται στην Costa Brava στην περιοχή Platja d’Aro. Είναι 2ο φαβορί στην κλάση 6 των ορθίων, έχει στόχο την κατάκτηση της πρωτιάς και στην εναρκτήρια μέρα κατάφερε ν’ αναδειχτεί νικητής στο 2ο γκρουπ του απλού ανδρών και παράλληλα να εξασφαλίσει θέση στο βάθρο των νικητών. Πρώτευσε στο 2ο γκρουπ με δύο νίκες, από τη βάση του ταμπλό προχωρά άνευ αγώνα στα ημιτελικά, επειδή στο ταμπλό των «8» είναι 6 οι αθλητές και θα βρίσκεται σίγουρα στα μετάλλια, καθώς δεν προβλέπονται παιχνίδια για τις θέσεις 3-4. Την Παρασκευή 25/3 θα γίνει γνωστό και το… χρώμα του μεταλλίου. Στο ITTF Fa 20 Costa Brava Spanish Para Open 2022 ο Χατζηκυριάκος πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή εμφάνισή του μετά από τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (όπου θυμίζουμε ότι είχε κατακτήσει την 9η θέση) και τεστάροντας την αγωνιστική του κατάστασή έχει σημασία το γεγονός ότι θα μετάσχει επίσης στο διπλό ανδρών και το διπλό μικτό.

Στην τεχνική καθοδήγηση έχει τον προσωπικό του προπονητή και τέως ομοσπονδιακό Πολυχρόνη Πολίτση. Ο στόχος μάλιστα, του πρώτου ελληνικού χρυσού μεταλλίου στο απλό διεθνούς όπεν Α.Με.Α. μετά από 18 χρόνια, έχει σχέση και με τον προπονητή του. Την περίοδο 2004-2005 ο Πολίτσης είχε αναδειχτεί στο Μπουένος Άιρες πρωταθλητής στην κλάση 6 του τουρνουά της Αργεντινής κι αυτή είναι η μοναδική έως σήμερα διεθνής πρωτιά στο αγώνισμα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση από αθλητή με αναπηρίες.

Ο Χατζηκυριάκος συμπλήρωσε βέβαια, πολλούς μήνες χωρίς αγώνες στο εξωτερικό, αλλά παρουσιάζεται στην κατάλληλη κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 2ο γκρουπ, όπου τέθηκε επικεφαλής επιβλήθηκε και στους δύο αγώνες του χωρίς να χάσει σετ. Το πρωί νίκησε τον Αμερικανό Γουίλιαμ Αλτσχάλερ με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-6) και το μεσημέρι τον Γάλλο Εστέμπαν Ερό με το ίδιο σκορ (11-9, 11-7, 11-9). Στην αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση με τον Γάλλο είχε γνωρίσει την ήττα, όμως είχε επικρατήσει σε δύο ακόμα συναντήσεις μαζί του.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Χατζηκυριάκου στην 4άδα του απλού δεν είναι ακόμα γνωστοί. Το βράδυ της Πέμπτης πάντως, γίνονται τα προημιτελικά και την Παρασκευή στις 10:40 ώρα Ελλάδας τα ημιτελικά.

Στα διπλά ο Χατζηκυριάκος θα συνεργαστεί με Πορτογάλο αθλητή και με Ινδή αθλήτρια κι εδώ επιβάλλεται να σημειώσουμε ότι «κόπηκε» στα τουρνουά του Para Table Tennis το αγώνισμα του ομαδικού. Ο λόγος έχει να κάνει με το Παραολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς καταργήθηκε το ομαδικό, ενώ μπήκε στην κορυφαία διοργάνωση και το διπλό μικτό.

Στα διπλά έχουν σχηματιστεί κάποιες κατηγορίες με βάση τον συνολικό αριθμό της κλάσης των δύο αθλητών, που έχουν δηλωθεί ως δίδυμο. Στο διπλό ανδρών στην Ισπανία π.χ. ο Χατζηκυριάκος και ο Μάριο Ζοάο Μπαστάρδο μετέχουν στην κλάση MS14. Είναι και οι δύο της κλάσης 6 άρα αθροιστικά ο αριθμός τους φτάνει στο 12.

Το ελληνοπορτογαλικό ζευγάρι κληρώθηκε στο 1ο από τα δύο γκρουπ της κατηγορίας. Θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ απέναντι στους επικεφαλής Γάλλους Εστέμπαν Ερό/Κλεμέντ Μπερτιέ (την Παρασκευή 25/3 ο αγώνας) και τους Ισπανούς Γκονζάλο Ροντρίγκεθ/Πάμπλο Ρομέρο Παρένο (το Σάββατο 26/3).

Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζονται κάποιες κατηγορίες και στο διπλό μικτό. Ο Χατζηκυριάκος και η Πουνάμ Πουνάμ (επίσης της κλάσης 6) αγωνίζονται κι εδώ στην XS14.

Στην πρώτη φάση έχουν γίνει τρία γκρουπ το ελληνοϊνδικό ζευγάρι βρέθηκε στο 3ο και θα συναντήσει την Παρασκευή 25/3 τους Γάλλους Κλεμέντ Μπερτιέ/Μοργκέν Κεϊλό (επικεφαλής) και το Σάββατο 26/3 τους Μπόρνα Ζοχίλ/Μι Ναμ Παρκ από την Κροατία και την Κορέα αντίστοιχα.

* Στην Ισπανία η ελληνική αποστολή χαίρεται και μία ξεχωριστή επαφή. Με τους αθλητές της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας βρίσκεται εκεί ο παλιός διεθνής του ΑΚ Ζωγράφου Γιώργος Λογοθέτης. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων και του απλού παίδων ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως  προπονητής στην Αυστραλία κι έχει την τιμή να είναι στην Κόστα Μπράβα ως μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας Α.Με.Α..   

* Πολύ γρήγορα θα έρθει και η δεύτερη συμμετοχή για την Ελλάδα σε διεθνές τουρνουά του 2022 στο Para TT. Από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Ισμαϊλία το όπεν της Αιγύπτου (της κατηγορίας Fa 40 αυτό) και θα πάρουν μέρος ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6 και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στην κλάση 10. Οι αθλητές θα μεταβούν στην Αίγυπτο την Τρίτη 29/3, μαζί τους θα είναι και ο Πολυχρόνης Πολίτσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.