Χάνει οριστικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Γκιώνης, μένει εκτός τουλάχιστον 2,5 μήνες

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις με τον χρόνιο τραυματισμό του Παναγιώτη Γκιώνη στον αχίλλειο. Από τη στιγμή που υποτροπίασε το πόδι στους πρόσφατους αγώνες με την ομάδα του, την πολωνική Μπογκόρια, για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο κορυφαίος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης χάνει οριστικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που αρχίζει την προσεχή Τρίτη στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κι επιπλέον αναγκάζεται να μείνει εκτός αγώνων για 2,5 μήνες τουλάχιστον.

Θα πάει συντηρητικά αυτό το διάστημα ακολουθώντας δυνατή φαρμακευτική αγωγή και πρόγραμμα θεραπείας, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για ν’ αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα. Την ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συγκροτούν τελικά μόνο ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου. Θα ήταν μικρή, έτσι κι αλλιώς, η αποστολή διότι υπάρχει όριο των 128 αθλητών και ισάριθμων αθλητριών στη διοργάνωση και οι συμμετοχές βγαίνουν κυρίως από τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Παρεμπιπτόντως, ο Σγουρόπουλος είχε αυτή τη βδομάδα άνοδο πέντε θέσεων στο ranking list των ανδρών με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 και ανέβηκε στο νούμερο 148.

Ο Γκιώνης γύρισε από την Πολωνία την περασμένη Δευτέρα και αμέσως έμεινε εκτός προπονήσεων. Το πόδι του πρήστηκε, έκανε πάλι φλεγμονή και τον δυσκολεύει ακόμη και στο περπάτημα. Τον παρακολούθησε επιτελείο γιατρών και κατέληξε στην ισχυρή σύσταση να μείνει ο αθλητής εκτός αγώνων μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον έναν μήνα, που είχε ξεκουραστεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από κάποιες εβδομάδες ίσως μπορεί ν’ αρχίσει προπονήσεις με μικρή διάρκεια και χαμηλό ρυθμό, όμως σίγουρα δεν γίνεται ν’ αγωνιστεί ξανά πριν από τον Ιανουάριο του 2022.  

Ο 41χρονος αμυντικός ακολουθεί έντονη φαρμακευτική αγωγή για να φύγουν η φλεγμονή και ο πόνος. Κάνει και θεραπείες, κομμάτι που είχε πάει πολύ καλά τον Οκτώβριο, όμως με την πίεση των αγώνων η κατάσταση οξύνθηκε. Ο τένοντας δεν έχει πειραχτεί, ωστόσο κόκκαλο στον αχίλλειο εμφανίζει εκφυλιστική εικόνα (Haglund’s deformity στην αγγλική ιατρική ορολογία) και με την τριβή δημιουργεί το πρόβλημα. Αν δεν υποχωρήσει, η χειρουργική επέμβαση είναι η έσχατη λύση. Ο Γκιώνης τόνισε σήμερα ότι με τα σημερινά δεδομένα το χειρουργείο θα χρειαστεί ένα τρίμηνο για την αποκατάσταση και μπορεί να το κάνει στο τέλος της σεζόν, τον Μάιο. Στο μεταξύ, την ερχόμενη βδομάδα ίσως αρχίσει και την ενδυνάμωση, τον Δεκέμβριο δειλά κάποιες εντελώς χαλαρές προπονήσεις και, πάντα με τις οδηγίες των γιατρών, θα ελπίζει να δει αισθητή βελτίωση μήπως επανέλθει σε αγωνιστική δράση με το νέο έτος.

Μετά από πολλά χρόνια εξάλλου, χάνει Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως πρόσφατα έχασε και το Ευρωπαϊκού ομαδικού για τον ίδιο τραυματισμό. Αν πήγαινε στο Χιούστον τότε θ’ αγωνιζόταν και στο διπλό με τον Σγουρόπουλο. Εν τέλει η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος στα αγωνίσματα του διπλού, ούτε με τον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης U21, ούτε με την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, την Τόλιου (σ.σ. 64 ζευγάρια είναι εκεί το όριο των συμμετοχών). Ένα άλλο στοιχείο, είναι ότι το σύστημα διεξαγωγής του επικείμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος προβλέπει νοκ άουτ ματς από την αρχή και στα πέντε ατομικά αγωνίσματα. Η ελληνική αποστολή θ’ αναχωρήσει την Κυριακή και θα μεταβεί μέσω Κωνσταντινούπολης στην αμερικανική μεγαλούπολη. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών Κώστας Βατσακλής. Η διοργάνωση θα γίνει από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου, με τη συγκεκριμένη περίοδο να επιλέγεται ύστερα από τις επιδράσεις του κορωνοϊού.

Οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου θ’ αναμετρηθούν στο συνεδριακό κέντρο George R. Brown και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής φιλοξενούν πρώτη φορά στα χρονικά Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Καθώς λοιπόν, η κοινότητα του αθλήματος ανυπομονεί να… ανακαλύψει και τη μοναδική αμερικανική γεύση σε μία κορυφαία διοργάνωση το Τέξας γνωστοποίησε με καμάρι σήμερα ότι τα τρόπαια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μεταφέρθηκαν στα εμβληματικά στάδια της πόλης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ  

Σήμερα εξάλλου, δημοσιεύτηκε ο νέος πίνακας αξιολόγησης της ITTF, όπου αναμενόταν η βαθμολογική βελτίωση του Γιάννη Σγουρόπουλου. Πράγματι, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο πρωτάθλημα U21 ο Ελευσίνιος άσος ανέβηκε πέντε θέσεις. Μετακινήθηκε στο νούμερο 148 των ανδρών από το 153 της προηγούμενης εβδομάδας κι εμφανίζει 1676 πόντους από 1641. Σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει ranking Under 21, πάντως ο Σγουρόπουλος υπολογίζεται τώρα ως νούμερο 3 της Ευρώπης. Ξεπέρασε τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος και είναι πίσω από τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ (Νο 76) και τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα (Νο 94). Ο πρώτος Έλληνας, ο Παναγιώτης Γκιώνης, διατηρείται στο νούμερο 52 κι ομοίως η πρώτη Ελληνίδα, η Κατερίνα Τόλιου, στο 144.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.