Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21: Στο Σπα του Βελγίου η ελληνική αποστολή

Πιστή στο ραντεβού της με μία ακόμα μεγάλη διεθνή διοργάνωση η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα είναι παρούσα και στο 5ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών έως 21 ετών.

Το φετινό event θα διεξαχθεί στο Σπα του Βελγίου από τις 10 μέχρι τις 14 του μήνα, περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, όλα τα ατομικά αγωνίσματα και εκπρόσωποί μας θα είναι οι 21χρονοι Γιάννης Σγουρόπουλος και Ελισάβετ Τέρπου. Ο Σγουρόπουλος είναι αθλητής της γερμανικής Νόι Ουλμ κι έχει το χρυσό μετάλλιο στο απλό Νέων ανδρών, το 2019, ως κορυφαία στιγμή του στον θεσμό. Μεταβαίνει στο Βέλγιο από τη Βαρσοβία, όπου χτες πανηγύρισε με την ομάδα του την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τέρπου αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και στη γαλλική Σεν Πιερ, προέρχεται από νέα χρήσιμα αγωνιστικά τεστ στη National 1, το Σάββατο και μετακινήθηκε από τη Γαλλία στο Σπα σήμερα το πρωί. Από την Αθήνα αναχώρησε μόνο ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής, ο οποίος θα κοουτσάρει τα δύο παιδιά.

Τον Μάρτιο του 2020 είχε φιλοξενήσει το 4ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας το Βαραζντίν της Κροατίας. Χρειάζεται η υπενθύμιση όχι μόνο γιατί είχαν αγωνιστεί και τότε ο Σγουρόπουλος και η Τέρπου, αλλά κι επειδή εκείνη η διοργάνωση ήταν από τις τελευταίες πριν την έναρξη της πρώτης μεγάλης καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού. Οι αρνητικές επιδράσεις από την πανδημία συνεχίζονται κι έτσι για πρώτη φορά μεταφέρθηκε και το Ευρωπαϊκό U21 σε άλλη εποχή και συγκεκριμένα στα τέλη του φθινοπώρου.

Το Σπα, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Λιέγης, είναι γνωστό για τις ιαματικές πηγές του κι έχει δώσει το όνομά του στα υδρομασάζ που συνηθίζονται, για λόγους αισθητικής και θεραπευτικούς, όμως στην προκειμένη περίπτωση ουδόλως απασχολούν αυτά την ελληνική αποστολή.

Έχοντας διαφορετική αφετηρία Σγουρόπουλος και Τέρπου (που μπήκαν στις συμμετοχές μέσα από το διεθνές ranking list) επιζητούν τη διάκριση στην τελευταία τους χρονιά στην κατηγορία και θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό μετέχοντας σε όλα τα αγωνίσματα. Ο Σγουρόπουλος είναι 2ο φαβορί του απλού, είναι σε φόρμα όπως έδειξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά μπορεί να βρεθεί ξανά στα μετάλλια. Επιπλέον, στο διπλό θα συνεργαστεί με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, τον διάδοχό του στον ευρωπαϊκό τίτλο του αγωνίσματος το 2020 και συμπαίκτη του στη Νόι Ουλμ, συνεπώς έχει κι εκεί πολύ ψηλές βλέψεις.

Η Τέρπου έχει επιβεβαιώσει την πρόοδό της τους τελευταίους μήνες μέσα από μία σειρά αγώνων. Είναι νούμερο 25 στα seeding του απλού και θα επιδιώξει ένα καλό πλασάρισμα. Επίσης, χωρίς άγχος θα επιζητήσει θετικά αποτελέσματα στο διπλό Νέων γυναικών με τη Ράκελ Μάρτινς από την Πορτογαλία, όπως και με τον Σγουρόπουλο στο διπλό μικτό.

«Είδα τα ματς του Γιάννη στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέδωσε καλά, ευτυχής για μας και η συγκυρία να συναντηθεί με τον Παναγιώτη Γκιώνη και να δούμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ο Γιάννης θα είναι ένα από φαβορί στο Σπα και θεωρώ ότι θα έχει επιτυχία αν κρατήσει την ίδια υψηλή απόδοση, που έδειξε σε αυτό το τριήμερο, αλλά και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Η φυσική του κατάσταση βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, έχει γίνει πιο γρήγορος, ενώ χρειάζεται να διαχειριστούμε σωστά και το ψυχολογικό κομμάτι. Φυσικά είναι ψηλά η αυτοπεποίθησή του, έγινε …βασιλιάς της Ευρώπης με τους τρεις τίτλους στις νεαρές ηλικίες τα τελευταία χρόνια, απλά εννοώ ψυχολογική προετοιμασία κυρίως για τους αγώνες απέναντι σε αθλητές, από τους οποίους έχει υποστεί κάποιες ήττες. Πηγαίνοντας βήμα-βήμα ο Γιάννης θα επιχειρήσει να βρεθεί όσο πιο ψηλά μπορεί χωρίς να έχει να αποδείξει κάτι», δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής για τον Σγουρόπουλο, ο οποίος αποφεύγει το στάδιο 1 των γκρουπ και ως ένα από τα πρώτα 8 φαβορί του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θ’ αρχίσει την προσπάθειά του από το στάδιο 2. Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την Τέρπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός: «Η Έλσα έχει κάνει πολλή προπόνηση, έχει εμπειρία και από τη συγκεκριμένη διοργάνωση και πιστεύω ότι θα πάει καλά. Παρουσιάζεται βελτιωμένη στο παιχνίδι της. Θα παίξει ρόλο και η κλήρωση, η οποία γίνεται αύριο και θεωρώ ότι αν αποδώσει αυτό που ξέρει και μπορεί, θα φτάσει σε καλό αποτέλεσμα».

Η κλήρωση για το απλό και το διπλό πραγματοποιείται αύριο το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Radisson Blu Balmoral. Το απλό θα έχει ομίλους στο στάδιο 1 και το στάδιο 2, ενώ στο διπλό εφαρμοστεί από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα.

Κι έχει ουσία να δούμε τους τελευταίους αγώνες των πρωταθλητών μας πριν από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, καθώς ήταν και πολύ πρόσφατοι. Ο Σγουρόπουλος σημείωσε από μία νίκη στα τρία παιχνίδια της Νόι Ουλμ στη Βαρσοβία για το στάδιο 2 του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο, εναντίον του Ασιάτη Λιν Γιουν Τσου και του Παναγιώτη Γκιώνη, είχαν φυσικά ξεχωριστή βαρύτητα και συμπερασματικά ο Ελευσίνιος άσος συνέβαλε με σπουδαίες εμφανίσεις στην πρόκριση του γερμανικού κλαμπ στην 8άδα του κορυφαίου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου συλλόγων (χτες βράδυ η Όρενμπουργκ νίκησε 3-0 και την Ελ Νίνο της Πράγας και πήρε αήττητη την πρωτιά στο 4ο γκρουπ).

Η Τέρπου είχε δράση το Σάββατο με τη Σεν Πιερ 2 στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (National 1). Για την 4η αγωνιστική στο 2ο γκρουπ η ομάδα της έφερε ισοπαλία 7-7 στην έδρα της με τη Σεν Ντενί 2 και είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας. Το πλέον αξιοσημείωτο από τα ματς της σημερινής δευτεραθλήτριας Ελλάδας του απλού γυναικών είναι ότι δημιούργησε προϋποθέσεις για να κάμψει τη σπουδαία Κινέζα Qiwen Χiao. Προηγήθηκε με 2-1 σετ και 8-7 και τελικά μετά από πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση κάμφθηκε με 3-2 σετ. Η Ξιάο ήταν αρχηγός της Σεν Ντενί 1, η οποία το 2021 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας και κατέκτησε και το ETTU Cup! Η Τέρπου κρατάει φυσικά την πολύ καλή εμφάνιση, που ήρθε σαν συνέχεια της οριακής ήττας από την Ισπανίδα Γκαλία Ντβόρακ, αθλήτριας μεγάλων ευρωπαϊκών διακρίσεων, την προπερασμένη Κυριακή, στην ελληνική Α1 και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Σάββατο στη Γαλλία είχε συνολικά στο απλό μία νίκη και δύο ήττες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.