Τοπικό Κύπελλο σε έδρες και με σύστημα διεξαγωγής του κάθε αγώνα διαφορετικό από του πρωταθλήματος

Το Κύπελλο Ελλάδας συλλόγων είναι από τις διοργανώσεις, που ξεχώρισαν οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης βλέποντας τον Αύγουστο το καλεντάρι της περιόδου 2021-2022.

Ο λόγος είναι ότι είδαν την προοπτική της επιστροφής ενός θεσμού, που διακόπηκε πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια κι επιπλέον ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τον συνδέει με τους αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου, τους οποίους επίσης επαναφέρει μετά από μικρή απουσία. Το νεότερο και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η ομοσπονδία έφτιαξε για το Τοπικό Κύπελλο ένα πλάνο διεξαγωγής, που το κάνει πραγματικά ελκυστικό. Εξέδωσε τη σχετική προκήρυξη κι εκεί αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στις πρώτες φάσεις της η διοργάνωση θα γίνει στις έδρες των σωματείων, ότι η κάθε αναμέτρηση θα λήγει υπέρ της ομάδας, που θα φτάνει πρώτη στις τέσσερις (4) ατομικές νίκες, σ’ ένα σύστημα διαφορετικό συγκριτικά με τους αγώνες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων (σ.σ. εκεί κάθε ματς κρίνεται υπέρ της ομάδας, που συμπληρώνει πρώτη τρεις ατομικές νίκες) και ότι θα υπάρξει φάιναλ φορ. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη και θα υποβάλλονται μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, 8 του μήνα, στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Το Τοπικό Κύπελλο ανδρών-γυναικών πρόκειται ν’ αρχίσει μέσα στον Νοέμβριο. Το σύστημα προβλέπει τέσσερις φάσεις και στις 19-20 Μαρτίου 2022 θ’ ακολουθήσει η τελική 4άδα για την ανάδειξη των Τοπικών Κυπελλούχων σε γυμναστήρια που θ’ ανακοινωθούν. Το Κύπελλο Ελλάδας έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Μαΐου 2022. Τα βασικά σημεία της προκήρυξης για το Τοπικό Κύπελλο (η οποία αναλυτικά υπάρχει στις ανακοινώσεις, στην ιστοσελίδα httf.gr) είναι τα εξής:

  • Προκηρύσσεται σε τέσσερεις περιφέρειες, Αττική, Β. Ελλάδα, Δ. Ελλάδα, Λοιπή χώρα – Νησιωτική Ελλάδα, με σκοπό την ανάδειξη κυπελλούχου περιφέρειας και την πρόκριση στο Εθνικό Κύπελλο.
  • Διεξάγεται με σύστημα απλού νοκ άουτ σε έδρες έως την ημιτελική φάση, όπου διενεργείται συγκεντρωτικά φάιναλ φορ. Στην περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής είναι 4 διενεργείται απευθείας η φάση φάιναλ φορ.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στην Ε.Φ.Ο.επ.Α. με αθλητές και αθλήτριες, που πληρούν τις προϋποθέσεις της Γενικής Προκήρυξης .
  • Η κλήρωση θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.
  • Οι έδρες καθορίζονται κατόπιν κλήρωσης και είναι στη διακριτική ευχέρεια των σωματείων ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα, εντός χρονικού διαστήματος ενός μηνός ανά φάση, ήτοι:

τον μήνα Νοέμβριο, Α’ φάση

τον μήνα Δεκέμβριο, Β’ φάση

τον μήνα Ιανουάριο, Γ’ φάση

τον μήνα Φεβρουάριο, Δ’ φάση

Τελική φάση φάιναλ φορ 19-20 Μαρτίου, σε έδρες που θα ανακοινωθούν.

  • Για να τελεστεί διοργάνωση κυπέλλου στην κάθε περιφέρεια θα πρέπει οι δηλώσεις συμμετοχής να είναι τουλάχιστον τέσσερεις. Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μετά τη λήξη των δηλώσεων, με συμπληρωματική δήλωση εντός 48 ωρών στην κοντινότερη συγκοινωνιακά περιφέρεια δηλώνοντας έδρα εντός της συγκεκριμένης περιφέρειας, εξ αρχής.
  • Ειδικά στην περιφέρεια Λοιπής Χώρας – Νησιωτικής Ελλάδας σε οποιοδήποτε νησί δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον τέσσερεις ομάδες διενεργείται τοπικό κύπελλο.
  • Το Τοπικό Κύπελλο αποδίδει με την ολοκλήρωσή του, αριθμό προκρινόμενων ομάδων για το Εθνικό Κύπελλο όπως ορίζεται στην προκήρυξη του.
  • Οι αγώνες θα γίνουν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με το σύστημα 7 αγώνων [6 απλά και 1 διπλό ]. Η ομάδα αποτελείται από 3, 4 ή 5 αθλητές (-τριες). Η σειρά των αγώνων είναι: A-Υ, B-Χ ,C-Z, Α-X, C-Y, B-Z, διπλό.
  • Οι νικήτριες ομάδες δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • Τα παράβολα συμμετοχής: Για ομάδες της Α1 Εθνικής κατηγορίας 80€, για ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας 60€, για ομάδες Β’ Εθνικής κατηγορίας 40€ και για ομάδες Τοπικής κατηγορίας 20€.
  • Ισχύουν αυστηρά, τα γενικά και ειδικά πρωτόκολλα καθώς και οι ανακοινώσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports, για όλους τους αγώνες.
  • Η ομοσπονδία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της σχολής διαιτησίας, που είχε πραγματοποιήσει διαδικτυακά στις 9 και 10 Οκτωβρίου. Οι 14 επιτυχόντες είναι οι εξής: Νικολίτσα Γιαννακοπούλου, Βασίλης Καπετανόπουλος, Θωμάς Καραγιάννης, Αναστάσιος Καριοφυλλίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Σπυρίδων Μέκιος, Ελισάβετ Παναγοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, Ιωάννης Παπαχατζάκης, Αλέξανδρος Παπίδης, Γεώργιος Σκολίδης, Ιωάννης Σταυρακάκης, Γεώργιος Στόιλος και Δημήτρης Τσιαλτζούδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.