Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βοηθά στην ανακύκλωση και στηρίζει τη δράση της Mediterra Institute

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αγκαλιάζει την ανακύκλωση και με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου στηρίζει επίσημα τη δράση της εταιρίας Mediterra Institute. Είναι ένα πραγματικά καινοτόμο βήμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς, που καθιστά την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρωτοπόρα, σε δράση πραγματικής -με όλη τη σημασία της λέξης-ανακύκλωσης πλαστικού.

Δημιουργείται ένα μοναδικό μονοπάτι αναδάσωσης, σε μια Ελλάδα που δείχνει να μάχεται για να διατηρήσει το μαγευτικό οικοσύστημά της και η ομοσπονδία στέλνει το μήνυα ότι αυτό το πετυχαίνουμε απλά …μέσω του αθλητισμού. Αρκετά είναι τα σωματεία που συμμετέχουν ήδη στη δράση ανακύκλωσης συγκεντρώνοντας σπασμένα μπαλάκια σε ειδικούς κάδους και βιοδιασπώμενες σακούλες, τα οποία παραλαμβάνονται από την Mediterra. Αυτή η διαδικασία είχε παγώσει –λόγω covid19- αλλά πλέον μπορούν να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες κανονικά.

H Ε.Φ.Ο.Επ.Α. καλεί όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό και να δώσουν μαζί ένα παράδειγμα προς μίμηση.

1.    Σπασμένα μπαλάκια συγκεντρώνονται από το σωματείο σε ειδικές βιοδιασπώμενες σακούλες τις οποίες θα παραλάβει δωρεάν.

2.    Ενημερώνουν την Mediterra μόλις γεμίσουν οι σακούλες.

3.    Παραλαμβάνουν δωρεάν 3 δέντρα ελιάς, για να προχωρήσουν σε δενδροφύτευση στην περιοχή τους ή όπου κρίνουν σκόπιμο

4.    Μετά από αρκετές γεμάτες σακούλες με σπασμένα μπαλάκια, το σωματείο παραλαμβάνει δωρεάν το δικό του παγκάκι, οι ξύλινοι πάγκοι αντικαθίστανται με πλαστικούς οι οποίοι έχουν φτιαχτεί από τα κατεστραμμένα μπαλάκια του πινγκ πονγκ.

5.    Σταδιακά, το σωματείο αλλάζει τους ξύλινους πάγκους με πάγκους φτιαγμένους από τα μπαλάκια που χρησιμοποιούσε και παράλληλα γεμίζει δέντρα ελιάς την περιοχή του.

Ο Αθλητικός Σύλλογος που θέλει να συμμετάσχει (ισχύει και για όσους συμμετέχουν ήδη) θα πρέπει να στείλει ένα email με:

·         Το όνομα του Συλλόγου

·         την ταχυδρομική του διεύθυνση

·         τηλέφωνο επικοινωνίας με εκπρόσωπο του Συλλόγου

στο mediterra.institute@gmail.com

Τα σωματεία που έχουν ήδη συγκεντρώσει μπαλάκια θα μπορούν να δρομολογήσουν άμεσα την παραλαβή των δένδρων, αρκεί να στείλουν σχετική ενημέρωση στο παραπάνω email.

Σκοπός μας, λιγότερο πλαστικό, περισσότερο σεβασμός στο περιβάλλον και καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά μας.

Η MediterraInstitute είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία με τα γραφεία να στεγάζονται επί της οδού Μαργαροπούλου Δημ., αρ. 20Β στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του 2021, με ΑΦΜ 996882331 και η δράση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Η προστασία της Φύσης, και ο Αθλητισμός πρέπει να μπουν στη ζωή όλων μας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης