Το ντεμπούτο του Σταματούρου στη γαλλική Pro B

Μία ακόμα ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του έζησε το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Σταματούρος. Με τη φανέλα της νέα του ομάδας, της Ιστρ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη 2η επαγγελματική κατηγορία της Γαλλίας, τη λεγόμενη Pro B.

Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού και του διπλού ανδρών αγωνίστηκε στην εντός έδρας πρεμιέρα απέναντι στη Λιλ Μετροπόλ. Η Ιστρ κάμφθηκε με 3-1, ο ίδιος έχασε στο μοναδικό ατομικό ματς, που έδωσε τοποθετούμενος στη θέση 2 της ομάδας, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι ότι έκανε νέα αρχή στη διεθνή διαδρομή του. Στα πέντε χρόνια της συνεχούς παρουσίας του στην Ενεμπόν 2 ευτύχησε να πάρει ευκαιρίες συμμετοχής στην 1η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (Pro Α), αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα γίνεται βασικός σε ομάδα της Pro Β και μπορεί να υπολογίζει σε γεμάτη σεζόν σ’ ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία παίρνουν μέρος φέτος 10 ομάδες. Η Ιστρ έχει νεανική ομάδα, καθώς ο Σταματούρος είναι 22 ετών, ενώ ανάμεσα στους συμπαίκτες του βρίσκεται και ο εξαιρετικός Γάλλος διεθνής Φέλιξ Λεμπρούν, που είναι ακόμη στην εφηβική κατηγορία. Ο Λεμπρούν ήταν κι ο αθλητής που, από τη θέση 1 της ομάδας, σημείωσε τη μοναδική επί μέρους νίκη στην ήττα της 1ης αγωνιστικής από τη Λιλ Μετροπόλ. Ο Έλληνας διεθνής είχε πολύ δύσκολο έργο στο ντεμπούτο του με αντίπαλο τον Ρομέν Λορέντζ. Έχασε με 3-0 σετ και να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρωταθλητής επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια του ως πρώτος παίκτης της Λιλ (το άλλο με τον Λεμπρούν).  

Να θυμίσουμε ότι στην Ιστρ είχε σύντομη θητεία ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου. Είχε αγωνιστεί και στη γαλλική λίγκα, ενώ είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του δεύτερου διασυλλογικού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (ETTU Cup).

ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ETTU ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΔΕΛΗΣ

Στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας και στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πραγματοποίησε την ετήσια σύνοδο για προπονητές του αθλήματος (ETTU Coaching Conference), που αποτελεί τμήμα του αναπτυξιακού της προγράμματος. Πήραν μέρος προπονητές από όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του αθλήματος, ενώ ως εκπρόσωπος της ελληνικής ομοσπονδίας ήταν στους συμμετέχοντες ο Δρ. Μιχάλης Κατσικαδέλης, που είναι διευθυντής της σχολής προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τη φετινή χρονιά το κύριο αντικείμενο της συνόδου ήταν η σύγκριση των προσεγγίσεων της προπόνησης τεχνικής και αγωνιστικού στυλ ανάμεσα σε Ευρωπαίους και Ασιάτες αθλητές. Επίσης, αναλύθηκαν μεθοδολογικά προπονητικά και αγωνιστικά πρωτόκολλα, που αφορούν τη βελτίωση των ειδικών αγωνιστικών μετακινήσεων με τη χρήση της δύναμης και στάσης του σώματος. Τα παραπάνω αντικείμενα παρουσιάστηκαν θεωρητικά και πρακτικά από τους Chen Zhibin («χάλκινος» Ολυμπιονίκης του 1988 στο διπλό μικτό/ τέως προπονητής εθνικής ομάδας γυναικών Ολλανδίας, Σιγκαπούρης) και τον Liu Yan Jun (προπονητή εθνικής ομάδας γυναικών Αυστρίας). «Ήταν μια ακόμα επιτυχημένη σύνοδος της ETTU με σημαντικότατα θέματα που απασχολούν θεωρητικά και πρακτικά τον σύγχρονο προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θεωρώ, ότι θα πρέπει οι Έλληνες προπονητές να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εξειδικευμένες συνόδους μιας και είναι η κατάλληλη ευκαιρία για επικαιροποίηση των γνώσεων τους, συνεργασία και συζήτηση με άλλους προπονητές, όπως επίσης και μια πολύτιμη ευκαιρία να γνωρίσουν υψηλού επιπέδου προπονητές από κοντά και να καταγράψουν στοιχεία από τη μεθοδολογία προπόνησης που χρησιμοποιούν», δήλωσε για τη σύνοδο από τη Ρουμανία ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Κατσικαδέλης,

* Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας άρχισε σήμερα το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Εκτός από την Ελλάδα παίρνουν μέρος άνδρες και γυναίκες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Λετονία. Γίνεται μόνο το αγώνισμα του ομαδικού. Υπάρχουν οι κατηγορίες open και άνω των 40 ετών, όπως και η mixed αθλητών κι αθλητριών. Οι αγώνες ολοκληρώνονται το Σάββατο και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κάνει τη γραμματεία.

* H ελληνική ομοσπονδία δημοσίευσε σήμερα το δεύτερο πρακτικό της Επιτροπής Μεταγραφών κι εκεί υπάρχει ένα ακόμα όνομα αθλητή, που συμφώνησε με ομάδα της Γαλλίας. Είναι ο Ανέστης Καριοφυλλίδης, που έκλεισε στη Σεν Πιερ (στην οποία ανήκουν επίσης ο Γιάννης Βλοτινός και ο Ζήσης Δουκέρης), απλά δεν έχει κάνει ακόμα το ξεκίνημά του στη φετινή περίοδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.