Τα πρώτα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας

Στη Γαλλία αγωνίζεται και φέτος η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων «ξενιτεμένων» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

 Εκεί άλλωστε, όπου η χώρα έχει κερδίσει εδώ και χρόνια σε εκτίμηση και αναγνώριση κι οι δυνατές National κατηγορίες προσφέρουν ευκαιρίες σε διαφορετικού επιπέδου αθλητές να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους. Μετά την περσινή ακύρωση λόγω του κορωνοϊού, τα πρωταθλήματα από την 3η έως την 5η διασυλλογική κατηγορία της Γαλλίας επανήλθαν σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έγιναν οι δύο πρώτες αγωνιστικές. Από την Ελλάδα αγωνίστηκαν 19 αθλητές και πιο συγκεκριμένα 15 αθλητές και 4 αθλήτριες. Είναι οι Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Ιάσονας Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Πετρής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αντώνης Μαλινάκης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Ζήσης Δουκέρης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Ελισάβετ Τέρπου, Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα, Αλίκη Κιούφη και Ιωάννα Γερασιμάτου. Επίσης, ο Φώτης Αρβανίτης άρχισε τη σεζόν στην Pre National και ο Γιάννης Μπόσκοβιτς στη Regional. Επιγραμματικά θα παρουσιάσουμε το φετινό ξεκίνημα όλων σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής ομοσπονδίας στο διαδίκτυο.

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Με την ευκαιρία να προσθέσουμε ότι, με βάση όσα έχουν γνωστά στην ελληνική ομοσπονδία μέχρι τη δημοσίευση του πρακτικού μεταγραφών, ο Ρηνιώτης θ’ αγωνιστεί παράλληλα στην ιταλική Σαν Εσπεντίτο Νάπολι και την αγγλική Όρμε, ο Κ. Κωνσταντινόπουλος θα φορέσει και τη φανέλα της σουηδικής Ρέκορντ, ενώ συμφωνία με ξένα κλαμπ έκλεισαν και ο Ντανιέλ Τσιόκας με τη Μαρία Χριστοφοράκη, που ακολουθούν βασικά προπονητική διαδρομή. Ο πρώτος στη γερμανική Λίζελχαϊμ και η δεύτερη στη σουηδική Βάστοπρ.

Στους άνδρες η National 1 είναι η 3η κατηγορία στη Γαλλία μετά την Pro A και την Pro B (παρεμπιπτόντως απόψε ο Γιώργος Σταματούρος κάνει το ντεμπούτο του στην Pro B με τη φανέλα της Ιστρ).

Η Ρομάν, στην οποία παραμένει για άλλη μια χρονιά ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, άρχισε με δύο νίκες. Στα τέλη Σεπτεμβρίου με 8-2 επί της Νιορ εντός έδρας και στις αρχές Οκτωβρίου, επίσης με 8-2, επί της Τουρ ΤΤ εκτός. Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε συνολικά 4 νίκες σε ισάριθμα ματς απλού και άλλες δύο στο διπλό.

Στη Σαρτρ 2 είναι ο πολύπειρος Κώστας Λαγογιάννης. Για το 1ο γκρουπ της National 1 η ομάδα του έχασε 8-6 εκτός έδρας από τη Σεν Εγκρέβ και νίκησε 8-6 εντός τη Μετς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2001 είχε 4 νίκες και 2 ήττες στο απλό και 1 νίκη 1 ήττα στο διπλό.

Στην Αντίμπ και στο 4ο πουλ της πρώτης φάσης βρίσκονται τα αδέρφια Κορδούτη. Η ομάδα έχασε 8-3 στην έδρα της από τη SPO Ρουέν στην 1η αγωνιστική και με 8-4 εκτός από την Κουγκνό/Βιλνέβ στη 2η. Ο Δημήτρης Κορδούτης πήρε μέρος και στα δύο ματς και προσωπικά είχε 2 νίκες και 4 ήττες. Ο Ιάσονας Κορδούτης αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα της συγκεκριμένης κατηγορίας είχε 2 ήττες στο απλό, αλλά νίκησε στο διπλό με τον αδερφό του (ο τελευταίος είχε συνολικά δύο θετικά αποτελέσματα στα διπλά των πρώτων αγώνων).

Το περασμένο Σάββατο, ο Ιάσονας ενίσχυσε τη 2η ομάδα της Αντίμπ στη National 3. Στο εκτός έδρας 8-1 απέναντι στην Κλαμάρ για το 14ο γκρουπ πέτυχε δύο ατομικές νίκες.  

Στην Ενεμπόν 2 και τη National 1 αγωνίζεται ο νεαρός διεθνής Κωνσταντίνος Λυκοστράτης. Η ομάδα του στο 3ο γκρουπ άρχισε με ήττες 8-1 από τη Λεβαλουά (εκτός έδρας) κι επίσης 8-1 από τη Μπαγιάρ Αρζεντάν εντός. Ο αθλητής μας είχε ατομικό απολογισμό 1 νίκη και 3 ήττες, ενώ αγωνίστηκε και στο διπλό.

Στη National 2 η Νις Καβιγκάλ, στην οποία συνεχίζει και φέτος ο Ρηνιώτης, άρχισε με ισοπαλία και νίκη στο 2ο γκρουπ. Έφερε 7-7 στην έδρα της με τη Σαλίντρ και επιβλήθηκε 8-1 εκτός έδρας της Ρουέγ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 είχε 5 ατομικές νίκες σε ισάριθμα ματς και δύο στο διπλό.

Η Ερμόν Πλεσί, στην οποία ξεκίνησαν και φέτος ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γεράσιμος Πετρής, είναι στο 3ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα είχε ήττα ως φιλοξενούμενη 8-1 από την Τσεσνέι και στη 2η αγωνιστική ήττα ως γηπεδούχος 8-2 από την Αβιόν. Ο Παπαδημητρίου εμφάνισε ατομικά 2 νίκες και 3 ήττες, ο Πετρής 1-3 αντίστοιχα, μαζί επικράτησαν σε ματς διπλού στην 1η αγωνιστική.  

Η Σεν Ντενί του Στράτου Δαμιανή μετέχει στο 8ο γκρουπ της πρώτης φάσης. Στην εναρκτήρια αγωνιστική νίκησε 8-3 τη Βαλενσιέν και το περασμένο Σάββατο έχασε 8-2 από τη SPO Ρουέν σε εκτός έδρας παιχνίδια. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 είχε 3 νίκες και 2 ήττες στο απλό και 2 νίκες στο διπλό.

Στο 4ο γκρουπ της National 3 είναι η Σεν Πιερ του Γιάννη Βλοτινού και του Ζήση Δουκέρη. Νικηφόρα ήταν τα πρώτα δύο ματς, με την Κουτάνς 8-1 εκτός έδρας και την Ίγκνι 8-6 εντός. Ο Βλοτινός είχε μόνο νίκες σε πέντε αγώνες. Ο Δουκέρης παρουσίασε 3 νίκες και 2 ήττες. Συνεργάστηκαν στο διπλό και είχαν 1 νίκη και 1 ήττα.

Στο ίδιο γκρουπ μετέχει και η Κουντούν, η νέα ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη (μετά τη θητεία στη Βίσεμπουργκ). Επικράτησε με 8-4 της Ντε Λογκν εκτός έδρας και της Ρόνκο εντός. Στο απλό ο αθλητής της εθνικής ανδρών είχε 5 νίκες και 1 ήττα πρεμιέρα, ενώ κατάφερε και 2 νίκες στο διπλό.

Στο 5ο γκρουπ της National 3 είναι η Μανόμ 2 του Ιάκωβου Αϊβατίδη. Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε εντός έδρας ήττα από τη Μαλάκοφ με 8-3 και στις αρχές Οκτωβρίου ήττα με το ίδιο σκορ εκτός έδρας από τη Σεν Πιερ 3. Στην πρώτη του εμπειρία από ξένο πρωτάθλημα ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού και του ομαδικού νέων σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες στο απλό και 1 νίκη-1 ήττα στο διπλό.

Στο 2ο γκρουπ της National 3 μετέχει η Βιλιέρ του Αντώνη Μαλινάκη. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών από την Κρήτη αγωνίστηκε μόνο στην πρώτη μέρα του πρωταθλήματος και με 2 ατομικές νίκες συνέβαλε στην εντός έδρας επικράτηση με 8-2 κόντρα στην Μπουλόν Σουρ Μερ. Στη 2η αγωνιστική η ομάδα του κατέβαλλε με 8-2 και την Τσίλι Μοράνγκ εκτός έδρας.

Στην ίδια κατηγορία η Ποντούάζ Σερζί 2 του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη βρίσκεται στο 10ο γκρουπ. Άρχισε με δύο νίκες 8-2 απέναντι στην Καέν και την Αλενκόνε, εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα. Ο διεθνής αθλητής ήταν πολύ αποτελεσματικός, είχε 4 νίκες στο απλό και δύο στο διπλό.

Στο ίδιο σωματείο, αλλά με την 3η ομάδα του, αγωνίζεται ο Γιάννης Μπόσκοβιτς, που επίσης παίρνει τις πρώτες εμπειρίες από πρωτάθλημα εκτός συνόρων. Έδωσε τα πρώτα του ματς στη 2η αγωνιστική και το 8ο γκρουπ στη Regional. Στο νικηφόρο 8-1 με την Κατσάν επικράτησε και στα τρία παιχνίδια του στο απλό και σε ένα στο διπλό. Η συμφωνία του «χάλκινου» πρωταθλητή του απλού Νέων ανδρών είναι να παίξει τους πρώτους μήνες στη Regional και μετά να προωθηθεί στην Ποντουάζ Σερζί 2 για ν’ αγωνιστεί στη National κατηγορία μαζί με τον Χατζηλυγερούδη.

Τέλος, ο Φώτης Αρβανίτης δοκιμάζει φέτος τις δυνάμεις του στο εξωτερικό με την Εσιρόλ Εμπέν στην κατηγορία Pre National. Ήταν παρών στην εναρκτήρια αγωνιστική του 1ου γκρουπ. Στην εκτός έδρας ήττα από τη Μπουργκόν με 10-4 γνώρισε 3 ήττες στο απλό και είχε νικηφόρο αποτέλεσμα στο διπλό.

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στις γυναίκες να θυμίσουμε κατ’ αρχάς ότι η National 1 είναι η 2η τη τάξει κατηγορία της Γαλλίας γιατί η ομοσπονδία κατήργησε τα τελευταία χρόνια την Pro B.  

Στο 2ο γκρουπ της National 1 η Σεν Πιερ 2 της Ελισάβετ Τέρπου άρχισε με δύο ισοπαλίες 7-7. Εκτός έδρας στα τέλη Σεπτεμβρίου απέναντι στη Φοντενέι και εντός έδρας το περασμένο Σάββατο με αντίπαλο τη Σεν Κουεντέν. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών εμφάνισε 5 νίκες και 1 ήττα σε προσωπικό επίπεδο και χρειάζεται επιπλέον αναφορά σε αναμετρήσεις της με γνωστές ξένες αθλήτριες στο ελληνικό κοινό. Νίκησε τη Γαλλίδα Μάριον Μπερτό (Φοντενέι), που θα τη δούμε και φέτος στις Σάρισες Φλώρινας, όπως και τις διεθνείς με την Αγγλία Μαρία Τσαπτσίνος και Έμιλι Μπόλτον (Σεν Κουεντέν), που έχουν αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Η Τέρπου είχε ήττα σε δύο ματς στο διπλό.

Στο ίδιο γκρουπ της 2ης εθνικής κατηγορίας αγωνίζεται και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, η οποία συνεχίζει στην Εσιρόλ. Το κλαμπ έχασε πρώτα από τη Ρεν Πολ Μπερ 1 εκτός έδρας με 8-5 κι έπειτα 8-2 εντός έδρας από τη Σεν Ντενί. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 πήγε μόνο στην πρεμιέρα, εμφάνισε 2 νίκες και 1 ήττα στο απλό και πανηγύρισε νίκη στο διπλό. Συνάντησε δε, δύο φορές τη Ρουμάνα Αρίνα Σινγκεορζάν, συμπαίκτριά της στον Φοίνικα Πειραιά την περίοδο 2019-2020. Αρχικά τη νίκησε στο διπλό και μετά έχασε στο απλό.

Στη National 2 και το 4ο γκρουπ βρίσκεται η Ρεν Πολ Μπερ 2 της Αλίκης Κιούφη. Στα πρώτα ματς κατέγραψε νίκες εναντίον της Μπρουίγ εντός έδρας με 8-6 και της Σπόρτινγκ Παρί εκτό έδρας με 8-5. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών σημείωσε στο απλό 5 νίκες και 1 ήττα.

Στη Γαλλία αγωνίζεται και τέταρτη αθλήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών, η Ιωάννα Γερασιμάτου, που μετέχει στη National 2 με τα χρώματα της Ερμόν/Ερμπλ. Για το 1ο γκρουπ η ομάδα της νίκησε το Σάββατο για τη 2η αγωνιστική 8-1 την Κουτάν εντός έδρας και η νεαρή πρωταθλήτριά μας πέτυχε 2 νίκες σε ισάριθμα ματς. Απουσίασε από τη νικηφόρα πρεμιέρα 8-5 στην έδρα της Άντονι Σπορ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.