Ολυμπιακό τουρνουά: Στα ημιτελικά του διπλού μικτού Λεμπεσόν/Γιουάν

Να το πρώτο πολύ καλό αποτέλεσμα για εκπρόσωπο της Ευρώπης στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας των αγώνων στο Τόκιο ο Εμανουέλ Λεμπεσόν και η Γιουάν Τζια Ναν από τη Γαλλία μπήκαν στα ημιτελικά του διπλού μικτού και στη γερή διεκδίκηση μεταλλίου. Στο αγώνισμα, όπου δεδομένα υπάρχει υπεροχή των Ασιατών, απέκλεισαν τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας τους Βονγκ Τσου Τινγκ/Ντου Χόι Κιμ από το Χονγκ Κονγκ με 4-3 και το 7ο σετ να λήγει 13-11! Το ζευγάρι, που είχε πάρει τον Ιούνιο την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, συναντά αργότερα, στο τελευταίο ωράριο της Κυριακής (14:00 Ελλάδας), το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Κινέζους Σου Σιν/Λιου Σιβέν. Τα άλλα δύο ευρωπαϊκά δίδυμα αποκλείστηκαν στα προημιτελικά με ψηλά το κεφάλι.

Τη μεγαλύτερη «μάχη» έδωσαν οι Πάτρικ Φρανζίσκα/Πετρίσα Σόλγια από τη Γερμανία, οι οποίοι λύγισαν στο τέλος με 4-3 (και με 16-14 στο τελευταίο σετ) από το νούμερο 2 του διπλού μικτού, τους Τζουν Μιζουτάνι/Μίμα Ίτο από την οικοδέσποινα Ιαπωνία!

Ο Οβίντιου Ιονέσκου και η Μπερναντέτ Σοκς από τη Ρουμανία έχασαν φυσιολογικά με 4-0 σετ από τους Σου και Λιου, ενώ στη μοναδική ασιατική αναμέτρηση της 8άδας οι Λι Γιουν Τζου/Τσεν Ι Τσινγκ από την Ταϊπέι νίκησαν με 4-2 τους Λι Σανγκ Σου/Τζεόν Τζιχέ από την Κορέα. Οι νικητές των ημιτελικών θ’ αναμετρηθούν στον τελικό της Δευτέρας, ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν την ίδια μέρα για τις θέσεις 3-4.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ UNDER 19

Στο πρώτο μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων στο μεταξύ, που ολοκληρώθηκε χτες στο Βαραζντίν της Κροατίας, ο Γερμανός Κέι Στούμπερ και η Ρωσίδα Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης του απλού εφήβων και νεανίδων αντίστοιχα για την περίοδο 2020-2021. Ο Στούμπερ χάρισε ξανά χρυσό μετάλλιο στην πατρίδα του στο σημαντικότερο αγώνισμα του θεσμού, μετά από 11 χρόνια και την πρωτιά του καταξιωμένου σήμερα Πάτρικ Φρανζίσκα. Η Αμπρααμιάν είχε κατακτήσει τον τίτλο στο διπλό μικτό νέων-νεανίδων το 2019, την αμέσως προηγούμενη φορά, που έγινε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φέτος έκανε βήματα παραπάνω καθώς αναδείχτηκε νικήτρια και στο διπλό Under 19.

Στο απλό εφήβων ο Κέι Στούμπερ επικράτησε στον τελικό με 4-2 σετ του Πολωνού Σάμουελ Κουλζίτσκι (11-8, 5-11, 11-7, 12-10, 9-11, 11-9). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γάλλος Άλεξις Λεμπρούν και ο Κροάτης Ιβόρ Μπαν.

Στο απλό νεανίδων πρώτευσε η Ρωσίδα Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν. Στον τελικό νίκησε εύκολα τη συμπατριώτισσά της Ναταλία Μαλίνινα με 4-0 σετ (11-6, 11-5, 11-5, 11-1). Την 3η θέση πήραν οι Γαλλίδες Σαρλότ Λουτζ και Καμίλ Λουτζ.

Στο διπλό εφήβων τον ευρωπαϊκό τίτλο κατέκτησαν οι Πολωνοί Σάμουελ Κουλζίτσκι/Μασιέ Κούμπικ. Στον τελικό έκαμψαν τους Ρουμάνους Ντάριους Μοβιλεάνου/Έντουαρντ Ιονέσκου με 3-1 σετ (12-14, 11-5, 11-5, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στον λαιμό τους οι Σάμπα Άντρας/ Ιβόρ Μπαν (Ουγγαρία/Κροατία) και οι Γερμανοί Ντάνιελ Ρίντερερ/Κέι Στούμπερ.

Στο διπλό νεανίδων αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Ρωσίδες Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν/Ναταλία Μαλίνινα. Στον τελικό έκαμψαν τις Σοφία Κλε/Αναστασία Μποντάρεβα από τη Γερμανία με 3-1 σετ (12-10, 9-11, 11-7, 11-9). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Λίντα Ζαντέροβα και η Χάνα Αράποβιτς από την Τσεχία και την Κροατία αντίστοιχα με τις Άννα Μπρίσκα/Ζουζάνα Βιέλγκος από την Πολωνία, οι οποίες χτες το πρωί, στα προημιτελικά, είχαν αποκλείσει στο όριο τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Ρουμάνα Ιοάννα Σινγκεορζάν.

Στο διπλό μικτό το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Γαλλία. Κυριάρχησαν ο Άλεξις Λεμπρούν και ο Καμίλ Λουτζ, οι οποίοι στον τελικό επικράτησαν με 3-0 σετ των Ρουμάνων Ντάριους Μοβιλεάνου/Έλενα Ζαχαρία (11-9, 11-9, 11-9). Την 3η θέση πήραν οι Κροάτες Ιβόρ Μπαν/Χάνα Αράποβιτς και οι Πολωνοί Σάμουελ Κουλζίτσκι/Άννα Μπρίσκα.

ΑΝΑΧΩΡΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Νωρίς το απόγευμα σήμερα αναχωρούν για το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης οι εθνικές μας ομάδες παίδων και κορασίδων. Μεταβαίνουν αρχικά μέσω Βελιγραδίου στο Ζάγκρεμπ και από εκεί θα πάνε οδικώς στο Βαραζντίν για τους αγώνες, που γίνονται από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου με ξεκίνημα από το ομαδικό. Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα ολοκλήρωσαν χτες μίνι προετοιμασία στην Καβάλα με κοινές διπλές προπονήσεις για τέσσερις ημέρες. Στην αποστολή είναι οι παίδες Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Καραμπελιάς και Κώστας Μηλικούδης και οι κορασίδες Λεμονιά Γκαϊντατζή, Στέλλα Τζαρίδου και Δέσποινα Άμπα. Υπεύθυνοι προπονητές των ομάδων είναι ο Ανέστης Καριοφυλλίδης και ο Γιάννης Σταύρου αντίστοιχα. Οι κορασίδες αγωνίζονται στην 1η κατηγορία της Ευρώπης και αρχίζουν την πολύ δύσκολη προσπάθειά τους για την παραμονή στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και την Κροατία. Η εθνική παίδων βρίσκεται στη 2η κατηγορία και στον όμιλό της δεν θα έχει τελικά τη Β. Μακεδονία, η οποία αποσύρθηκε. Θ’ αντιμετωπίσει την Εσθονία και τη Σλοβενία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.