Με πρωτιά σε μίνι τουρνουά γύρισε από τη Δανία ο Γκιώνης

Έπειτα από μία βδομάδα ποιοτικής δουλειάς στο Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο του Μπρόντμπι, στη Δανία, ο Παναγιώτης Γκιώνης επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα και μπαίνει για τα καλά πια στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το… κερασάκι στο δυνατό προπονητικό καμπ ήταν η πρωτιά σε μίνι τουρνουά. Στο τέλος των προπονήσεων οι διοργανωτές πραγματοποίησαν σε κοντινό γυμναστήριο ατομικό event έχοντας μάλιστα και παρουσία θεατών και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κατέκτησε την 1η θέση. Πήραν μέρος οκτώ αθλητές, που είχαν συμμετοχή στη συγκέντρωση προετοιμασίας στο Μπρόντμπι, συνεπώς το επίπεδο ήταν πολύ ψηλό. Αγωνίστηκε και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που ήταν στη σκανδιναβική χώρα μαζί με τον Γκιώνη και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή ως βοηθός προπόνησης και φυσιοθεραπευτής. Σημειωτέον ότι με τις ίδιο ρόλο θα βρίσκεται ο αριστερόχειρας διεθνής στο πλευρό του συναθλητή του στην εθνική ομάδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο τουρνουά στη Δανία ο Γκιώνης απέκλεισε αρχικά τον Αλμπέρτο Μίνο από το Εκουαδόρ με 3-1 σετ. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον εξαιρετικό Αμερικανό Τζα Κάνακ, που είναι νούμερο 31 στην παγκόσμια κατάταξη και τον νίκησε επίσης με 3-1 σετ.

Στο τελικό συνάντησε τον κορυφαίο Δανό Τζόναθαν Γκροθ και με σκορ 3-2 πήρε τη νίκη, το θερμό χειροκρότημα αλλά κι ένα σεβαστό οικονομικό έπαθλο, που είχαν βάλει οι διοργανωτές. Έγινε θεαματικό και δυνατό ματς με τον Γκιώνη να χάνει 18-16 το 3ο σετ και να μένει πίσω με 2-1, αλλά να παίρνει με διαφορά τα δύο επόμενα (11-3, 11-4).

Ο Κωνσταντινόπουλος αγωνίστηκε γιατί ακύρωσε τη συμμετοχή του ο Ιμπραχίμ Ντιο από τη Σενεγάλη. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών έχασε στα προημιτελικά με 3-1 σετ από τον Δανό Τομπίας Ράσμουσεν.

Οι αγώνες είχαν και τηλεοπτική κάλυψη κι όπως προείπαμε μικρή παρουσία φιλάθλων, οι οποίοι έπρεπε να δείξουν πιστοποιητικά είτε για εμβολιασμό είτε για αρνητικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Ο Γκιώνης θα προπονηθεί στο ΣΕΦ Παρασκευή και Σάββατο και την Κυριακή μαζί με τον Κώστα Βατσακλή και τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο θ’ αναχωρήσουν για το Τόκιο.

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ EUROPE CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δύο ελληνικές ομάδες δήλωσαν συμμετοχή φέτος στην Ευρώπη. Οι Σάρισες Φλώρινας και ο Παναθηναϊκός Α.Ο., που φυσικά βρίσκονταν την περασμένη περίοδο στο διακοπέν πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, δηλώθηκαν μέσω της ΕΦΟΕπΑ στο Europe Cup της περιόδου 2021-2022. Θυμίζουμε ότι λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης με τον κορωνοϊό και της ακύρωσης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της περασμένης σεζόν η ομοσπονδία είχε πει ότι επιτρέπεται η ευρωπαϊκή συμμετοχή σε όλες τις ομάδες εφόσον θα το επιθυμούσαν. Εκφράστηκε εν τέλει, αυτό το ενδιαφέρον από δύο σωματεία και γι’ άλλη μια χρονιά θα υπάρχει εκπροσώπηση μόνο στις γυναίκες. Η κλήρωση της 1ης φάσης πρόκειται να γίνει στις 25 Ιουλίου στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων στην Κροατία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.