Αλλαγή συμπαίκτη στο διπλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για Γκιώνη και Σγουρόπουλο

Από δύο έγιναν τρία τα ζευγάρια με ελληνική παρουσία στο διπλό ανδρών του επικείμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατομικών αγωνισμάτων.

Οι αλλαγές προέκυψαν επειδή ήρθε κάπως καθυστερημένα, αλλά βέβαια εμπρόθεσμα, θετική απάντηση σε πρόταση για ξένο συμπαίκτη, που είχε κατατεθεί από την ελληνική πλευρά για λογαριασμό του Παναγιώτη Γκιώνη. Έτσι, ο κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας, που προετοιμάζεται και για τους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, θα συγκροτήσει τελικά δίδυμο με τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ και όχι με τον Γιάννη Σγουρόπουλο, όπως είχε κανονιστεί αρχικά. Στο κοντινό παρελθόν Γκιώνης και Βανγκ έχουν συνεργαστεί ξανά με επιτυχία, έχουν και οι δύο αμυντικό στυλ παιχνιδιού και σαφώς η συνεργασία τους μπορεί να οδηγήσει και σε διάκριση. Άμεσα βρέθηκε νέος παρτενέρ και για τον Γιάννη Σγουρόπουλο και είναι και πολύ γνωστός στο φίλαθλο κοινό. Ο λόγος για τον Κύπριο πρωταθλητή Μάριο Γιάνγκου, ο οποίος έχει αγωνιστεί για χρόνια στην Ελλάδα κι έχει πανηγυρίσει και τίτλους παλιότερα με τον Α.Ο. Ταταύλα.

Παραμένει ως έχει το δίδυμο του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου με τον Γιώργο Σταματούρο, οι οποίοι θα ζήσουν και νέα εμπειρία με τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί σε συνθήκες «φούσκας» στη Βαρσοβία από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα.

Ο Γκιώνης και ο Βανγκ θα συνεργαστούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον θεσμό! Στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2016 μπήκαν στην 8άδα (πλησίασαν το μετάλλιο ώσπου κάμφθηκαν με 4-2 σετ από τους Σουηδούς Ματίας Φαλκ/Κρίστιαν Κάρλσον), ενώ το 2018 πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-16. Επίσης έχουν παίξει μαζί σε διεθνή τουρνουά. Μέσω του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή ζητήθηκε και φέτος να γίνει το ίδιο διπλό, όμως ο Βανγκ πήγε στην Κίνα για να περάσει αρκετό χρόνο με την οικογένειά του και αρχικά η πλευρά της εθνικής Σλοβακίας σημείωσε ότι δεν γνώριζε πότε θα επιστρέψει. Τις προάλλες όμως, απάντησε ότι το θέμα ξεκαθαρίστηκε, ο πολύ αξιόλογος αμυντικός θα ετοιμαστεί κανονικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι έτσι κλείστηκε η νέα συνεργασία.

Σημειώνεται επί τη ευκαιρία ότι οι δύο αθλητές έχουν και παράδοση δυνατών αναμετρήσεων μεταξύ τους σε ατομικό επίπεδο με πιο πρόσφατη φυσικά την «κόντρα» στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά τον Μάρτιο στην Ντόχα, όπου επικράτησε ο Βανγκ και προκρίθηκε στο Ολυμπιακό τουρνουά (ο Γκιώνης ως γνωστόν, τα κατάφερε τον επόμενο μήνα μέσω του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού).

Ο Σγουρόπουλος και ο Γιάνγκου θα συνεργαστούν πρώτη φορά, αλλά είναι ουσιαστικό το γεγονός ότι γνωρίζονται καλά και είναι φίλοι. Στις γυναίκες θυμίζουμε, η Ελισάβετ Τέρπου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου θα συγκροτήσουν το ελληνικό ζευγάρι στη Βαρσοβία, ενώ η Τόλιου θ’ αποτελέσει δίδυμο με την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.