Match Center

Δύο πρωταθλητές της παμπαιδικής κατηγορίας στο προπονητικό καμπ της ETTU

Μαζί με τα διεθνή τουρνουά των μικρών ηλικιών επανέρχονται και τα προπονητικά καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) και η ελληνική ομοσπονδία χαίρεται που, μέσα σε αυτό το αναπτυξιακό κομμάτι, θα είναι ξανά και δικά της ελπιδοφόρα ταλεντάκια.

Η Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου γίνεται ο πρώτος σταθμός έπειτα από τη μεγάλη υποχρεωτική απραξία λόγω της πανδημίας και από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου θα γίνουν παράλληλα εκεί το ETTU Eurotalents Development camp για αθλητές κι αθλήτριες έως 13 ετών, όπως και το Eurotalents Pre-Selection camp για αθλητές και αθλήτριες έως 12 ετών. Από τη χώρα μας δηλώθηκαν και θα λάβουν μέρος στο καμπ προ-επιλογών δύο 12χρονοι πρωταθλητές της παμπαιδικής κατηγορίας από τις Σάρισες Φλώρινας. Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, δευτεραθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων πέρσι και η Γεωργία Σπανού, πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων, επίσης το 2020. Ως τεχνικός υπεύθυνος θα πάει στην Ποντγκόριτσα ο προπονητής του βορειοελλαδίτικου σωματείου Λίβιου Πρεντόακα και θα έχει συνεργασία με τους προπονητές της ETTU.

Στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης ο Σαμπαλής και η Σπανού βρίσκονται στην κορυφή των κατηγοριών τους. Στο Μαυροβούνιο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστές παραστάσεις, ν’ ακούσουν χρήσιμες συμβουλές και να κάνουν υψηλού επιπέδου προπονήσεις. Τα τελευταία χρόνια μετείχαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ETTU και της ITTF παιδιά από την Αθήνα, την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και άλλες περιοχές, κάποια μπήκαν κιόλας στις επιλογές (Παπαδημητρίου, Γκαϊντατζή) και τώρα θα γνωρίσουν αυτή την εμπειρία αθλητές από τη Φλώρινα, που επίσης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις μικρές ηλικίες. Σημαντικό ν’ αναφερθεί ακόμη, ότι για το καμπ προ-επιλογών εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι από άλλα παιδιά, που είναι ψηλά στον πίνακες αξιολόγησης, απλά η προκήρυξη αναφέρει αυστηρά για τις συμμετοχές έως έναν αθλητή και μία αθλήτρια από κάθε χώρα κι έτσι η ομοσπονδία προχώρησε την περίπτωση των μικρών της Φλώρινας, που είναι στο νούμερο 1 του ranking list.

Επικεφαλής προπονητής στις συγκεντρώσεις προετοιμασίας τέθηκε ο Πολωνός Γιάρεκ Κολοτζιέτσικ, που ζει μόνιμα στην Αυστρία. Ο Μπλάγκογε Κούζμαν ανέλαβε υπεύθυνος της φυσικής κατάστασης, ενώ θα είναι παρών και ο Κροάτης προπονητής Νέβεν Τσέγκναρ, διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης της ETTU. Το ETTU Eurotalents Development camp U13, αφορά παιδιά, που έχουν ήδη επιλεγεί από καμπ επιλογών του 2019, γι’ αυτόν τον λόγο η Ένωση προσκάλεσε 20 από διάφορες χώρες και καλύπτει εξ ολοκλήρου τα έξοδα διαμονής των ίδιων και των προπονητών τους.

  • Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την ενότητα «αθλητισμός και covid-19» έχει αναρτηθεί το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο για τις προπονήσεις, που ετοίμασε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μπορείτε να το βρείτε στο κομμάτι «Προπονητικά Πρωτόκολλα Αθλημάτων». Προσεχώς αναμένεται και το αγωνιστικό πρωτόκολλο, το οποίο επίσης έχει ετοιμάσει η ομοσπονδία.

Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης