Με Σάρισες Φλώρινας και Τόλιου αρχίζει αύριο το Europe Cup γυναικών

Στο Νόβι Σαντ της Σερβίας και σε κατάσταση «φούσκας», για την προστασία από τον κορωνοϊό, αρχίζει αύριο το τελικό στάδιο στο Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Από τις 6 έως τις 9 Μαΐου θα γίνει η μοναδική φάση στο φετινό Ευρωπαϊκό Κύπελλο (καθώς οι προηγούμενες ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας) και θα περιλαμβάνει διπλή και διαφορετική εκπροσώπηση για τα ελληνικά χρώματα. Πρώτα απ’ όλα οι Σάρισες Φλώρινας είναι γι’ άλλη μια χρονιά το μόνο ελληνικό σωματείο με συμμετοχή στις διασυλλογικές διοργανώσεις της ηπείρου. Μετέχει για 3η φορά στον ίδιο θεσμό (ETTU Cup μέχρι πέρσι και παλιότερα Νάνσι Έβανς) αλλά ζει νέα εμπειρία. Όχι για τις ειδικές συνθήκες αγώνων, αλλά γιατί βρίσκεται στο τελικό στάδιο μαζί με μόλις 10 ακόμα ομάδες όταν μία χρονιά είχε αποκλειστεί στον 2ο γύρο του Κυπέλλου και μία στον 1ο. Επιπλέον, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τις συνέπειες από την υγειονομική κρίση, ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες είναι η μόνη ομάδα από τη χώρα, που θα επιστρέφει φέτος στην αγωνιστική δράση. Χωρίς άγχος θα επιδιώξει τις αξιόλογες εμφανίσεις και την πρόκριση στα προημιτελικά. Ρόλο πρεσβευτή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Europe Cup έχει φυσικά και η Κατερίνα Τόλιου. Η 26άχρονη πρωταθλήτρια αγωνίζεται φέτος στη Serie A της Ιταλίας και με τη φανέλα της Νορμπέλο θα έχει την ευκαιρία να μετάσχει και στο δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Η διοργάνωση θα καλυφθεί με Live streaming μέσα από το ETTU TV. Στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu μπορείτε να βρείτε και τις μεταδόσεις των αγώνων με το ελληνικό ενδιαφέρον.

Το βράδυ της Τρίτης έγινε επί τόπου, στην οικοδέσποινα πόλη της Σερβίας, η κλήρωση των ομίλων. Εκεί οριστικοποιήθηκε ότι οι συμμετέχουσες ομάδες είναι 11, καθώς η Νιντερκάεργενγκ από το Λουξεμβούργο, που επίσης είχε δηλώσει, τελικά δεν «κατέβηκε». Αυτό οδήγησε σε μία πολύ σπάνια περίπτωση να σχηματιστεί γκρουπ μόνο με δύο ομάδες.

Οι Σάρισες κληρώθηκαν στο γκρουπ D και θα συναντήσουν τη Χοντονίν από την Τσεχία (επικεφαλής) και την Κουάτρο Μόρι από την Ιταλία. Αύριο το μεσημέρι αντιμετωπίζουν τη Χοντονίν (15:30 ώρα Ελλάδας) και την Παρασκευή το βράδυ (20:00) την ομάδα από το Κάλιαρι. Θεωρητικά έχουν τη δυνατότητα για μία έστω νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά. Την ομάδα της Φλώρινας, που είναι από την Τρίτη στο Νόβι Σαντ και ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της, συγκροτούν οι Γαλλίδες Λιου Τζούντιθ, Ρομάν Λε Σκουρ και η 17χρονη Ελληνίδα διεθνής Χρυσή Φωτιάδου. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Ρουμάνος προπονητής Λίβιου Πρεντόακα.

Η Νορμπέλο βρίσκεται στο γκρουπ Α και θα διεκδικήσει την είσοδο στην 8άδα απέναντι στο 1ο φαβορί του φετινού Europe Cup τη γαλλική Λιλ Μετροπόλ και την τοπική Νόβι Σαντ. Στην αυριανή πρεμιέρα αναμετριέται με την επικεφαλής Λιλ (11:00) και την Παρασκευή κοντράρεται με τη Νόβι Σαντ (16:00). Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει στην πρώτη φάση 4 ομίλους και αγώνες «όλοι με όλους». Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα γκρουπ θα προκριθούν στα προημιτελικά και θα συνεχίσουν σε ματς νοκ άουτ. Η 8άδα θα παιχτεί το Σάββατο, οι ημιτελικοί και ο τελικός την Κυριακή. Όποια ομάδα φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες αναδεικνύεται και νικήτρια του ομαδικού αγώνα.

Όλα τα γκρουπ της πρώτης φάσης:

Γκρουπ A

CP Λιλ Μετροπόλ (Γαλλία)

Νόβι Σαντ (Σερβία)

ASD Νορμπέλο (Ιταλία)

Γκρουπ Β

SH-ITB Μπουντάορσι (Ουγγαρία)

Ετιβάλ Κλερφοντέν ASRTT (Γαλλία)

Γκρουπ C

TTC Βίλας (Αυστρία)

Αλικάντε (Ισπανία)

Σεν Ντενί US 93 (Γαλλία)

Γκρουπ D

SKST Χοντονίν (Τσεχία)

Κουάτρο Μόρι (Ιταλία)

Σάρισες Φλώρινας (Ελλάδα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.