Υπόθεση Λίμπκε: Η αινιγματική δολοφονία ενός Γερμανού πολιτικού


Η δολοφονία του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών, Βάλτερ Λίμπκε, παραμένει ανεξιχνίαστη από τις 2 Ιουνίου, όταν ο Γερμανός πολιτικός βρέθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην βεράντα του σπιτιού του, στο προάστιο Βολφχάγκεν της πόλης Κάσελ, από τον μεγάλο γιο του, να αιμορραγεί ακατάπαυστα από μια μια πληγή στο κεφάλι, η οποία αργότερα θα διαπιστωνόταν ότι είχε...
Δημοσίευση: 15/06/2019 - 16:14

Η δολοφονία του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών, Βάλτερ Λίμπκε, παραμένει ανεξιχνίαστη από τις 2 Ιουνίου, όταν ο Γερμανός πολιτικός βρέθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην βεράντα του σπιτιού του, στο προάστιο Βολφχάγκεν της πόλης Κάσελ, από τον μεγάλο γιο του, να αιμορραγεί ακατάπαυστα από μια μια πληγή στο κεφάλι, η οποία αργότερα θα διαπιστωνόταν ότι είχε γίνει από σφαίρα.

Οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν ήταν ανεπιτυχείς και το στέλεχος του CDU, του κόμματος της Μέρκελ, πέθανε σε ένα κοντινό νοσοκομείο δύο ώρες αργότερα.

Οι αρχές απέκλεισαν γρήγορα την πιθανότητα αυτοκτονίας. Δεν υπήρχαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του Λίμπκε, αλλά ούτε κάποιο όπλο κοντά του. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο δράστης πυροβόλησε από μικρή απόσταση, σχεδόν εξ επαφής, με όπλο μικρού διαμετρήματος. Πιστεύουν επίσης, όπως σημειώνει το Spiegel, ότι δεν ήταν το είδος όπλου που χρησιμοποιείται γενικά από εκτελεστές. Ενώ πρόσθεσαν, ότι στην ευρύτερη περιοχή πολλοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε παρόμοια όπλα, συμπεριλαμβανομένων των κυνηγών και των μελών συλλόγων πυροβόλων όπλων.

Η δολοφονία ενός πολιτικού, έστω εάν εκ των πραγμάτων αποτελεί έτσι κι αλλιώς είδηση, δεν συνιστά αναγκαστικά πολιτική δολοφονία. Στην περίπτωση του Λίμπκε όμως οι ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση είναι σχεδόν κραυγαλέες.

«Το γουρούνι πήρε τη χαριστική βολή»


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr