Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον 21ο αιώνα

Το περιβάλλον βρίσκεται σε κίνδυνο. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που απειλεί όχι μονο το μέλλον μας, αλλά και το παρόν μας. Κάποιοι έχουν ακούσει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου. Ένας όλο κι αυξανόμενος αριθμός πολιτών προσπαθούν να...

Το περιβάλλον βρίσκεται σε κίνδυνο. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που απειλεί όχι μονο το μέλλον μας, αλλά και το παρόν μας.

Κάποιοι έχουν ακούσει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου. Ένας όλο κι αυξανόμενος αριθμός πολιτών προσπαθούν να ζουν πράσινα και ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτικών ευαγγελίζονται την πράσινη ανάπτυξη. Πόσο εφικτο είναι όμως να προστατεύσουμε το περιβάλλον μέσα σε ένα καπιταλιστικό στενό πλαίσιο; Είναι μια πραγματική λύση ή μια μόδα της εποχής; 

Ένα (αντι)παράδειγμα πράσινης ανάπτυξης

Το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ κατασκευάζει αυτό τον καιρό τη νέα πράσινη πανεπιστημιούπολή του σε μια από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές της πόλης, το Mile End. Ακριβώς απέναντι είναι το Parc-Extension, μία από τις φτωχότερες και πυκνοκατοικημένες γειτονιές του Καναδά και ένα λιμάνι για πολλούς νεοαφιχθέντες μετανάστες.

Η νέα πανεπιστημιούπολη έχει παρουσιαστεί ως πρότυπο «βιώσιμης ανάπτυξης». Διαθέτει ενεργειακά εκσυγχρονισμένα κτίρια, δομές συλλογής όμβριων υδάτων, ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό, εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, υποδομές για ηλεκτρικά οχήματα και ποδήλατα, πολύ πράσινο και το αποτύπωμα της σε άνθρακα είναι σχεδόν μηδενικό. Μάλιστα η Microsoft έχει βάλει σε αυτή το χεράκι της, μέσω του σχετικού με την τεχνητή νοημοσύνη hub της για να ενισχύσει περαιτέρω την οικολογική αποδοτικότητα της περιοχής. Πρόκειται για ένα μέρος που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε κανείς να ζει, να δουλεύει και να καταναλώνει «πράσινα».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.