Το οπλοστάσιο του ιταλικού νεοφασισμού


Ένα εντυπωσιακό, σε ποσότητα και ποιότητα, οπλοστάσιο, το οποίο περιελάμβανε μέχρι και έναν πύραυλο αέρος - αέρος, καθώς και μια εξίσου μεγάλη συλλογή ναζιστικών «ενθυμίων» ανακάλυψε η ιταλική αστυνομία σε «φωλιά» νεοναζί στο Τορίνο. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν 26 σύγχρονα όπλα μάχης, 20 ξιφολόγχες, 306 περιφερειακά όπλων,...
Δημοσίευση: 17/07/2019 - 21:21

Ένα εντυπωσιακό, σε ποσότητα και ποιότητα, οπλοστάσιο, το οποίο περιελάμβανε μέχρι και έναν πύραυλο αέρος - αέρος, καθώς και μια εξίσου μεγάλη συλλογή ναζιστικών «ενθυμίων» ανακάλυψε η ιταλική αστυνομία σε «φωλιά» νεοναζί στο Τορίνο.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν 26 σύγχρονα όπλα μάχης, 20 ξιφολόγχες, 306 περιφερειακά όπλων, όπως σιγαστήρες και τηλεσκοπικά σκόπευτρα και πάνω από 800 σφαίρες διαφόρων διαστάσεων. Τα όπλα προέρχονται κυρίως από την Αυστρία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Τορίνο, πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη, με πολύ λίγα προηγούμενα στην Ιταλία.

Γαλλικός πύραυλος... μέσω Κατάρ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μεταξύ των κατασχεθέντων, περιλαμβάνεται και ένας πύραυλος αέρος - αέρος, ο οποίος χρησιμοποιείται από τον στρατό του Κατάρ. Πρόκειται για έναν πύραυλο Matra, γαλλικής κατασκευής, μήκους 3,54 μέτρων και βάρους 245 κιλών. Δεν έφερε γόμωση, αλλά, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας ειδικός θα μπορούσε να τον αναγομώσει και να τον θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr