Ο Τραμπ παίρνει το τιμόνι του Brexit

Την ημέρα κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση σύνηψε τη συμφωνία απόσυρσης με τις Βρυξέλλες, η οποία είχε σκοπό να εξασφαλίσει μια ταχεία και προοδευτική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον την καταδίκασε ως «υποτελή». Σύμφωνα και με το Politico, τώρα που ο...

Την ημέρα κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση σύνηψε τη συμφωνία απόσυρσης με τις Βρυξέλλες, η οποία είχε σκοπό να εξασφαλίσει μια ταχεία και προοδευτική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον την καταδίκασε ως «υποτελή».

Σύμφωνα και με το Politico, τώρα που ο Τζόνσον άρπαξε το τιμόνι από την Τερέζα Μέι και οδηγεί το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, το φάντασμα της υποταγής πλανιέται και πάλι στο Λονδίνο, αλλά αυτήν τη φορά η υποτέλεια δεν είναι στις Βρυξέλλες αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ.

Κι ενώ το τελευταίο 48ωρο ο Βρετανός πρωθυπουργός «έφαγε πόρτα» διαδοχικά από Μέρκελ και Μακρόν, οι οποίοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης νέας συμφωνίας στον μήνα που έχουνε μπροστά τους, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την τύχη του Ηνωμένου Βασιλείου κι ενός Brexit χωρίς συμφωνία στον ίδιο, οι πόρτες είναι ανοιχτές για τον Τζόνσον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στον πρώτο μήνα του στην Downing Street, ο Τζόνσον μίλησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ δέκα φορές για το Brexit και τις παγκόσμιες υποθέσεις, σύμφωνα με το γραφείο του. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε για τον Μπόρις Τζόνσον πως θα είναι «έξοχος» στο νέο του πόστο, σημειώνοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε από την πρώτη κιόλας μέρα ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο «εργάζονται ήδη για μια εμπορική συμφωνία» για την μετά Brexit εποχή, η οποία ο ίδιος υποσχέθηκε θα είναι «πολύ σημαντική». «Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τρεις, τέσσερις ακόμη και πέντε φορές περισσότερα με το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «εμποδίστηκαν» μέχρι σήμερα να κάνουν περισσότερο εμπόριο με τους Βρετανούς εξαιτίας της «σχέσης τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.