Έρωτας στα χρόνια του online dating


Στις επόμενες γενιές η απάντηση στο ερώτημα «Πως γνώρισες το άλλο σου μισό;» θα είναι «στο Tinder προφανώς». Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το διαδίκτυο έχει γίνει ο κυρίαρχος τρόπος για να γνωρίζονται τα ζευγάρια. Η τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford, με τίτλο «How Do Couples Meet and Stay Together», διαπίστωσε ότι το 39% των ετεροφυλόφιλων...
Δημοσίευση: 21/08/2019 - 11:00

Στις επόμενες γενιές η απάντηση στο ερώτημα «Πως γνώρισες το άλλο σου μισό;» θα είναι «στο Tinder προφανώς». Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το διαδίκτυο έχει γίνει ο κυρίαρχος τρόπος για να γνωρίζονται τα ζευγάρια.

Η τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford, με τίτλο «How Do Couples Meet and Stay Together», διαπίστωσε ότι το 39% των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών γνωρίστηκε μέσω online dating ή αντίστοιχων εφαρμογών, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το 22% το 2009, όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία έρευνα. Η ζωή έχει αλλάξει ριζικά με την τεχνολογία και το ίδιο και το φλερτ.

Γνωρίζουμε ξένους, όχι φίλους φίλων

Οι άνθρωποι που γνωρίζονται μέσω φίλων μειώθηκαν από 34% το 1990 σε 20% στα πιο πρόσφατα δεδομένα, ενώ άλλου είδους γνωριμίες όπως μέσω της εργασίας και οικογένειας έχουν επίσης μειωθεί. Με την πρώτη ματιά του γραφήματος, φαίνεται ότι ο αριθμός των ζευγαριών που γνωρίζονται σε ένα μπαρ έχει αυξηθεί, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή «γνωρίστηκαν» στο διαδίκτυο πρώτα και το μπαρ ήταν ο τόπος της πρώτης προσωπικής τους συνάντησης.

"How Couples Meet" chart, updated July 2019https://t.co/gz0ffsO12M pic.twitter.com/Gjvh2ZqTqs
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr