To come back της παρέας του Τζέραρντ

Σε ένα από τους πλέον συναρπαστικούς τελικούς όλων των εποχών στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, η Λίβερπουλ είδε τη Μίλαν να... κάνει πλάκα στο πρώτο ημίχρονο και να κυνηγά ανατροπή με διαφορά τριών γκολ. Κι όμως το έκανε...

Η Μίλαν των Πίρλο, Γκατούσο, Ζέεντορφ και Σεφτσένκο, προηγήθηκε με γκολ του Μαλντίνι στο 1ο λεπτό του τελικού που έγινε το 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Δύο γκολ του Ερνάν Κρέσπο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο 39′ και το 44΄ έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Φαινομενικά η Μίλαν… έστειλε για ύπνο τους ουδέτερους παρατηρητές του τελικού που θεώρησαν πως ευρωπαϊκός τελικός μπορεί να ανατραπεί από 3-0, όμως όχι στο ποδόσφαιρο. ίσως σε άλλα σπορ…

Μια ματιά στα ρόστερ των ομάδων θα έπειθε και τους πλέον δύσπιστους ότι η προσωπικότητα αρκετών στελεχών της ιταλικής ενδεκάδας, καθιστούσε φρούδες τις ελπίδες ανατροπής για την παρέα των Τζέραρντ, Λουίς Γκαθία, Ρίισε και Μπάρος.

Ο ηγέτης των “κόκκινων” Στίβεν Τζέραρντ ύψωσε το λάβαρο της… ποδοσφαιρικής επανάστασης μειώνοντας στο 54ο λεπτό και πριν προλάβουν οι Ιταλοί να εκτιμήσουν την κατάσταση, ο Μπάρος φέρνει μέσα σε 3 λεπτά το παιχνίδι στη διαφορά ενός γκολ.

Η Λίβερπουλ φημίζεται για ανατροπές στην έδρα της ακόμη και στα χρόνια που αγνοεί το πρωτάθλημα. Προφανώς και η ιστορία και η φανέλα παίζουν το ρόλο τους στο ένστικτο τόσο των παικτών της ομάδας όσο και των αντιπάλων.

Ο Αλόνσο ισοφαρίζει στο 60′. Τρία γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Χωρίς να το καταλάβει κανείς, πολύ περισσότερο οι Ιταλοί, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μετέτρεψε μια σπίθα σε επιθετική… πυρκαγιά. 

Οι ζημιές δεν περιορίστηκαν, αφού οι “κόκκινοι” κατάφεραν με όπλο τους την εξαιρετική ψυχολογία μετά το 60ο λεπτό να πνίξουν στον.. καπνό που άφησαν αγωνιστικά πίσω τους την ιταλική ομάδα. 
Νίκη 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί που απαιτείται ψυχραιμία, ψυχολογία και τύχη. Σίγουρα οι Ιταλοί δεν είχαν τα δύο πρώτα και οι Σεφτσένκο, Πίρλο και Σερζίνιο αστόχησαν. Από την άλλη Χάμαν, Σισέ και Σμίτσερ ευστόχησαν.

Η Λίβερπουλ γύρισε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ από το εις βάρος της 3-0. Θύμισε σε όλους πως ακόμη και σε τέτοιας σημασίας παιχνίδι, απέναντι σε τόσο σπουδαίο αντίπαλο κανείς δεν πρέπει να την υποτιμά και σκόρπισε χαμόγελα στα εκατομμύρια των φίλων της που άλλοι δεν θυμούνται το τελευταίο και άλλοι δεν έχουν δει ακόμη πρωτάθλημα στην Αγγλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.