Για κακούργημα οι τέσσερις Τούρκοι συλληφθέντες


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες, απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των τεσσάρων Τούρκων κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή του Γκύζη.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών υλών, προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατίας, της τρομοκρατικής πράξης με προμήθεια εκρηκτικών υλών, της τρομοκρατικής πράξης με διακεκριμένη περίπτωση όπλων, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Στο διαμέρισμα, όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις, ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.

Ειδικότερα, σε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στην οδό Γενναδίου 43 στου Γκύζη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 3 γεμιστήρες Kalashnikov, πιστόλι tangfolio 7.65 mm, πιστόλι browning 7.65 mm, πιστόλι cz, σιγαστήρας, υποπολυβόλο scorpion, υποπολυβόλο mini uzi 9mm para, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, 2 χειροβομβίδες F1 πλήρεις, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C, φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης, 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, ο 49χρονος ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με διεθνώς διωκόμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, για τον οποίο ζητείται η σύλληψη και έκδοσή του στην Τουρκία. Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμεί ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την μέχρι στιγμής έρευνα ο 49χρονος ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με διεθνώς διωκόμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, για τον οποίο ζητείται η σύλληψη και έκδοσή του στην Τουρκία.

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.