Χρυσή Αυγή: Τα τάγματα εφόδου στα ψηφοδέλτια

Το προφίλ των μέχρι τώρα ανακοινωθέντων υποψηφίων της Χρυσής Αυγής σε δήμους και περιφέρειες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σκιαγραφεί σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Έθνος", παρουσιάζοντας το παρελθόν αρκετών εξ αυτών σε "τάγματα εφόδου" και τα μπλεξίματά τους με τη Δικαιοσύνη.

Το προφίλ των μέχρι τώρα ανακοινωθέντων υποψηφίων της Χρυσής Αυγής σε δήμους και περιφέρειες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σκιαγραφεί σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Έθνος”, παρουσιάζοντας το παρελθόν αρκετών εξ αυτών σε “τάγματα εφόδου” και τα μπλεξίματά τους με τη Δικαιοσύνη.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Κούζηλος, έχει “συλληφθεί” από το φακό να οδηγεί μηχανοκίνητο τάγμα χρυσαυγιτών στον Πειραιά, αλλά και παρέα με τον Γιώργο Πατέλη και τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Πέλλας και Ημαθίας, Ι. Σαχινίδης και Β. Τσιούλης, είχαν λάβει μέρος ή έχουν διοργανώσει παραστρατιωτικές κατασκηνώσεις τύπου “Νέδα”. Ενώ τα πρωτοπαλίκαρα του τελευταίου έχουν κατηγορηθεί από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για παρόμοιες πρακτικές με τα τάγματα που έδρασαν κατά μεταναστών στη Ραφήνα.

Ως “σκληρός πυρηνάρχης” περιγράφεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Χατζησάββας, με πλούσιο υλικό να συνδέει την τοπική οργάνωση με στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις, ενώ με κατήχηση παιδιών στα χρυσαυγίτικα ιδεώδη έχει συνδεθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νήσων, Μ. Παπαδημητρίου.

Και ασφαλώς, υπάρχουν και τα πολύ πιο προβεβλημένα στελέχη, όπως είναι ο προφυλακισμένος βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος (υποψήφιος για την περιφέρεια Θεσσαλίας) και οι κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης (δήμος Αθηναίων), Ηλίας Παναγιώταρος (περιφέρεια Αττικής), ενώ υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που υπήρξε μπασίστας στο ρατσιστικό φασιστικό συγκρότημα “Πογκρόμ”.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για την Αττική “ξεχωρίζει” εκείνη της Ευγενίας Χρήστου, που κατέρχεται ως υποψήφια για αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Είναι η μοναδική γυναίκα που προαλείφεται για τέτοιο πόστο. Πρόκειται για τη σύζυγο του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.