Μαίνεται η μάχη μεταξύ Ψωμιάδη και ΑΕΚ

"Μάχη" για να αποδείξει ότι δεν ζημιώθηκε η ΑΕΚ την περίοδο της προεδρίας του δίνει ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος δικάζεται για υπεξαίρεση περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ομάδας την περίοδο διοικήσεως της από την οικογένεια του.

“Μάχη” για να αποδείξει ότι δεν ζημιώθηκε η ΑΕΚ την περίοδο της προεδρίας του δίνει ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος δικάζεται για υπεξαίρεση περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ομάδας την περίοδο διοικήσεως της από την οικογένεια του. Οι υπερασπιστές του, στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του, προσκόμισαν στο δικαστήριο δυο νέα στοιχεία.

Το πρώτο αφορά στην αντίκρουση με έγγραφα στοιχείων που είχε επικαλεστεί ο ελεγκτής των οικονομικών της ΠΑΕ, Γ. Ρόκκας καταθέτοντας ως μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση. Σύμφωνα με αυτά ο Ψωμιάδης είχε εισπράξει επιταγές της ΑΕΚ (εκδόσεως της εταιρίας Netmed που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ ) ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ομάδας. Η αντίκρουση ήρθε με τον Μάκη Ψωμιάδη να προσκομίζει και να καταθέτει στο Δικαστήριο τα πρωτότυπα σώματα των ανείσπρακτων επιταγών από την εταιρεία. Άμεσα οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατέθεσαν μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του μάρτυρα Ρόκκα, τον οποίο είχε προτείνει η πολιτική αγωγή και ο Ψωμιάδης φώναζε “αυτή είναι η αθωότητα Ν.Αντωνιάδης (συνήγορος): “Μας είχε πει ο μάρτυρας ότι είχε δει στοιχεία ότι εισπράχθηκαν”.

Γ. Ρόκκας (μάρτυρας): “Παραστατικά μου έδειξαν, ότι είχαν γίνει οι πληρωμές. Δεν μπορούσα να τα ελέγξω”.

Γ.Ηρειώτης: (συνήγορος) :”Τι ακριβώς χαρτιά είδατε;”.

Γ.Ρόκκας: “Κινήσεις λογαριασμών”.

Ν.Αντωνιάδης: “Εδω όμως μας είπατε ότι τα λεφτά αυτά δεν πέρασαν από τα ταμεία της ΑΕΚ. Και πειστήκατε έτσι, εσείς ο οικονομολόγος;”.

Οι υπερασπιστές του κατηγορούμενου Ψωμιάδη, προσκόμισαν στοιχεία από το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου τον οποίο είχε διενεργήσει ο εν λόγω μάρτυρας, Γιώργος Ρόκκας, κατόπιν παραγγελίας των υποψήφιων αγοραστών της ομάδας (Νικολαίδη, Κανελλόπουλου κ.α.) μετά την αποχώρηση της οικογένειας Ψωμιάδη από την ΑΕΚ. Σύμφωνα με αυτό η ζημιά που προκύπτει (από τα βιβλία της ομάδας) για τη διοίκηση Ψωμιάδη ανέρχεται στις 660.000 ευρώ.

Χρ. Στάθης (συνήγορος) προς μάρτυρα: “Όταν ανέλαβε τη διοίκηση της ΑΕΚ η οικογένεια Ψωμιάδη, τι ζημιά υπήρχε;”.

Γ. Ρόκκας: “Πρέπει να ήταν μεγάλο ποσό. Λογικά ήταν πάνω από 30 εκατομμύρια η ζημιά”.

Χρ. Στάθης (προς δικαστήριο): “Θα έπρεπε να ενεργήσετε αυτεπάγγελτα. Οι αντιφάσεις του μάρτυρα είναι πρόδηλες… Προκύπτει και από το πόρισμά του που λάβαμε τώρα υπόψη ότι από τα περιβόητα τιμολόγια Κατσαρού δεν υπέστη ζημιά η ΑΕΚ, αφού αυτά αντιλογίστηκαν, παρά μόνο φορολογική η οποία έχει ήδη κριθεί”.

Να σημειωθεί πώς το συγκεκριμένο πόρισμα ήρθε στο δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης στο οποίο ήταν η πολιτική αγωγή είχε δηλώσει την αντίθεση της.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.