Πράσινο φως για να δέσουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στο Αργοστόλι

Σε έλεγχο του βυθού στο Αργοστόλι προχώρησε κλιμάκιο της Ομάδας Υποβρυχίων Καταδρομών, η οποία έδωσε το πράσινο φως για να δέσουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναμένεται να γίνει κάτι ανάλογο και στο Ληξούρι.

Σε έλεγχο του βυθού στο Αργοστόλι προχώρησε κλιμάκιο της Ομάδας Υποβρυχίων Καταδρομών, η οποία έδωσε το πράσινο φως για να δέσουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναμένεται να γίνει κάτι ανάλογο και στο Ληξούρι.

Σεισμόπληκτο όλο το νησί

Εν τω μεταξύ, σεισμόπληκτη κηρύχθηκε όλη η Κεφαλονιά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος. Σε αυτή την περίπτωση παρέχονται ελαφρύνσεις σε δάνεια αλλά και άλλες απαλλαγές η παροχές, όπως η δυνατότητα να νοικιάσουν νησιά σε άλλες περιοχές. Αυτές οι παροχές αναμένεται να γίνουν γνωστές, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας, εντός της ημέρας.

Τη σχετική απόφαση θα ανακοινώσει επίσημα, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Σίμος Σιμόπουλος, ανέφερε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα, ενώ επισήμανε ότι «πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτιρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα».

Το υπουργείο Υποδομών, εξήγησε ο γγ Δημοσίων Έργων, είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν αυτά πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι΄αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε σκηνές του στρατού οι κάτοικοι

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς μεγάλος είναι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το σεισμό.

“Κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ μέσα στις σκηνές που μας έδωσε ο στρατός”. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαντζαβινάτα Παλικής στην Κεφαλονιά, Πέτρος Βιτωράτος, περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο νησί μετά το δεύτερο μεγάλο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο κύριος Βιτωράτος, πρόσθεσε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι Κεφαλονίτες είναι δυνατοί και έχουν μάθει να ζουν στα δύσκολα. Όπως είπε “καλούμαστε εμείς που είμαστε πιο δυνατοί να φέρουμε κοντά μας εκείνους που δεν έχουν τόσο ισχυρή ψυχολογία μετά το χτύπημα του σεισμού”.

Ήδη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο«Δευκαλίων». Ένα C-27 και ένα αρματαγωγό αναμένονται στο νησί, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και ενημερώνεται συνεχώς.

πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.