Κεφαλονιά: Χωρίς νερό και ρεύμα το Ληξούρι και πολλά χωριά

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά το σεισμό, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά το σεισμό, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο δήμος της περιοχής βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ αρκετές είναι οι ανάγκες των κατοίκων που πρέπει να καλυφθούν, με δεδομένο ότι προκλήθηκαν και νέες ζημιές σε σπίτια του νησιού και είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των ατόμων, οι οποίοι διαμένουν στα δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκονται στο νησί από το Σάββατο. Παράλληλα, τις ανάγκες για στέγαση ενισχύει και ένα επιβατηγό πλοίο, το οποίο βρίσκεται και αυτό δεμένο στο λιμάνι.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, παρουσιάζεται ανάγκη για χημικές τουαλέτες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο λιμάνι του Ληξουρίου, ενώ, όπως λέει, “γίνεται καταμέτρηση των ζημιών για να δούμε τι ελλείψεις υπάρχουν και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τις καλύψουμε”.

“Ο κόσμος φοβάται. Υπάρχουν σπίτια, που δεν έχουν πρόβλημα, αλλά οι πολίτες της Κεφαλονιάς έχουν τρομοκρατηθεί από τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα”, σημειώνει ο κύριος Παρίσης.

Όπως ανέφερε στο news.gr, κλιμάκιο 50 μηχανικών θα βρίσκεται στην περιοχή, καθώς μεταφέρονται εκεί με αεροσκάφος, για να εξετάσουν τις ζημιές, που προκάλεσε ο σεισμός.

Στο νησί, όπως λέει ο κύριος Παρίσης, θα βρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη στήριξη των κατοίκων.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε σημαντικό πρόβλημα στην υδροδότηση, καθώς έχει διακοπεί η παροχή νερού στο Ληξούρι. Επίσης έχουμε διακοπή ρεύματος, τόσο στο Ληξούρι – το οποίο αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα -, όσο και σε κάποια χωριά”. Ο δήμαρχος διευκρινίζει, πάντως, ότι δεν έχει ακόμα ζητήσει από την πολιτεία την παροχή κοντέινερ για να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες στέγασης. Παρόλ’ αυτά, όμως, ένα κοντέινερ – μαγειρείο θα εγκατασταθεί στο λιμάνι του Ληξουρίου, για να καλύψει ανάγκες σίτισης των πολιτών.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.